Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Kolumna: DJ otkriva istinu o ludilu velikih labela

Naš tajni DJ, kolumnist i veteran prvi je susret s glavnima imao 90-ih

  • Mixmag Adria
  • 12 February 2017

Nakon ludog tjedna na Ibizi, vratio bih se natrag u London na važan event. U ovom momentu rave povijesti, glavni labeli su očajavali za velikim komadom kolača. Potkupljivi, gladni i paranoični, neko su vrijeme bili izgubljeni, ne znajući odakle je rejvanje stiglo. Prirodno, morali su skužiti. Dio ovog je bio potreba da imaju 'dance hitove'. Veliki labeli zovu sebe biznisom, no ustvari su neprofitabilni, sasvim nesigurni i totalno neuki. Jednostavno stoje i čekaju nešto da se dogodi i onda se zalijeću na to kao pauk iz zasjede, ubrizgaju otrov i onda ostave da stoji kako bi sazrelo, da bi ga onda mogli proždrijeti kada oni žele.

Bio sam debela, sretna mala muha.

Potpiši. Snimi. Rastrubi. Bio je to ustvari san moje mladosti, no dio zrelosti za dobro čupanje je shvaćanje urođene zablude da je sve to tu samo zbog vas. Neizbježnost. Pravda. Isplata za to što si se rodio odličan. Znam: koji kreten. To je ono što i labeli misle.

Moja bezobzirna želja za potpisivanjem bila je upotpunjena drugim faktorima. Moj način nošenja s tim da sam uvijek umoran i u pogrešnoj zemlji, u pogrešno vrijeme, bio je da budem izvan sebe. Iskreno, mislim da niti ne morate biti hardcore. Većina putnika se konstantno opija i drogira kako bi se nosila sa šokantnim efektima nesanice i vremenskih zona. Možete postati loše samo koristeći količine legalnih supstanci. Naravno, pravo rješenje je vježbanje i endorfin, no ta mudrost dođe tek kasnije...ako preživite proces učenja.

U to vrijeme bio sam dio kolektiva na neki način. Komercijalan pothvat, lagano i šala. Usudim li se uopće reći 'situacionist' a da se ne udarim šakom u glavu? U osnovi, to je bio pokušaj da se održimo financijski. Danas to ne biste mogli. Svi u medijima su se riješili smisla za humor još prije deset godina u obveznom programu.

U svakom slučaju, bilo je olakšavajuće pobjeći od izolacije solo DJ-a i biti ponovno s prijateljima. I tako smo svi mi bili na veliki trošak jedne izdavačke kuće, tretirani da spavamo u londonskom Metropolitan Hotelu na Park Laneu.

Next Page »
Loading...
Loading...