Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

April: Nova regionalna izdanja #2

Cortex Thirll, D.R.N.D.Y, Chrono, Depth Perception...

  • Mixmag Adria
  • 20 April 2017

84Bit

84Bit - HNK EP (84Bit Music)

Duo 84Bit čine dva DJ-a i producenta, Ffunk (Nikola Jovičević) iz Nikšića i A.P. (Miloš Rakonjac) iz Novog Sada.

Individualno izdaju glazbu 2008. za razne izdavačke kuće u regiji i šire, a neke od njih su: So French Records, Artefact Records, Muzicasa, Capital Heaven i Big Element Records. Nastupali su na regionalnim festivalima kao sto su EXIT (Dance arena kao contest winner 2011.), Sea Dance Festival, Refresh Festival, After Beach Montenegro, nekadašnji Entrance, Spring Break Montenegro i drugima.

Zajednički projekt započeli su 10. aprila 2016. pod nazivom 84Bit. Do sada su izdali za I Love Techno Records UK i 84Bit Music (njihova vlastita etiketa).

Njihovo izdanje je kombinacija deep housea i housea.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Alen Milivojević

Alen Milivojević - 'Dementio' (2017 Remix) (Yin Yang)

S novim izdanjem, Alen remiksira samog sebe. Svoju traku 'Dementio', "doveo je u red" za 2017 u moćnom techno izdanju. Nema se tu što puno reći - ljubiteljima ovakvog techna ovo će biti poslastica.

Remiks možete kupiti ovdje.

Bamwise

Bamwise - Soundproof (PDV)

Nakon desetljeća aktivnog djelovanja, te prošlogodišnjeg objavljivanja digitalnog EP-a Run From Sound i pripadajućeg video spota zagrebački, elektronski dub reggae bend Bamwise izdao je album prvijenac nazvan Soundproof. Materijal je dostupan u svim formatima.

Kroz 8 pjesama Bamwise su nas odlučili povesti i provesti kroz vlastitu interpretaciju (pod)žanrova koji se u velikoj mjeri oslanjaju na nasljeđe jamajkanskih originatora bass glazbe iz sfere dub i reggae strujanja. Materijal je u potpunosti snimljen, miksan, te produciran od strane članova benda, Igora Ivankovića (bas) i Roberta Martinovića (live mix/ton majstor). Vizualni identitet potpisuje Marijana Krbot, također članica benda u ulozi VJ-a. Za mastering se pobrinuo Petar Dundov, svjetski priznati techno producent/DJ.

Cijeli album možete poslušati i kupiti ovdje.

Cortex Thrill

Cortex Thrill - 'Utopia (Colonization)' (Bonzai Progressive)

Kako samo ime etikete kaže, ovdje se radi o preogressive izdanju. Cortex Thrill duo koji čine Ivo T. Montina i Sven Gleđa, jedan je od prvih projekata te glazbe. Na izdanju se nalazi i remiks Fabiana Jakopetza koji je predstavio svoju viziju Utopije. Ovdje možete pročitati i nedavni intervju koji smo napravili s momcima.

Cijelo izdanje kupite ovdje.

Chrono

Chrono & CN - Deal Soul EP (Dimiz Music)

Chrono dolazi iz Subotice, a dosadašnja izdanja mogli ste uloviti na Great Stuff Recordings, Go Deeva Records, Patent Skills i Natura Viva etiketama. Novo izdanje izlazi za Dimiz Music u suradnji s CN.

Deep house na kakav možda niste navikli - i baš zato preporučamo da obavezno poslušate.

Cijelo izdanje poslušajte i kupite ovdje.

Depth Perception

Beogradski duo kojeg čine Goran Starčević i Andrija Antić, susreo se 2015. godine i odmah se posvetio predanom studijskom radu. Obojica imaju svoje projekte i rezidenture, no u Depth Perceptionu, sve su se kockice posložile te iako nisu dugo na sceni s ovim projektom, njihov zvuk inspiriran berlinskim i koketiranje s više glazbenih pravaca, već osvaja klubove u regiji.

Novo izdanje s 3 trake, za čiju smo naslovnu traku imali premijeru izašlo je za hrvatski BLKSL LTD. a možete ga kupiti (i u potpunosti poslušati) ovdje.

SubOne

SubOne - Innocent Reasons EP (Family Grooves)

Odličan minimal stiže od sarajlije SubOnea.

Sanjin Džonlić involviran je u sarajevsku elektroničku scenu od samih početaka, a prije nekoliko godina završio je priznatu Point Blank produkcijsku školu i tako zaradio diplomu za dizajn zvuka i glazbenu produkciju u Abletonu. Najnovije izdanje izašlo je za trogirski Family Grooves.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Jelly For The Babies

Jelly For The Babies - 'Floating Point' (A Must Have)

Projekt Jelly For The Babies nastao je 2007. godine, a bazira se na melodičnoj glazbi promiješanoj kroz deep, progressive i tech house. Novo izdanje za dubrovački A Must Have sadrži i dva remiksa.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Mr. Lekka

Mr. Lekka - Kronos EP (Antura Records)

Mr. Lekka dolazi iz Podgorice, a izdavao za etikete Glasgow Underground, Kinetika, i Great Stuff, a s novim EP-em pojavio se na Antura Records. Tri tech house trake i jedan remiks bi trebali biti dovoljni.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

D.R.N.D.Y & Filthy Kid

D.R.N.D.Y & Filthy Kid - Don't Forget EP (Renesanz)

Za traku 'Back In The Days' imali smo i premijeru, a sada ima je izašao cijeli EP:

Vladimir Drndarević – D.R.N.D.Y je DJ i producent iz Niša, koji se elektroničkom glazbom bavi od svoje devetnaeste godine. U tom kratkom razdoblju, D.R.N.D.Y je izbacio brojna izdanja za etikete kao što su Driving Forces Recordings, Tauten, Renesanz, Evolution, Sun Sun Records, Selected, Loose Records i mnogi druge.

Stefan Ivanjac ili Filthy Kid dolazi iz Niša, a njegova izdanja mogli ste čuti na Phunk Traxx, Enter, Groovant, Gain i mTechno. 2016. mu je donijela mnogo dobrog, a za 2017. kaže da je spremniji nego ikad prije.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Load the next article...
Loading...
Loading...