Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

April: 22 techno izdanja koja morate poslušati

Choose life. Choose techno

  • Mixmag Adria
  • 11 April 2017

Album mjeseca

Florian Meindl 'Time Illusion' (Flash)

Živimo u kaotičnom svijetu koji autoriteti neprestano pokušavaju kontrolirati. Čini se kako je Florian Meindl na ovom albumu uhvatio dio tog kaosa i destilirao ga kroz techno filter. Analogna piskutanja sudaraju se sa synth linijama, dok se tutnjavi basevi mrdaju i vibriraju ispod acid zvukova. Sve je pod kontrolom - jedva. Trake poput 'Andromenda' djeluju apokaliptično do jedne mjere, no obuzdana je dovoljno da vas ne preplaši. 'Space Traveller' pomalo spušta stvari i daje respekt breakbeat eri, dok 'Colorful Cage' odašilja čistu emociju. Album je ujedinjen ispoliranim ali šljukovite estetike, sa svakom trakom kao poglavljem u puno većoj priči. Ozbiljno.

8/10

Traka mjeseca

Carl Craig 'Sandstorms' (Versus version) (Infiné)

Bezvremenski techno klasik prerađen uz orkestar s Carl Craigom na čelu čini ovu traku trakom mjeseca. Ništa nije ni blizu došlo ovome; čim krenu trube uz glavni rif, gotovo je. Mekani zvukovi klavijature, hipnotički valovi analognih stringova od kojih nam prolaze trnci kulminiraju u ljepoti. Craigov san je bio da mu orkestar obnovi glazbu, ali krajnji rezultat nam je svima ostvario snove.

10/10

Saytek 'Revolutionize' (Live) (KMS Records)

Biti dobra osoba u ovom poslu može ti otvoriti mnoga vrata, a Joseph Keevil (aka Saytek) je definitivno dobro "jaje". Njegov live show nastavlja sa širenjem i evoluiranjem kako on ulaže svu svoju energiju čineći ga najboljim što može. Ove dvije trake na Kevin Sanudersonovoj KMS etiketi uzete su iz istog tog showa i daju mali uvid u to koliko je ovo dobro, s dubokim groovom i svjetlucavima synth linijama koje su kombinirane s reggae semplom.

9/10

Kaelan 'Self Deception' (EarToGround)

Ova traka nekako uspijeva istovremeno biti ublažena i moćna. Vozeći duboko u nižem postroju niskih frekvencija, nalazi se prigušeni kick vječno gurajući naprijed, dok srednje i visoke frekvencije čine svečanu atmosferu, koristeći nijanse sive kako bi ju omotale u tamu.

8/10

Steve Stoll 'She Rises Up' (New York Trax)

Njujorški techno pionir Steve Stoll vratio se u centar pažnje zahvaljujući Nini Kraviz koja je pustila nekoliko njegovih traka sa svoje Trip etikete. Sada se vratio na New York Trax s ubojitim EP-em koji sadrži traku 'She Rises Up', opasni komad tehnoidnog funka. Postoji oskudno odstupanje od teme trake, gdje i leži njena moć: repetitivno i zarazno, jasno je da je ovo rad nekog s godinama iskustva.

9/10

Quadratschulz 'Obselete Formats' (Housewax)

'Obsolete Formats' je sirov i analogni komad koji kanalizira techno iz neke 1987. (možda i ranije). Osjeti se i odjek electro ere u traci. Ovdje vlada jednostavnost koja se gega uz samouvjeren ali opušten flow.

7/10

Decka 'Behemoth' (SPE:C)

Decka je nazad na našem radaru s zgodnim nastavkom na njegovo zadnje izdanje za SPE:C. Sviđa nam se 'Behemot', jer je producent uspio stvoriti traku sa snažnim identitetom. Zvuči kao ništa drugo, vrlo dobar rad.

8/10

Black Swords 'Death By Wire' (Noiztank)

Ponekad volimo čudno, a ovaj komad od Black Swordsa definitivno vuče prema tome. Kroz 14 minuta suočeni smo s razbijajućim beatovima praćenim velikom količinom "propasti" i tame. Intenzitet trake se postepeno diže što je bliže kraju, a kulminira u valu buke.

8/10

Premiesku 'Point Phrase' (2020Vision)

Bučna techy zabava dolazi od rumunjskog tria poznatog kao Premiesku, koji su slavni po svojim live nastupima i po ovisnosti o opremi. Na novom izdanju 'Point Phrase' zaposleni su sa skupom tipično čudnih zvukova, dok se bas linija znatno nazire iznad svega. Beatovi, semplovi i slojevi efekata toliko dobro rade zajedno: poslastica za vaše bubnjiće, a vaši bokovi će se mrdati lijevo-desno u sekundi.

8/10

Patrice Bäumel 'Engage' (Afterlife)

Patrice je trenutno u špici, a ovdje dostavlja očaravajuće tribal ritmove. 'Engage' je prepun emocije i ima zarazni "low end", s takvim basom koji vas odmah zgrabi i ne pušta. Na višim frekvencijama nalazi se slatka melodija koja budi najdublje osjećaje, prekrasan rad s padovima koji će vam izvući dušu iz vašeg tijela i vratiti je u nebeski izvor svog života.

9/10

Roman Lindau & Roberto 'Nerinea Trinodosa' (Fossil Archive)

Ledena zveka metala o metal prisutna je na ovom komadu od Fossil Archivea, jednoj od najboljih etiketa koje su se pojavile u Ujedinjenom Kraljevstvu posljednjih godina. Vodi ju Roberto, i uglavnom izdaje svoju glazbu, a svako izdanej je vrh. 'Nerinea Trinodosa' nije iznimka, s hrskavim i tvrdim beatovima dopunjenim tmurnom atmosferom.

9/10

Next Page »
Loading...
Loading...