Search Show Menu
Home Latest News Menu
Intervjui

Kevin Over: "Radujem se nastupu u Hrvatskoj, lokacija izgleda kao savršeno mjesto za ljetnu zabavu"

Intervju s mladim producentom u povodu izlaska njegove Back To Back Vol 11 kompilacije

  • Mixmag Adria
  • 29 March 2017

Kevin Over i dalje cementira svoj status kao najsvježiji talent koji posjeduje dosta nepreslušanog materijala, a na dobrom je putu da bude planetarna zvijezda. Dvadesetpetogodišnji Kevin je postao važan i prije nego što je nastao povod za ovaj razgovor, a povod je izlazak Mobilee Back to Back kompilacije koju je Kevin producirao. Njegove trake se već odavno nalaze u setovima umjetnika kao što su Audion, Etienne de Crecy, Waze & Odyssey, Noir, Andhim i Pirupa.

Mladi Nijemac je napravio kompilaciju po nalogu šefice Anje Schneider i na nju uvrstio trake koje će se zasigurno vrtjeti ovog ljeta, a uključuju remikseve i orginale umjetnika kao što su Anja Schneider, Soulphiction, And.Id, William Djoko, Marquis Hawkes, Rodriguez Jr. i Jacob Korn.

Uspješan producent, DJ i student Kevin Over unosi jednu novu svježinu u svijet elektroničke glazbe

U nastavku pročitajte razgovor.

Razgovarao: Adnan Čalkić nanE


m: Već rano u svojoj karijeri si zabilježio uspjehe, izdavao si na etiketama kao što su Truesoul, Nofitstate, Avotre i mobilee, nastupio si na velikom Drumcode partyju prošle godine također si se pridružio mobilee timu i Anja Schneider te je angažirala za glavnog producenta Back to Back Vol.11. kompilacije. Koji od ovih trenutaka je najvažniji za tebe?

Kevin: Skoro svaki nastup i svako putovanje znače mi mnogo i imaju ogroman utjecaj na proces u kojem pravim muziku, ali i na život generalno. Veliki nastupi za Drumcode i LWE su bili veoma važni datumi u mom životu, ali za mene osobno rad za Mobilee me je ohrabrio da budem bolji dj i producent.

m: Možeš li opisati osjećaj kada te je Anja pitala da budeš glavni u timu koji je kreirao kompilaciju Back to Back 11 ?

Kevin: Bilo je veliko zadovoljstvo raditi na ovom projektu. Kada sam se pridružio Mobilee timu počeli smo sa nekim svirkama gdje je cijela ekipa učestvovala i meni se jako svidjela ideja da napravimo ovaj specijalni projekat s obzirom da sam odradio nekoliko remikseva za umjetnike koji se tu već nalaze. Anja je bila jedna od osoba koje su utjecale na moj rad, posebno kroz njen radio show Dance Under The Blue Moon na Fritz radiju, zato je sve jako dobro i uzbudljivo.

m: Što je bila tvoja vizija za ovaj projekt i koliko dugo ti je trebalo da ju realiziraš?

Kevin: Želio sam se izraziti na glazbeni način kao nikada prije. Ovo je moj prvi veliki projekt gdje sam se fokusirao na svoj glazbeni napredak i svoje iskustvo koje je bilo u sjeni pripreme mog prvog LP. To je još uvijek klupski nastrojena glazba okrenuta punom plesnom podiju, i prikazuje sve stilove kroz koje prolazim tijekom noći.

Trebalo je pola godine da sve završim. Uvijek je potrebno vremena da dođete do one točke gdje će sve zajedno da se sjedini u magiju. Bilo je nevjerojatno surađivati s Jacobom Kornom, Soulphictionom i Marquis Hawkesom koji su napravili remikseve za moje stvari dok sam ja radio remikseve za Anju Schneider, And.ID i Rodriguez Jr.-a. Ovo je bilo uzajamno upotpunjavanje orginalnih pjesama.

m: Tko je utjecao na tvoj glazbeni izraz? I kako to vežeš sa svojim producentskim radom, ali i nastupima?

Kevin: Ustvari, utjecaj na moju glazbu nikada ne prestaje. Nikada ne kontroliram koji će utjecaj probuditi moju sljedeću ideju za traku ili možda cijeli album.

Tata mi je pokazao hrpu nejasnih naslova iz njegove kolekcije ploča. To je bio jedan od mojih prvih pokušaja potrage za glazbom, pored onoga što sam slušao na radiju. Kompilacija Back to Back Vol.11 bi trebala sumirati sve moje impresije koje sam izražavao godinama kao dio noćnog života. Teško je odgovoriti na to pitanje sa jasnom definicijom. Moja sadašnjost je uhvaćena na raskrižju različitih utjecaja i nekada je vrlo teško pratiti tragove do orginalnih glazbenih korijena. Ne znam što ću raditi za pet godina, a to je za mene veoma interesantno i inspirirajuće, jer kako vrijeme prolazi nalazim nove glazbene momente.

m: Postoji dosta umjetnika koji su se pojavili u posljednje dvije godine i koji su tebe ocijenili kao najuzbudljivijeg novog umjetnika...postoji li netko s kim bi surađivao ili ga preporučio našim čitateljima?

Kevin: Bio sam jako dirnut albumom ‘There Is No Right Time’ na AUS Music koji potpisuje Youandewan. To je tako emotivno kompleksan album, koji nosi dosta osjećaja i koji je lijepo složen u razumljiv klupski kontekst s njegovom tipičnom produkcijom. Jako me zanima što to dolazi sljedeće od njega. On je jedan od novijih umjetnika koji me totalno impresionirao.

m: Koji je tvoj najdraži komad studijske opreme?

Kevin: Mislim da ne bih mogao bez Elektronovog Analog Heat . To je vrlo važno za svu moju produkciju. Molim sve u Elktronu da kreiraju analogni efekt procesor integriran u DAW.

m: Koja je tvoja omiljena prodavaonica ploča gdje kopaš stare semplove (za koje znam da voliš)?

Kevin: S obzirom da živim blizu nizozemske granice većina tamošnjih dućana su dobri, Redlight Records u Amsterdamu koji ima duboki univerzum glazbe i Waaghals u Arnheimu. Mirišljavo, šareno i ludi omoti...to je ono šta tražim...ove ploče vam uvijek kažu neku priču. Prodavaonice polovnih priča su posebne jer do nas dolaze osobni predmeti nekih ljudi ...nekada me to podsjeća na prodavaonice obiteljskih slika.

m: Spremaš li se za nadolazeće ljeto? Kojim nastupima se raduješ?

Kevin: Jedva čekam tjedan dana Sonara, bit ću na još jednom Drumcodeu i na mobilee partyjima, Barcelona nije najgore mjesto za liječenje mamurluka na plaži. Kada dođe vrijeme odmora, onda odlazim u Grčku bez glazbe i bez izlazaka!

m: Kako ide tvoj studij, uskoro si gotov?

Kevin: Nakon što sam počeo studij ekonomije, shvatio sam da bih radije studirao nešto što neće biti samo korisno za moj bankovni račun i onda sam odlučio da upišem sociologiju prije dvije godine.

Ludo je kako ovaj studij otvara nove načine razmišljanja o našem svijetu i društvu uopće. Osim biologije i fizike to je jedina znanost čiji zakoni su uvijek dinamični i imaju isti značaj za održavanje našeg svijeta. To je vrlo široko polje...

m: Gdje ćemo te gledati ovog ljeta negdje na Balkanu?

Kevin: Nastupat ću na WTFestivalu u Dubrovniku 4.kolovoza. Lokacija izgleda kao savršeno mjesto za ljetnu zabavu, radujem se nastupu u Hrvatskoj i vidimo se.

Load the next article...
Loading...
Loading...