Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Klockworks: 11. rođendan uz 11 klasika

Klock = Kralj

  • Mixmag Adria
  • 20 June 2017

Kada je najavljeno da će Ben Klock nastupati sa šestosatnim setom u Fabricu kasnije ove godine, bili smo uzbuđeni kao i njegovi fanovi, sudeći po dosegu na društvenim mrežama.

Rezident Berghaina je među najpopularnijim DJ-evima, poznat po svom techno potpisu. Etablirao se kao veteran s gotovo 20 godina iskustva u igri.

No, ne radi se samo o njegovim selekcijama. U posljednjih 11 godina njegov je Klockworks label bio bastion kvalitetnog techna, garantirajući top kvalitetu traka sa svakim izdanjem.

Inicijalno, mjesto za Klockove eksperimente, label je od tada postao i dom mnogim drugim techno titanima, kao što su DVS1, Rod, Etapp Kyle i Trevino. Ako ste izdali za Klockworks, momentalno imate određeni nivo kredibiliteta, baš kao što ga ima sama etiketa.

U ovom Klockworks vremeplovu 11 godina unatrag, odabrali smo 11 klasika izdanih preko labela.

Ben Klock ‘Glandula Piti’

Kakav uvod! Trenutak kad je za Klockworks sve počelo. Od prvog kicka, znammo što dobivamo od ovog labela - pametni, kotrljajući techno. Hitan bleep ističe se u traci, prije nego što uvede acid bas liniju i perkusiju. Na pola puta se još jednom mijenja, dodavajući ubadajuću progresiju akorda preko bas linije, kako bi plesni podij ostao intrigiran. Traka za koju je malo vjerojatno da je napustila DJ torbe od 2006.

Ben Klock ‘Sean’

Drugo Klockovo izdanje preko vlastitog labela sadržavalo je teško udaranje ‘Onyx’. No, na ovu smo listu stavili ‘Sean’ s b strane. Traka s naznakama duba i breaka je lagani odmak od Klockovog debitantskog izdanja. Kako se razvija, funk zbilja sjaji kroz nju. Čisti dragulj.

Ben Klock 'Pulse'

Inspiracija za Klockworks artwork, ‘Pulse’, izašla je 2008. na ‘Klockworks 04’ i odmah postala himna mračnih podruma diljem svijeta. Traka zbilja radi to što naslov kaže, pulsira, pauzirajući samo puštajući snare i prijeteći hi hat unutra, dok se dubby kašnjenja vrtlože u pozadini.

DVS1 ‘Floating’

Veliki zaokret za label, ali i za artista, ‘Klockworks 05’ je bilo prvo izdanje na etiketi koje nije sadržavalo Klockov rad, već je bilo debi DVS1. Pokazalo je koliko Klock ima vjere u ovu glazbu iz Minneapolisa s duhom Detroita. Najviše se osjeti možda na ‘Floating’, minimal bangeru.

Sterac ‘Rotary’

Apsolutno čudovište od Sterac AKA Steve Rachmad, 'Rotary' je ona traka na koju se pogubite kad je čujete. Epska traka koju je najbolje čuti u epskoj okolini. Pumpajući bubnjevi žure do ranog krešenda, prije nego se traka ponovno spusti u meditativno stanje i ponovno sve to napravi. Genij kroz repeticiju.

DVS1 'Black Russian'

Izdavši 'Rotary' ranije iste godine, Klockworks je doista zaredao s dobrim izdanjima kada je isporučio 'Black Russian' za treći EP od DVS1 na etiketi. Vjerojatno izdanje koje najvoše naginje houseu na labelu. Sa svojim pad rifom, 'Black Russian' je čisti instant klasik.

Next Page »
Loading...
Loading...