Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Je li hipiji na Ibizi još uvijek postoje?!

U potrazi za originalnim duhom otoka

  • Mixmag Adria
  • 16 July 2017

Svakog ljeta udruženi pretkazivači propasti podsjećaju nas da Ibiza nije ništa više od komercijalizirane karikature bivše Ibize, lagani offbeat balearski satelit koji orbitira nikad bliže crnoj rupi etablirane kulture. Stari hipijevski mentalitet, koji je nekad činio Bijeli Otok sigurnim mjestom za osvještene manjine svake persuazije koja je izgubila dušu. Zar su zbilja pesimisti bili u pravu?

U vremenu dance glazbenog konzumerizma, kromiranih hotela s 5 zvjezdica i mojitom od 22€, čini se poštenim pitati: postoji li više hipijevska Ibiza? Ponekad se zbilja zapitamo. Nakon svega, većina besplatnih beach partyja su istisnuti, David Guetta više nema dugu kosu, a generalni ambijent protukulturalne umjetnosti i aktivizma, koji je nekad bio poput disidentnog mirisa borova na mediteranskom povjetarcu, zamijenjen je vrtoglavicom masovnog turizma.

No, samo malo! Što ako su pretkazivači propasti nitko drugi, nego ekipa starih klabera koji to jednostavno nisu mogli pratiti? I što ako, odmah ispod površine superklubova svjetske središnjice ljetnog partijanja, originalna vibra koja je učinila Ibizu esencijalnom za djecu cvijeća kasnih 60-ih, još uvijek postoji, bez obzira na stroboskope i nahajpane VIP fanfare?

Next Page »
Loading...
Loading...