Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Incident s Dax J-em nam je pokazao koliko neosjetljiva može biti dance glazba

Još jedna pogreška sa scene koju je bilo lako izbjeći

  • Mixmag Adria
  • 21 April 2017

Problem slike dance kulture u javnosti nije ništa novo; dugo je već stigmatizirana zbog niza razloga. No, većinom volimo misliti kako je to samo autsajderski, zastarjerli pogled na sve. Figure s konzervativnim stavovima ne priznaju vrijednost scene jer nalaze ideju ostajanja vani cijelu noć, neukusnom. S njihova stajališta, sve su to ilegalni partyji, prekomjerno intoksiciranje i ovisnost.

Svatko tko cijeni elektronsku glazbu ili ima osnovno znanje o njezinoj povijesti, će prepoznati kulturnu vrijednost koju ona nosi. Od uloge klubova, kao sigurnih mjesta za manjine i tematske promocije jedinstva, do konstantne inovacije za koju su zaslužni producenti, scena je većinom izvor dobrih i pozitivnih stvari, a njezin utjecaj je nešto čime se treba ponositi, bez obzira što onaj 'ukočeniji' dio društva o tome mislio.

Dakako da je očito kako nije sve savršeno, a ovo ružičasto eulogiziranje briše novonastalu situaciju. Možda je to zbog interneta, društvenih mreža i općenito veće i šire vidljivosti, ali posljednjih se godina čini kao da su negativni aspekti dance scene doista narasli, osobito u pogledu kulturne neosjetljivosti, a te slučajeve počeli su isticati insajderi.

Sada nema prostora za okupljanje s mentalitetom mi-protiv njih i pretvaranje da je sve zlatno i da bilo kakva kritika usmjerena na našu zajednicu, dolazi od nedodirljivih vladinih službenika ili policije. Jer gledajući pobliže, na redovnoj smo osnovi svjedoci primjera ignorantskih stavova i problematičnog ponašanja od istaknutih umjetnika, šefova labela, promotora i tako dalje. Nije to uvijek zlonamjerno, niti je uvreda vjerojatno bila namjerna, no to ne negira činjenicu da igranje s osjetljivim stvarima, vodi mogućim problemima te je potrebno biti svjesan nekih stvari kako bi se problemi spriječili.

Next Page »
Loading...
Loading...