Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

14 najutjecajnijih drum & bass etiketa desetljeća

Najbolje od najboljih

  • Mixmag Adria
  • 19 June 2017

Slavimo posljednjih 10 godina plesne i elektroničke glazbe s anketom Etiketa Desetljeća. Evo 14 najutjecajnijih drum & bass etiketa u periodu 2007-2017.

Drum & Bass je bio konzistentna sila od njegovih početaka rqnih 90-ih, a u posljednjih 10 je dokazao da kvaliteta još uvijek postoji.

Stara garda poput Goldiea i Calibrea još uvijek nastupa, dok umjetnici kao Lenzman i LSB predstavljaju novu školu producenata.

Ispod, bez nekog posebnog redoslijeda, nalaze se etikete koje su bile ključne u guranju zvuka naprijed posljednjih 10 godina.

1 C.I.A Records

S 21. godinom iza sebe, C.I.A, etiketa Total Scienca još uvijek je u prvom planu d'n'b scene. Prošle godine su proslavili 2 desetljeća sa 'C.I.A 20', kompilacijom traka Calibrea, S.P.Y-a, Breaka i drugih. 'Method'/'Rotation' Total Scienca pokrenuo je stvari '96. prije nego su se Q Project, D Kay, DJ marky i mnogi drugi pridružili etiketi kasnijih godina. Zahvaljujući Lenzmanu, Zero T-u i Ed:itu, još uvijek dostavljaju dobru glazbu.

Glasaj za C.I.A Records

2 Cosmic Bridge

Mlađa od većine drugih etiketa na ovoj listi, Om Unitova etiketa iskoristila je maksimalno od svojih 6 godina postojanja s jakim izdanjima šefa Danny Scrille, Kromestara, Moresoundsa i J:Kenzoa. Uz klasičan d'n'b, na katalogu se nalaze i juke i dubstep izdanja. Provjerite i 'Cosmology' kompilacije.

Glasaj za Cosmic Bridge

3 Critical Music

Ove godine navršavaju 15 godina, i mogli bi trenutno biti u vrhuncu svojeg rada. Predvođena Kasrom, etiketa je ugostila imena poput Eneia i Ivy Laba. Stvari koje naginju prema techu dominiraju katalogom izdanja, ali mogu se pronaći i neki mekši uradci, kao npr. Ivy Lab - 'Twenty Questions'. Pokrenuli su Binary serijal 2014. kao platformu za nove talente, pa se još mnogočemu možemo radovati.

Glasaj za Critical

4 Exit Records

dBridgeova etiketa bavi se muzičkim varijacijama. Krenuli su s klasičnim d'n'b izdanjem 2003. - dBridge - 'Libra'/'The Bride' - no od onda skreću s norme. Od Steve Spacekovih instumentala koji naginju hip hopu i Synkro & Indigovih laganih beatova do sjajnog footworka od Straya, etiketa ima raznog materijala od kojeg možete birati što vam odgovara. Klasičan d'n'b je bio prisutan cijelim putem, a izdavali su ga Calibre, Alix Perez i Spectrasoul.

Glasaj za Exit Records

5 Good Looking Records

LTJ Bukemova etiketa je bila mjesto za atmosferična jungle istraživanja tijekom 90-ih. Sam LTJ je izdavao glazbu uz imena poput Source Direct, Peshay, Photek, Blu Mar Ten i Total Science i njihove svjetlucave soulful komade. Bukemova 'Logical Progression' kompilacija je nezaboravna, kao i njegova traka 'Atlantis', jedna od najvažnijih jungle traka ikad napravljenih.

Glasaj za Good Looking Records

6 Hospital Records

Postoji li veća etiketa u d'n'b-u trenutno? Vjerojatno ne. Postavili su ga London Electricity i Chris Goss 1996. Hospital je izbacio neke od najmelodičnijih liquid drum & bassova, odveo svoje Hospitality partije diljem svijeta, a prošle godine su pokrenuli i festival Hospitality In The Park. Inicijalna reakcija na prvo izdanje i nije bila neka - Peter Nice Trio - 'Harp Of Gold'/'Son Of David'. Primili su udarac, i nastavili dalje. London Elektricityjev 'Billion Dollar Gravy' postao je ključan album uz High Contrastov 'High Society' i 'Tough Guys Don't Dance' i Nu:Toneov 'Brave Nu World'. Baš ono što smo trebali.

Glasaj za Hospital Records

7 Metalheadz

Nedvojbeno najprepoznatljiva drum & bass etiketa na svijetu zahvaljujući svojem zlom logu s kostursko / robotskom glavom. Goldie je pokrenuo Metalheadz 1994. uz Storma i pokojnog Kemistrya.Možda nikad ne bi zaživjela da da dvojica nisu odvela d'n'b ikonu na iskonsku klupsku večer Rage, pa budite zahvalni na tome. Prva godina je bila jungle magija, s izdanjima poput DJ Peshay - 'Psychosis', jazzy zvuk Alex Reeceove 'Fresh Jive' i Photekov veličanstven 'Natural Born Killa' EP. Jednu stvar koju će biti teško nadmašiti je Goldijev i FFRR-ov album iz 1995, 'Timeless'. Činilo se da je to jedan od najboljih albuma elektroničke glazbe ikad., postavljajući pravila o tome što je sve moguće s d'n'b-om i jungleom. 22 godine kasnije, Metalheadz je platforma za imena kao Lenzman, Ulterior Motive, Artificial Intelligence i Commix. Šef se vratio s trećim albumom - 'The Journey Man'

Glasaj za Metalheadz

8 Playaz Recordings

Popularnost drum & bassa oko 2007 inspirirala je Pascala i DJ Hypea da zatvore True Playaz i pokrenu Playaz Recordings. DJ Hazard se pobrinuo oko prvih par izdanja, praćen Original Sinom koji bio u plodnoj formi cijele 2009. Drugi umjetnici koji su pridonijeli sirovom snagom su Taxman, Prolix, Optiv & BTK, Lynx i Break. Playaz partyji u fabricu dio su povijest.

Glasaj za Playaz Recordings

9 Ram Records

RAM je d'n'b sila vođena maherom Andy C-em. Originalno je to bila platforma za mladog Andya (imao je 15 godina 1992 kada ju je pokrenuo) i njegove prijatelje (Origin Unknown, Shimon) na kojoj bi izdavali glazbu, a kasnije su uključili Bad Companya i DJ Fresha s konzekventnim izdanjima poput 'Space Hopper' i 'Without You'. Posljednih 10 godina vidjele su Sub Focusa, Chase & Status i Wilkinsona kako su odvele etiketu u mainstream.

Glasaj za RAM Records

10 Shogun Audio

Da nisu Friction i K-Tee pokrenuli Shogun Audio, d'n'b fanovi možda ne bi čuli neke snažne albume. Spectrasoul - 'Delay No More', Alix Perez - 'Chroma Chords' i Technimatic - 'Desire Pads', proizašli su iz Shogun kampa, mjesta koje je više poput obitelji nego izdavačke kuće. Većina koja je jednom izdala se i vraća, ranije spomenuti umjetnici kao i Icicle, Fourward i Rockwell. Sestrinska SGN:LTD je odgovorna za probijanje likova poput Spectrasoula i Alix Pereza, dvojcu koji su trenutno najbolji u poslu. Ako tražite atmosferični d'n'b, Shogun je mjesto za vas. Spectrasoul - 'Memento' i Alix Perez - 'Forsaken', samo su neki od klasika.

Glasaj za Shogun Audio

11 Signature Recordings

Teško da ćete pročitati puno intervjua sa šefom Signaturea, Calibreom, no ako to znači da je u studiju, onda tako neka bude. Bacajući oko na njihovu podužu diskografiju koja seže do 2003., jasno je zašto je proveo puno vremena skriven u "laboratoriju". Svjeverno irski producent izdaje samo svoju glazbu na etiketi, uključujući albume 'Even If...' i 'Spill', kao i 'Shelflife' serijal. Ni jedna druga etiketa nema toliko soulful d'n'b-a kao ova.

Glasaj za Signature Recordings

12 Soul:R

U nazivu se nalazi trag o kojem se stilu radi na etiketi Marcusa Intalexa. Calibre, DJ Marky i dBridge samo su neki od d'n'b titana koji su izdali glazbu na ovoj etiketi, s Marcusom koji se pojavljuje kao M.I.S.T. nebrojeno puta i izdaje svoj album '21' 2011. Zadnjih nekoliko godina vidjelo je mega izdanja LSB-a i DRS-a, a nastavljaju i sa svojim Soul:ution partyjima. Hvala na muzici Marcuse.

Glasaj za Soul:r

13 Symmetry Recordings

Bristolski producent Break je pokrenuo Symmetry 2006. i od onda je etiketa prepuna njegovih izdanja. Njegov rad je isprepleten funkom, a njegovi budoki basevi su postali njegov zaštitni znak. Sva njegova četiri albuma izdana su na etiketi, uključujući prošlogodišnji '10 Years Of Symmetry', kompilacije na kojoj se nalze Total Science, Spectrasoul i DLR. Očekujte pjevušenje Kyoa na većini njegovih djela.

Glasaj za Symmetry Recordings

14 V Recordings

Etiketa Jumping Jack Frosta i Bryan Geeapretrpila je određeno obnavljanje tijekom godina - prebacili su se na V Records ime jedno vrijeme - no sad su opet i rokaju pod V Recordings. Drum & bass heroji poput Roni Sizea, DJ Markya i DJ Krusta izdavali su na etiketi tijekom njenih 24 godine, s 'LK' od Markya kao himnom etikete. Uz to, izdali su kompilacije koje su definirale eru - 'Planet V' i V Classic'.

Glasaj za V Recordings

Load the next article...
Loading...
Loading...