Search Show Menu
Home Latest News Menu
Recenzije

April: 8 electro izdanja koja morate poslušati

Mr C, Terranova, The Emperor Machine i drugi

  • Mixmag Adria
  • 21 April 2017

Album mjeseca

Mr C 'Incidents' (Superfreq)

Jedan od posljednjih velikih likova dance glazbe, Richard West (aka Mr C) imao je karijeru o kakvoj mnogi producenti mogu samo sanjati. Uz to što se okušao i kao MC u krugu londonskih piratskih radio postaja te postavši frontmen The Shamena, West je poznat i po revitaliziranju londonske klupske scene, kada je otvorio The End, zajedno s Layo Paskinom iz Layo & Bushwacka. Njegov novi album, 'Incidents', počinje s acidnom 'Entry Search', , nastavlja se s propulzivnim beatovima na 'A Civil Dose', pa slijedi 'Acid Fever' i pravi electro na 'Do It For Me'. Nekoliko je i promašaja, pa rap na 'Stand Up' zvuči malo kao da mu je istekao rok, no zato su 'Raid' i 'Ripple Effect' čisto zlato i dokaz da West još uvijek s lakoćom radi napredna klupska oružja.

7/10

Traka mjeseca

Reinhard Voigt 'Husky' (Terranova remix) (Kompakt)

Legendarna 'Speicher' serija Kompakt labela prvi put je izašla 2017., s Reinhard Voigtom i Terranovom u zamjeni remiksa. Terranovin remiks Voigtove 'Husky' je skroz ruban, dok su pariško berlinski tim Fetisch i &ME samouvjereno dodirnuli traku. Kroz 10 minuta, remiks dua je techno klupsko oružje.

8/10

Zeta Reticula 'EP 6' (Electrix)

Prošle godine, Umek je oživio svoj alias Zeta Reticula koji naginje k electru i obećao serijal EP-jeva na Billy Nastyevoj, Electrix etiketi. Čovjek od riječi. Alter ego slovenskog producenta vratio se s četiri electro trake. 'Reticulum' i 'Solar Analogs' žustro započinju EP.

Oboje imaju silan 808 bas bubanj za dobar temelj, a razlikuju se po melodiji: 'Reticulum' se diči nepopustljivim stabovima, dok 'Solar Analogs' sadrži hipnotičku paletu u kojoj se možete "izgubiti". ‘Rotating Protostellar Cloud’ i ‘Circumstellar Debris Disk’ odskaču od prve dvije. Prva spomenuta je electro inspiriran Italom, dok druga skroz odbacuje ritam i zvuči kao neka grandiozna skladba koju bi Beethoven skladao kada bi se dokopao Logica.

8/10

The Emperor Machine 'Voltage Controled' (Vertical Tones)

Sci-fi i analogni fanatik Andy Meecham (aka The Emperor Machine) isporučuje orvo izdanje na svom novom Vertical Tones labelu, s EP-em od četiri trake electra koji savija um. Počinje prikladno mehanički, dok Meecham sparuje stabove s kickovima na 'We Play Perfect', dok ne ubaci zajedno i melodije za finiš. ‘Dry Down The Middle’ odnosi njegovu eksperimentalnost čak i dalje niz zečju rupu, spojivši zajedno kuke s bas linijama. ‘Got To Warm Ride’, je s druge strane, potpuno različita zvijer, s mesnatim kickom kojeg prekrivaju slojevi svemirskih melodija. Posljednja traka ‘Leggwork’ je nedvojbeno najbolja, a na njoj Meecham kombinira electro i disco.

9/10

Sid Le Rock 'Elasticity' EP (My Favourite Robot Records)

Za svoje 153. izdanje My Favourite Robot Records ugoščuje Beachcoma šefa, Sid Le Rocka s tri trake skulpturiranog electro-techna. 'Echo Canyon' postavlja tempo s pulsirajućim baslinijama i sablasnim melodijama, dok 'Elasticity' nije toliko elastičan, već ravan, sa drone acid techno elementima. Za kraju, tu je 'Franz Guentag’, downbeat koji zaokružuje izdanja s malo cviljenja. Natečene baslinije i proganjajući zvukovi definitivno su vrijedni vašeg vremena i napora - samo ne očekujte da će razvalit podij.

6/10

AV AV AV 'Total Recall' (Parlophone Music Denmark)

Nije svakodnevica otvoriti Snapchat i vidjeti da Skrillex i Diplo slušaju tvoj EP u privatnom avionu. Točno to se dogodilo trojci Danaca koji su bili "zatvoreni" u kolibi i radili glazbu bez pretjeranih očekivanja uspjeha s imenom AV AV AV. Diplo je rekao da je njihova glazba "future gospel", no nema ništa svečano u njihovoj traci 'Total Recall'. Banger u pravom smislu riječi, ovo je "mesnat" komad big room electra koji će vas protresti do kosti, a namijenjen je za velike pozornice. Nije čudo zašto ih i Fatboy Slim gura, tako da im je budućnost svijetla.

7/10

She’s Drunk 'Three Trees Text' (Strip Steve remix) (Files Rec)

Strip Steve se vratio sa svježim remiksom za She's Drunk. Dok su dvije originalne kontribucije ovdje u ponudi, obje su lude poput kutije pune žaba, a Steve pokušava unijeti malo reda u kaotičnu B-stranu 'Three Trees Text'. Zbog eratične prirode materijala, njegov bi remiks zvučao i sasvim normalno na jednoj od onih SoundCloud stranica na koje Aphex Twin diže svoju glazu. Još jedan dokaz da je Francuz u svojoj ligi.

8/10

Jody Barr 'Erotic Sally' EP (Portable Minds)

Uz Sashinu podršku kao jednog kojeg "treba imati na oku" u 2017. godini, Jody Barr je čovjek s misijom. Ovaj EP od dvije trake za njegov Portable Minds label, kombinira industrial techno s ozbiljnim electro ugrizom: naslovna traka dodaje acidni okus teškim bas linijama, dok 'Screenplay' više naginje prema techno strani spektra, iako ima jako puno snage.

8/10
Load the next article...
Loading...
Loading...