Search Show Menu
Home Latest News Menu
Intervjui

Darin Epsilon: "Nikada nije bio i nikada neće biti još jedan DJ kao što sam ja!"

Intervju pred nastup u Maximusu i na Lunar festivalu

  • Mixmag Adria
  • 20 April 2017

Darin Epsilon je DJ, producent, vlasnik etikete i radio lice rodom iz Chicaga, no s trenutnom adresom u Berlinu. Osim što je jedan od vodećih selektora progresivnog zvuka, nastupao je na svim velikim festivalima, kao što su BPM, Burning Man, ADE, Insomniac i mnogim drugima, ali i bio nominiran 2016. za Beatport nagradu u kategoriji ‘Best Progressive House Artist’.

Osim toga, ovaj 33-godišnjak je izdavao za mnoge velike labele, kao što su Bedrock, Global Underground, Sudbeat, Renaissance, Selador, Perfecto, Perspective Digital, Hope Recordings, microCastle i Parquet te surađivao s mnogim umjetnicima, kao što su Hernan Cattaneo, Robert Babicz, Cid Inc, Matt Lange, Qiuvver i mnogim drugima.

Njegove produkcije su redovito na Beatport Top 100 ljestvicama, ali i u dva filma, što ga stavlja u rijetku kategoriju producenata koji su se probili na velike ekrane.

Epsilonu će podršku pružiti regionalna progresivna snaga, AudioStorm, koji je početkom mjeseca izdao već uspješan 'Cloudmaker' EP za Just Movement te producent i DJ Double Needle Project iz Cetinja.

Intervju s Darin Epsilonom pročitajte ispod.


Razgovarala: Irena Mačić


IM: Ovo je tvoj prvi nastup u Crnoj Gori u Maximusu? Da li si uzbuđen?

DE: Naravno da jesam. Odlazak i iskustvo nove zemlje po prvi put je uvijek nešto čemu se jako radujem i zbog čega sam jako uzbuđen.

IM: Šta publika može očekivati od tebe u kotorskom klubu?

DE: Sviraću jedinstveni spoj četiri različita stila, uključujući progressive house, tech-house, techno i deep house.

IM: Kako je priča o elektronskom svijetu muzike započela za tebe? Postoji li neko ko je imao i najmanje uticaja na tvoju karijeru kasnije?

DE: Odrastao sam u Chicagu, koji je poznat i kao rodno mjesto house muzike. Najviše mog razotkrivanja elektronske muzike dolazi sa nezavisnog školskog radija i Nastera. Takođe, kada sam pohađao školu, radio sam u prodavnici ploča. Paul Oakenfold je najviše zaslužan što sam se zainteresovao za DJ-ing. Takođe se sjećam da sam sa svojih sedamnaest godina bio na nastupu Sashe i Digweeda. Mom oduševljenju nije bilo kraja. Takođe sam obožavao elektronske bendove koji su bili popularni u to vrijeme, kao što su: The Prodigy, Underworld, Orbital, Leftfield, itd.

IM: Šta smatraš svojom prekretnicom u karijeri?

DE: Imao sam sreću da iskusim mnogo uspijeha tokom svoje karijere. Neka od mojih većih dostignuća uključuju i posljednje Digweedovo internacionalno DJ takmičenje, što je moja traka uključena na Nick Warrenovu kompilaciju i potpisivanje za Cattaneov label Sudbeat. Kada sam živio u Los Angelesu, bio sam DJ rezident za najveće DJ promotere Sjeverne Amerike, Insomniac Events.

IM: Šta je u tvojoj glavi kada stvaraš muziku?

DE: Inspiracija može da udari u bilo kom momentu. Imao sam neke od svojih najboljih ideja za pjesme kada sam radio obične, svakodnevne stvari kao što je tuširanje ili šetnja ulicom.

IM: Radio si sa nekim od najboljih underground lejblova kao što su: Sudbeat, Global Underground, Renaissance, Hope Recordings, i naravno sopstveni imprint, Perspectives.Postoji li još neko na tvojoj listi sa kim bi volio napraviti saradnju?

DE: Bedrock, Last Night On Earth, Suara, All Day I Dream, Einmusika, itd.

IM: Planovi za naredni period:izdanja, gigovi?

DE: Pedeseto izdanje na mom labelu Perspectives Digital ugledaće svjetlost dana krajem aprila i ima novu saradnju sa Cid Inc-om. Izdajem tutorijal za SonicAcademy.com pod nazivom ‘How To Make Progressive House’. U nastupajućim mjesecima možete očekivati mnogo novog materijala.

Poslije Crne Gore i Bosne i Hercegovine, moje sljedeće stanice uključuju Njemačku, Slovačku, Brazil, Argentinu i Veliku Britaniju.

IM: Gdje te najviše raduje da sviraš i zašto?

DE: Argentina je uvijek nevjerovana, ali najviše se radujem Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, s obzirom da nisam iskusio ova mjesta ranije.

IM: Za one koji nisu upoznati sa likom i djelom Darin Epsilona, zbog čega treba da dođu i čuju te na tvom sljedećem gigu?

DE: Nikada nije bio i nikada neće biti još jedan DJ kao što sam ja. Ja sam jedinstvena vrsta: )

IM: Poruka za posjetioce Maximusa koji jedva čekaju da te čuju u elektronskoj kraljici?

DE: Obećavam odličan show. Nadam se da ćete biti inspirisani. Vidimo se 21. aprila u Maximusu.

Load the next article...
Loading...
Loading...