Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Label fokus: A Must Have

Upoznajte se s dubrovačkom etiketeom i njenim vlasnikom

  • Mixmag Adria
  • 15 February 2017

A Must Have je etiketa koja je nastala 2005. godine i trebala je služiti kao platforma za izdavanje samo najbolje od elektroničke glazbe, kao vjerojatno i većina drugih etiketa.

Osnovao ju je Jakša Pavičević, a cilj mu je oduvijek bio da budu različiti i nepredvidivi, bolji. Kombinirali su nove, neafirmirane talente, potpomognute s jačim imenima. Izdavali su glazbu Soundpranka prije nego je potpisao za Anjunabeats. Stefan Vincent, neprikosoveni techno majstor je također je započeo s izdanjima na A Must Haveu, a Estroe, Taho, Kurt Baggaley i uskoro Andre Sobota imena su s kojima kako sami kažu, imaju privilegiju raditi između ostalih.

Sigurno imaju još puno za ponuditi u 2017., a mi se veselimo vremenu koje dolazi.

Pročitajte što je sam Jakša odgovorio na naša pitanja i kojih je 5 ključnih traka odabrao kako bi kvalitetno predstavio etiketu.

Jakša Pavičević

Što je bio inicijalni cilj etikete, zašto si pokrenuo A Must Have?

Pa valjda kao i svatko drugi. Htio sam stvorit platformu za izdavanje muzike koju volim. Kombinacija dobrog gruva i jake emocije u stvari bi bio približan opis. Ideja AMHa je oduvijek da bude drukčiji, nepredvidiv ali opet da ne šara puno. I da, bilo je jako bitno da ne žanrovski ne bude Euro-trance. Skoro sve drugo je moglo proći. Hahaha.

Koliko ti je trebalo da uspostaviš temelj i zvuk etikete?

Odmah sam znao što hoću. S druge strane, neke stvari što su mi bile napete onda, možda danas nebi bile. Mislim da je to normalno jer vrijeme se mjenja, mjenja se i zvuk - napreduje, evoluira. Standardi se moraju dizati isto kao što se mora ići ukorak s aktualnim zvukom ili eventualno ispred njega. Nikako nazad.

Koji su tvoji najponosniji ili najuspješniji trenuci etikete?

Jedno vrijeme je Hernan Cattaneo stvarno puštao masu naših izdanja.. Također dovođenje Kurta Baggaleya na label prije par mjeseci je nešto što me razveselilo. Neće on bilo gdje :)

Što sljedeće spremaš?

Dosta surađujemo s Traumhouse, novim duom iz Hannovera. Nekoliko njihovih izdanja, remikseva, itd. Zatim novo izdanje naše perjanice, Piona s remiksom Andre Sobote te naših Pacca i Rudya.

5 ključnih izdanja

1 Pion - Radost

"Jako zarazna stvar od našeg Vlada. Još nam nitko nije rekao da ne valja :)"

2 ​Kostya Run - El Mirador (Sandji's Sultry Summer Orchestration)

"Dakle nemamo ovu stvar nigdje uploadanu osim na Beatportu. Kad mi je Sandji prvi put poslao ovaj remiks, nakon što krene ovaj dio s cellom, doslovno sam pao sa stolice koliko me odnjela stvar."

3 ​Traumhouse - Better Days (Pacco & Rudy B Remix)

"Nenadmašan remiks našeg dvojca. Ako se sjećate pjesme Nothing od Holden & Thomson čiji sam bio veliki obožavatelj, ovo je nešto najbliže čemu je itko došao.Bravo za njih."

4 ​Stephen J Kroos – A Muse (Ian O'Donovan Remix)

"Izvrstan remiks irskog majstora na kojeg smo jako ponosni."

5 ​Gabriel Montufar feat Antonela Ponce – A Long Time Ago

"Jedna od mojih omiljenih vokalnih stvari s labela. Nadam se da ću još radit s ovim latinoameričkim dvojcem"

Load the next article...
Loading...
Loading...