Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

April: Nova regionalna izdanja #1

Dejan Milićević, Bonaca, Millok, Veljko Jović, Fabian Jakopetz...

  • Mixmag Adria
  • 10 April 2017

Adnan Jakubović

Adnan Jakubović - 'Traffic Mind' (Bonzai Progressive)

Adnan Jakubović je bosanskohercegovački DJ i producent koji je svoje prvo izdanje izbacio 2011., a od tada se "nakupilo" čak 70 izdanja. Trenutno je situiran u Stuttgartu, a često nastupa u regiji. Izdavao je za Deepsessions Recordings, DAR Digital, Carica Record, MistiqueMusic, Old SQL Recordings, Balkan Connection i druge etikete, a novi singl izašao je za Bonzai Progressive. Na izdanju se nalaze i dva remiksa koja možete poslušati na linku ispod.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Aethek

Aethek - '2501'

Nova traka Aetheka je odavanje počasti Shirow Masamuneu (za crtež) i Kenji Kawaiu (za glazbu) za njihovo manga i anime djelo 'Ghost In The Shell' koji je upravo dobio holivudski blockbuster. Traku možete besplatno skinuti u priloženom Soundcloud linku.

AudioStorm

Ognjen Vuković, aka AudioStorm stiže s novim izdanjem, 'Cloudmaker' EP-em, ovog puta za Just Movement, podlabel Movement Recordsa.

'Cloudmaker' je nastavak vala inspiracije na kojem se podgorički producent vozi već neko vrijeme, što rezultira sve slojevitijim produkcijama, kao što je naslovna traka EP-a, koji se sastoji i od dva remiksa.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Bonaca

Larose & Josef - 'Light' (Bonaca Remix)

Za ovu traku nedavno smo imali premijeru. Bonaca je dostavio hipnotičku verziju trake 'Light'. Misteriozni zvukovi zvona kreću se uz niske i visoke padove koji kreiraju temelj iz kojeg se naslučuje original. Snažne bas linije uz suptilne promjene u aranžmanu čine ovu traku odličnom za plesni podij.

Izdanje možete kupiti ovdje.

Dejan Milićević

Dejan Milićević - 'Summation' (Plastic City)

Dejanov treći album koji sumira njegov rad prethodne godine, ali i bogatu 20 godišnju karijeru, pod nazivom “Summation” (∑), objavljen je na poznatoj berlinskoj etiketi Plastic City. Album čini 11 pjesama, koje sežu od house do techno zvuka, od klupskih do albumskih pjesama. Autor ilustracije korištene kao omot albuma “Summation”, ali i omota svih glazbenih izdanja na etiketi Tit Zero Dejana Milićevića djelo su renomiranog beogradskog multimedijalnog umjetnika Džonija Rackovića. Povodom promocije albuma u Beogradu je održana i izložba tih omota koju su posjetili brojni pripadnici glazbene elektorničke scene.

Cijelo izdanje poslušajte i kupite ovdje.

Fabian Jakopetz

Aniss Hypnose & Fabian Jakopetz - 'Deviant Whim' (Black Kat)

Zagrebački Fabian Jakopetz se udružio s Aniss Hypnosse u odličnoj techno suradnji na kojoj se pojavio i TKNOv remiks.

Cijelo izdanje kupite ovdje.

Filip Motovunski

Filip Motovunski - Right Here / Lava VIP (Bad Taste Recordings)

Jedna od najpoznatijih svjetskih drum and bass etiketa Bad Taste Recordings (pod vodstvom Vegasa iz Bad Company UK) digitalno je izdala Filipove dvije nove pjesme 'Right Here' i 'Lava VIP'. Obje pjesme donose mističnu i pomalo duhovnu vibru prožetu kroz snažnu ritmičnu vožnju, a svaka sadrži vokale mudrosti.

'Right Here' je začinjena govorom svjetski poznatog gurua Moojia (uz njegov osobni blagoslov). 'Lava VIP' je nova verzija Filipove nedavno izdane pjesme 'Lava' za koju je sam odrepao vokale na engleskom. Spot možete pogledati ovdje.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

IDQ

IDQ - Easy Times EP (Carioca Records)

IDQ je projekt iz Srbije, tvorca Igora Puljića, aka Pookieja, beogradskog DJ-a i producenta te Alexa Milićevića i Dragana Ražića. U posljednje dvije godine, koliko postoje, ostvarili su suradnje na različitim izdanjima i labelima, a na listi njihovih suradnika, nalaze se Sandy Rivera, Sam Obernik, The Shapeshifters, Todd Terry, Martijn Ten Velden, David Penn i mnogi drugi

No, sada su se udružili s Yousefom i njegovim Carioca Records labelom, na izdanju 'Easy Times' EP, čiju smo naslovnu traku i premijerno predstavili.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Jelly For The Babies

Friends w/ Benefits - 'Everytime You Call' (Jelly For The Babies Remix)

Sljedeći na listi je Jelly For The Babies aka Marijan Rašković. Projekt Jelly For The babies nastao je 2007. godine, a bazira se na melodičnoj glazbi promiješanoj kroz deep, progressive i tech house. Nastupao je i diljem Europe u zemljama poput Nizozemske, Francuske, Italije, Portugala, Njemačke i drugih. Izdavao je glazbu za The Purr, One Of A Kind, Balkan Connection, Balkan Connection South America, Heavenly Bodies Records, Silk Music i Submarine Vibes.

Novi remiks mu je izašao za etiketu A.Muse Audio za traku 'Everytime You Call' za Friends w/ Benefits.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Milex & Fabian Jakopetz

Milex & Fabian Jakopetz - Justice For Tesla EP (Oxytech Records)

Još jedno Jakopetzovo izdanje, no ovog puta s vinkovačkim Milexom. Tomislav Miletić aka Milex započeo je DJ-ati u Slavoniji a s vremenom njegovi setovi su se slušali i u većim gradovima u regiji poput Beograda i Zagreba. 2010. se upušta u produkcijske vode te nakon godinu dana i izdanja za manje poznate etikere, radi remix za svojeg idola Cristiana Varelu i Sergia Fernandeza za traku 'Smash Tv' koja je primila dobre recenzije. Nakon toga njegovu glazbu vrte imena poput Varele, Umeka Fernandeza, Mark Knighta i mnogih drugih.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Millok

Millok feat. Virginia Slimm - 'Don't Feel At All' (Blacksoul Music)

Millok je producent iz Podgorice s trenutnom adresom u Ulcinju, također u Crnoj Gori. Prvo izdanje mu je bilo na Nulogic Records, a zatim su se zaredala izdanja na Straight Music, Natura Viva, Hot Fingers, s kojima je polako stvorio ime. To mu je otvorilo dosta vrata i za kolaboracije i za DJ gaže.

Nastavio je s izdanjima za 1605 Music Therapy, Noir Music, Love Style, Blacksoul Music, Starlight Music, SK Supreme Records, i mnogim drugima. Sada je ponovno na hrvatskom Blacksoul Musicu sa singlom 'Don't Feel At All', istoj etiketi na kojoj je imao jednu od svojih najuspješnijih i najprodavanijih traka - 'Let It Go'

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Miloš Ilić

Hot Tuneik - 'Time In Space' (Milos Ilic Remix) (Soundteller Records)

Miloš Ilić je producent iz Niša, a izdavao je glazbu za Lowbit, Soundteller, 238W Inc., Liquid Grooves, Inlab Recordings i Electronic Tree. Novo izdanje stiže u obliku odličnog progressive remixa za Hot Tuneika.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

PEZNT

Stage Rockers & JazzyFunk - City Lights (PEZNT Remix) (Déepalma Records)

Poznati zagrebački "seljaci" nakon uspješnog 'Bureka' izdaju remiks za Déepalma Records. Ako volite vokalni i soulful house, ovo je idealna traka za proljetno / ljetne bezbrižne dane.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

RanchaTek

RanchaTek - 'Morning Love' (Unity Records)

Vladimirov talent prepoznali su velika imena poput Ritchie Hawtina i Duke Dumonta koji u svojim setovima vrte njegove trake. Osim njih, Ranchine stvari su u setove uključili i Carl Cox, Bob Sinclair, John Dalback, Felix Kröcher i Spartaque.

Nova traka za koju smo imali premijeru izašla je na Unity Records. Kao i obično, RanchaTek je dostavio pravu bombu za ljubitelje tvrdog, ali vrlo groovy techna. Hipnotički vokal ufurati će vas u groove, a odlučni ritam zadržati na podiju.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Space Motion

Callisto (Glasgow Underground)
Space Motion & The Dealer - 'Push'

Na novoj, moćnoj kompilaciji legendarnog Glasgow Undergrounda možete pronaći i traku Space Motiona i The Dealera - 'Push'. Već podržana od Solomuna, ova moćna traka se penje progressive chartom Beatporta.

Poslušajte ju ispod, a cijelo izdanje poslušajte i kupite ovdje.

Unique CRO

Wally Lopez, Unique CRO - Atrium EP (Brise Records)

Na novom EP-u, Unique se udružio s Wally Lopezom u dubokom i melodičnom tech house izdanju s dvije trake. Na izdanju se pojavljuje i remiks Matana Caspia, a cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Verche

Verche - 'Flashback' (Sangria)

Verche dolazi iz Zadra, vlasnik je Sangria etikete na kojoj je izašao njegov vlastiti, kako sam kaže, mini album. Ako volite melodični progressive idealan za noćnu vožnju ili čekanje jutra, ovo je definitivno nešto što biste morali poslušati. Stvar 'Corals' prije par godina se našla uvrštena na Nick Warrenovoj Renaissance The Masters, a traka 'Awakening' uvrštena je na Hernan Cattaenov podcast. Uz sve to i sam Laurent Garnier je vrtio u svojim setovima traku 'Sparkling Water'

Cijelo izdanje kupite ovdje.

Veljko Jović

DJ Veljko Jovic - 'Raw' (I Am Different)

Novo izdanje s beogradskog I Am Different dolazi od samog osnivača, Veljka Jovića, a na remiksu se pridružuje slovenski tech house / techno majstor Stanny Abram. 'Raw' je točno to - sirovi tech house. Stannyev remix nešto je nabrijaniji, pa smo sigurni da će za svakog biti ponešto.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Volster

Volster & Aubrey - Rev EP (Shelter Records)

Volster je zadnjih nekoliko godina postepeno stasao u jednu od zapaženijih figura hrvatske elektronske scene ostavljajući svoj potpis kroz produkciju, DJ-ing, organizaciju evenata te od nedavno i pokretanjem vlastitog vinyl labela, Out of Place. Pokretač TRAUM večeri novo izdanje ima za Shelter Records, a za koju smo imali ekskluzivnu premijeru.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Load the next article...
Loading...
Loading...