Search Show Menu
Home Latest News Menu
In Session

Cover Mix: Bicep

Naše zvijezde s naslovnice, Bicep, vode nas na putovanje electronicom

  • Mixmag Adria
  • 13 October 2017

Ako pogledate unazad posljednjih četiri ili pet godina unutar plesne glazbe, malo dua se ističe kao Bicep. Zapravo, tek nekoliko elektroničkih izvođača je doživjelo uzlaznu putanju poput dvojca iz Belfasta.

Matt McBriar i Andy Ferguson krenuli su 2008. godine s blogom "Feel My Bicep" i time započeli put do vrha. Web stranica je djelovala kao dom za pjesme koje su dvojica bivših školskih prijatelja voljela i njome su osnovali temelj na kojem su se izgradili.

U to je vrijeme blog je bio više hedonistička mješavina Italo housea i disca, zajedno s 'glitzy' electrom i podcjenjivanim draguljima. Miksevi, pjesme i partyji bacili su svjetlo reflektora na njih kad su krenuli izbacivati vlastitu produkciju.

Od tada, njihovo ime bilo je na vrhu svakog jezika. Ogromni editi, zbog kojih je cijela plesna glazbena zajednica poludjela i htjela ih za sebe, dominirali su svjetskim plesnim podijima.

Izdanje na Aus etiketi poput "Just" (naša pjesma godine 2015.) dodatno je upogonila dvojac i obilježila godinu u glazbi. Do tada je dvojac već bio nezaustavljiv.

Ove godine, Bicep je izbacio dugo očekivani samostalni debitantski album preko Ninja Tunea i bilo je ispravno da završe na našoj naslovnici po prvi put. Oduševljeni smo što je ovaj vrijedan dvojac napokon dosegnuo visine kojima je težio.

Belfast duo je pretvorio svoju opaku strast za glazbom u zvjezdani DJ status, a sada i nevjerojatan live act i debitantski album. Ovdje nas moćni par vodi kroz trake koje su odabrali za svoj nevjerojatan cover mix.

Poslušajte ih ispod i pročitajte njihove komentare.

1. Raica ‘Makmba’

“Odlična beatless traka koja je originalno na 90 bpm-a. Uvijek je zanimljivo kad ubrzate trake za 50 posto, a one rade savršeno u ključu s nečim puno bržim!"

2. Supreems ‘Close Your Eyes (And Feel)’

“Odličan komad od jednog od nama najdražih nadolazećih producenata. Duboko i vibey s odličnim melodijama i vokalima"

3. DG Sound Project ‘Xabrax’ (Percussor mix)

“Prekrasna dubina iz '92 koja je isto prilično zabavna"

4. Dillon ‘A Matter Of Time’ (Monokle remix)

“Svirali smo ovu na Rinse FM-u prije nekoliko godina i totalno zaboravili na nju sve do ovog mixa - sjetili smo je se dok smo se pripremali, i odlično je sjela. Volimo prašnjave hrskave bubnjeve na njoj"

5. Kaytronik ‘I Say’

Sirova, teška MPC traka od Karizme pod njegovim Kaytronik aliasom"

6. Jill Scott ‘Love Of A Rainy Day’ (Bicep edit)

“Ovo smo često puštali, no uvijek smo mislili da joj je potrebna dodatna snaga, pa smo napravili brzinski edit, dodajući novi ritam i mijenjajući aranžman. Ovako je došlo do većine naših edita - kad želimo uvrstit traku u neki mix ili emisiju, a ne odgovaraju potpuno"

7. Chip E ‘No Reason’ (Bicep edit)

“Imamo drago sjećanje kad smo pustili original na barcelonskoj plaži prije 13 godina s starim frendovima. To je bila naša Sónar himna! Ovdje smo samo presložili aranžman kako bi se dodatno poigrali s vokalom i acid vibrom"

8. Bushwacka! ‘Chorus’

“Pozdrav Call Superu što nam je skrenuo pažnju na ovu stvar! Odlična, sirova, emotivna house traka"

9. Digital Justice ‘No Profit’ (Bicep edit)

"Obožavamo beatless original - zasita smo samo dodali 909 i SH101 bass kako bi "radila" u našim setovima. Originalno smo ju napravili za naš Warehouse Project set prošle godine"

10. 2000 And One ‘Geometric Nature’

"Jedno od prvih izdanja 2000 And One iz 1992. Fantastičan, emotivni, Detroitom inspiriran techno"

Load the next article...
Loading...
Loading...