Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

August: 22 techno izdanja koja morate poslušati

Vrhunski techno od imena poput Gemini Voice Archive, Kobosil i GOG

  • Mixmag Adria
  • 8 August 2017

Album mjeseca

Gemini Voice Archive 'Paradoxical Chronicles' (Soma)

Ozbiljan techno od sjenovitog dvojca Gemini Voice Archive, koji dostavljaju ovaj zadivljujući opseg dubokog, kozmičkog materijala na legendarni Soma Records. Čim se prigušeni tonovi trake 'Zero Curviture' pojave, znate da vas čeka poseban LP: raspored traka na albumu ostavlja dojam seta, s tempom koji se povećava na četvrtoj traci, 'Framauro's Plains', mahnita tjelovježba s nabrijanom energijom. Stvari postaju eterične dvije trake kasnije s 'Traces Of Chromaticity', njezini ugodni padovi i synthevi plove iznad vas kao ugodan elektricitet, prije nego nas misterijozna 'Singularity' odvede na put duboko u sebe. kombinacija svježe produkcije, inventivnih ideja i potpuno duboke atmosfere čine ovo izdanje odličnim.

8/10

Traka mjeseca

Kobosil '40000 L' (Ostgut Ton)

Ostgut Tonu uvijek možete vjerovati da će izdati techno vrhunske kvalitete. Njihovo posljednje izdanje krasi berlinski DJ i producent Kobosil koji izbacuje niz odličnih traka na ovom novom EP-u, s '4000 L' kao istaknutom trakom pohvalne produkcije. Opasan rif savršeno odgovara uz pritajeni kick, a kad traka dostigne sredinu, nastaje pakao. bez kompromisa i posve očaravajuće.

9/10

Avidus 'Nekromant' (Sebastian Voigt Silver Magic remix) (Empore Music)

Seb Voigtovo iskustvo nastupanja na afterima jasno se može čuti na ovom odličnom reworku. Postojani rif je hipnotičan, i od početka stvara snažan energični puls. Uz clapove i ostale efekte koji se čuju iznad trake, ulijeću stringovi i stvaraju uzbudvljivu atmosferu. Do ubojitog brejka već smo na rubu pucanja, no traka zadržava kontrolu i drži nas u svojem privlačnom transu.

8/10

Timo Maas & Aidan Lavelle 'Body Language' (Re.You remix) (My Favorite Robot)

Ugodni ali neobični zvukovi nalaze se u ovom svježem remiksu Re.You-a. Tamo gdje je original samouvjeren, Re.You ga prebacuje na tamnu stranu: glavni rif ide uz pitchirani vokal, gradeći mamljivu atmosferu koja eventualno doseže vrhunac prije nego se nastavlja kotrljati gnjusnom zlonamjernošću.

7/10

Third Son (Eno) 'microCastle'

Pogodite kome je posvećena ova traka? Third Son završava ovaj novi EP s pet traka ovom zaigranom produkcijom bez dijelova ritma, očito inspiriranom ambijentalnim majstorom Brian Enom. Sastoji se od kaleidoskopa sintesajzer efekata koji međusobno razgovaraju (i sa nama) u dogovoru kako bi izgradili zanosnu uplifting i energičnu atmosferu. Zgodno.

8/10

Marco Resmann 'Glide' (Upon.You)

Marco Resmann se iskazuje za Upon.You s ovom zakovanom kolekcijom techno komada. Valovit bas gura naprijed s ozbiljnim ciljem, dok analogni rif pleše naokolo vrpoljeći se kroz visoke i niske tonove filtera. Resman ubrizgava i nekoliko brejkova kako bi malo oživio stvari, i to kako!

7/10

Blade & Beard 'Frozen Echo' (FUTURIST)

Zvijezde dokumentarca iz 2016., 'Raving Iran', Blade & Beard, dvoje su ljudi koji su se borili kako bi organizirali partije puštajući glazbu koju vole, a za to imaju naše najveće poštovanje. Ovaj novi EP je pravi bonbon, 'Frozen Echo' koji predstavlja mračni zvuk kojeg bi mogli očekivati od ovog dvojca. Ovo podiže krov kad uleti break.

8/10

Keita Sano 'Slow Flight' (What Ever Not)

Čim krene "delayed" kick na 'Slow Fight', znate da vas čeka nešto uzvišeno. Studio Keite Sano čini se da izbacuje poplavu nove glazbe svakog mjeseca, a ovaj funky komad je sigurno jedan od njihovih istaknutih trenutaka u posljednje vrijeme. Jednom kad traka zaista krene, sve je gotovo. Bas linija bi sama mogla biti dovoljna da bi cijela stvar bila vrh, no dodatni slojevi emocije, dubine i čistih uplifting vibri čine ju još dražesnijom.

8/10

Dodi Palese 'Birdsong' (What Ever Not)

Samo jedan pogled na press fotke Dodi Palesea govori vam da se ne radi o konvencionalnom techno umjetniku. Zapravo, producira čitav niz elektroničke glazbe od eksperimentalne do mrvicu konvencionalnije glazbe. 'Birdsong' sadrži pravi miks eksperimentalnog i bezbrižne melodije za ovu recenziju: odličan komad glazbe i obožavamo ju.

8/10

Shlømo & AWB 'Intimate Disorder' (Taapion Records)

Gumeni synth efekti i moćna bas linija daju ovoj novoj traci od Shlømo & AWB-a njezin "ugriz". Ima otvrovnu privlačnost. Vrckast ritam će vas natjerati na nervozno lupkanje stopalom, dok sumorna atmosfera stvara sivilo posvuda oko vas. Nema mnog progresije, no i dalje je prilično pristojna.

6/10

Ada Kaleh 'Devotare' (Cosmin TRG remix) (R&S)

Ada Kaleh je ime koje je na svačijim usnama trenutno. Rumunjski umjetnik je postao poznat po svojim organskim techno produkcijama, a ovdje ga remixira TRG. Ova minimalna kompozicija je sve ono što biste očekivali: čudno, slatko i puno osobnosti. Cosmin original ovim remixom stavlja na dijetu i nije uopće loš.

7/10

Next Page »
Loading...
Loading...