Search Show Menu
Home Latest News Menu
Recenzije

April: 6 disco izdanja koja morate poslušati

Medlar, Alena, Octo Champ i drugi

  • Mixmag Adria
  • 11 April 2017

Traka mjeseca

Sweet Life 'I Get Lifted' (Medlar dub) (West End)

Mel Cheren možda više nije s nama, ali njegovo disco dijete, West End Records se vraća s novom serijom službenih edita, nekih od najboljih traka žanra. Ovdje Medlar daje delikatan dodir na 'I Get Lifted', Sweet Lifea, minimalizirajući glas i proširujući synth za dublji, mračniji groove kozmičkog disca. Dodajte još samo mračnu sobu i laser za ultimativnu atmosferu.

8/10

Octo Champ 'Alleluia' (Let’s Go Swimming)

Relativno nova etiketa Henrya Frya bira ozbiljne stvari sa svakim izdanjem koje izbace. Kao što sam naslov kaže, 'Alleluia' sadrži i gospel semplove, poprilično izrezane zajedno sa sirovim, lo-fi Afro ritmom. U traci su i neki očiti Detroit utjecaji i lagano hirovita vibra s potencijalom da promijeni energiju u setu kada atmosfera postane mračnija.

8/10

Chord Memory Band 'Marco' (Beats Of No Nation)

Trenutno Australci dokazuju da znaju ponešto o tome kako se disco radi drukčije. Vodeća sila iza Beats Of No Nation je šef labela Jad Lee, aka Jad & the Ladyboy, koji konzistentno rastura plesne podije diljem svijeta, tijekom posljednje dekade. Nedavno je potpisao s Chord Memory Band (aka Michael Medlycott and Dom Bird), koji dostavlja ubojit EP od četiri trake, koji vrvi vintage synthovima, razigranim melodijama i ritam mašinama. Analogna poslastica 'Marco' 'Marco' ima prašnjavu vibru s toplom bass linijom i soulful elektronikom.

9/10

Dedication feat Danielle Moore 'Show Me Love' (Adventures in Paradise)

DJ duo Katie Barber i Michelle Kelly bili su na čelu londonske Balearic disco scene od prvog dana. Par sada ima novi label, Adventures In Paradise, koji ima najbolji mogući start. Predanost, suradnja s Felix Dickinsonom i Mikey Yamadaom, koja se rodila u Japanu, pomogla im je ostaviti snažan prvi dojam sa 'Show Me Love', šepurećom, funky i synthom vođenu numeru sa super zaraznim vokalima pjevačice Danielle Moore.

9/10

Alena 'Eye' (Midnight Riot)

Preuzeta s nove Midnight Riot kompilacije od 16 traka, ‘Hustlers Invention’, ovaj cover Madvillainove trake iz 2004. godine, ‘Eye’, londonske boogie kraljice Alene, zvuči čišće od svježeg snijega. Puno modernih dodira u boogie bassu, žicama i klasičnim piano akordima. Groove je, međutim, savrđen za gramofone na nekom partyju u gradu.

7/10

Traku poslušajte ovdje.

Situation feat Andre Espeut 'Put The Rhythm In' (Your Life)

Situation i Andre Espeut su tu kako bi ‘Put The Rhythm In Your Life’ s nešto minimal disca, s utjecajima koji potvrđuju rijetko, ali kreativno programiranje iz starih dana sekvenciranja faza. S analognim bassom koji pulsira kroz traku, Andreov nas sjajni glas podsjeća na vremena kada su vokalni klasiki bili prava stvar.

7/10

Load the next article...
Loading...
Loading...