Search Show Menu
Home Latest News Menu
Intervjui

Enzo Siffredi: "Kad sam otišao u crkvu u kojoj su puštali house, znao sam da će to biti moja furka"

Intervju i ekskluzivan miks uoči Bears&Honey partyja ovog petka u Operi

  • Mixmag Adria
  • 13 February 2017

Bears&Honey se vraća u sklopu 10 godina postojanja Blacksoul Musica, vodeće house etikete u regiji.

DBSM i BLACKSOUL predstavljaju 10. izdanje Bears&Honey serijala, te ujedno 4. godinu postojanja ove klupske večeri.

17. veljače iz Velike Britanije u goste po prvi put u Hrvatsku dolazi jedno od najzaposlenijih house imena u posljednjih nekoliko godina i vlasnik najprodavanijeg house izdanja 2015. 'Sometimes', Enzo Siffredi.

Izdavao je za Defected, Suaru, supdub, Stereo Productions i Keno Records, sam je vlasnik Wired etikete, a za sebe kaže da je outsider i kreator.
U posljednje vrijeme niže brojne gaže po cijelom svijetu, pa je tako prošle godine nastupao i u Spaceu na Ibizi, Njemačkoj, Engleskoj i brojnim drugim državama, a ovo će mu biti prvi nastup u Zagrebu.
Za početak godine izdao je odličan trek na Toolroomu, u sklopu BPM kompilacije.

Uz glavnog gosta nastupit će i PEZNT, najbrže rastući house projekt dvojca Blacksoul i Mark De Line, koji od samog početka izdaje za respektabilne etikete poput Nurvousa, Full Intentiona i Toolroma, te Tom Bug i Full Ferry koji će također odraditi B2B set.

Prije samog partyja, popričali smo s Enzom, a za nas je napravio i eksluzivan miks koji možete pronaći na dnu članka.

Razgovarao: Tomislav Brusač

M: Kako je sve krenulo za tebe? Probudio si se jedan dan i osjetio da je house glazba tvoj poziv, ili se to dogodilo postepeno?

Enzo: Zaista se dogodilo ujutro na nekom after partyu, otišao sam u crkvu gdje su puštali house nedjeljom i tada sam znao da će to biti moja furka.

M: Živiš u Brightonu. Od kuda si zapravo, i kako to da si se preselio u Ujedinjeno Kraljevstvo?

Enzo: Pola Francuz, pola Talijan, ali živio sam u mnogim zemljama kao klinac. Vjerovao ili ne, prstom sam uperio na mapu i odlučio. Ciljao sam na London, na kraju završio 60 milja južnije zbog čega mi je jako drago. Brighton je odličan i jedinstven grad!

M: Jesi li ikad pomislio da će 'Sometimes' postati najprodavanija traka na Traxsourceu u godini kada je izašla?

Enzo: Istina je da nikad ne očekujem od svojih traka da postanu bestselleri, to se dogodi samo od sebe, ali naravno, odličan je to osjećaj. Tjera te da radiš jače i više i da ti određenu odgovornost da stvaraš kvalitetnije.

M: Koja ti je najdraža pjesma svih vremena?

Enzo: The Sound Of Silence!

M: Vodiš dvije etikete - minimal kids i Wired. Kada si ih osnovao, i kako biraš izdanja?

Enzo: Obje etikete krenule su kao klupske večeri ovdje u Brightonu, pa sam ih odlučio pretvoriti u izdavačke kuće kako bi mogao izdavati svoju glazbu brže i kako bi razvio svoju viziju. Oduvijek sam blisko surađivao sa svojim bratom Sav aka Xavier Montier i Little By Little. Ostali su slali demoe, pa sam potpisao one koje su mi se svidjeli, jednostavno.

M: Sjećaš li se svoje najgore gaže? Ne moraš nam otkriti u kojem je klubu se odvila.

Enzo: Zapravo sam imao dosta sreće sa svojim gažama, ali zasigurno sam počistio par podija u svojim ranim danima. Jednom sam puštao muziku 4 sata u jednom praznom baru i osjećao sam se kao da traje 4 dana. Jednom drugom zgodom negdje u Njemačkoj, jedna djevojka mi je cijelu noć govorila kako sam loš. Jedva sam dočekao pobjeći od tamo.

M: Imaš neku zabavnu priču sa svojih putovanja?

Enzo: Putovati nije baš zabavno, ali imam dosta zabavnih priča iz hotela koje ne mogu otkriti iz moralnih razloga i nekog oblika poštovanja prema vašim čitateljicama.

M: Kada ne bi puštao house, za koji drugi žanr bi se opredijelio?

Enzo: Dobro pitanje, mislim d'n'b ili ghetto house (nemojte ga miješati s G Houseom).

M: Što ti je hobi, ili što voliš osim glazbe?

Enzo: Imam puno hobija, ali oni najčešći su boks i tenis koje treniram tjedno. Kad smo kod toga, mislim da bi bio sjajan boksač.

M: Imaš li kakvu poruku za ekipu koja te dolazi slušati na Bears&Honey 17. veljače?

Enzo: Ovo će biti moj prvi nastup u Hrvatskoj, pa se jako veselim otkrivanju zemlje i kulture. Bears&Honey će se održati u Operi koja djeluje kao nevjerovatan klub, i kao uvijek dat ću sve od sebe da se ekipa nezaboravno provede. Za ostale - ljubav je poruka! Hvala na intervjuu.

Enzov miks poslušajte niže.

Load the next article...
Loading...
Loading...