Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Label Fokus: Family Grooves

Upoznajte trogirsku etiketu i njenog vlasnika

  • Mixmag Adria
  • 18 April 2017

Silvio Hrabar na sceni je gotovo 20 godina, a na širem splitskom području mali je broj clubbera koji nisu čuli za njega ili barem jednom plesali na njegovim nastupima. Uvijek plesno orijentiran glazbeni izričaj u rasponu od housea do funky techna predstavlja Silviov prepoznatljivi zvuk koji njeguje i na vlastitoj etiketi Family Grooves, kojom upravlja u suradnji sa suprugom Izabelom.

Family Grooves svoje prvo izdanje bilježi 10.04.2013. godine i u vrlo kratkom roku postaje prepoznatljiv brend na lokalnoj i globalnoj sceni. 2016. godine osvaja nagradu "Ambasador" za "Etiketu Godine", a do danas u svom katalogu ima preko 90 EP izdanja te 2 albuma.

Fanovima elektroničke glazbe nisu strane ni Family Grooves klupske večeri koje visoko kotiraju na kalendarima hrvatske elektroničke pozornice, poznate po predstavljanju mnogih međunarodno priznatih DJa i live actova, od kojih su mnogi u FG režiji po prvi put nastupali u okvirima Države.

Više možete saznati i na njihovoj web stranici, a ispod pročitajte kratki intervju sa Silviom te poslušajte pet ključnih izdanja po njegovom izboru.

Silvio Hrabar

Što je bio inicijalni cilj etikete, zašto si pokrenuo Family Grooves?

Etiketa je pokrenuta 2013. potpuno spontano, bez posebnog plana i bez velikih očekivanja.

Smisao Family Grooves etikete je da emitira glazbu, pozitivne vibracije i dobru volju iz Hrvatske u svijet. Surađujemo s velikim brojem producenata, od globalno priznatih imena pa sve do debitanata. Često izlazimo u susret novim producentima iz regije, a za izbor traka nam je važna originalnost, kvaliteta i trud autora.

Koliko ti je trebalo da uspostaviš temelj i zvuk etikete?

Ne postoji tipičan zvuk koji bi nas definirao jer smatramo da striktne žanrovne granice ne bi smjele biti isključivi razlog zbog kojeg neki uradak ne bi objavili. Naravno da nemamo nerazumno odstupanje, pa kod nas možete pronaći house, tech, a ponekad i techno izdanja. Nakon četiri godine takvog pristupa bilježimo zapažene razultate u različitim žanrovima. Naša izdanja su često na playlistama mnogih svjetski poznatih izvođača, u rasponu od housea do techna, a demo inbox je uvijek pun. To je naša nagrada, veselimo se kad tako puno producenata želi objaviti svoju glazbu kod nas.

Koji su najponosniji ili najuspješniji trenuci etikete?

Naše prvo izdanje Cristian Varela je "vrtio uzduž i poprijeko", a već treće izdanje bilo je izdvojeno na Beatportu i uvršteno u chart Davida Herrera. Stanny Abramov "Take Your Time" vrtili su Marco Carola, Chus & Cheballos, Umek... Moramo spomenuti i izdanje Alena Milivojevića "Get The Funk Out" koje je Carl Cox koristio u skoro svim svojim setovima 2013., uključujući i Ultra Festival u Splitu. Zatim Biella & Astral izdanje koje je završilo u "Essential Music On Ibiza 2014" miksu Marca Carole na BBC Radio 1. Super je osjećaj i kad Terry Francis zavrti FG traku u svom mixu "Live from Fabric" ili kada se FG trake pojavljuju na playlistama umjetnika kao što su OXIA, Dubfire, Stacey Pullen... Teško je sada sve nabrojati , ali bilo je dosta lijepih trenutaka, nadamo se da će ih biti još više :)

Što sljedeće spremate?

Pošto imamo i gomilu obaveza nevezanih za glazbenu industriju, realno je da zadržimo trenutni ritam izdanja – otprilike jednom mjesečno. Ne planiramo ni češće evente, nekoliko zabava godišnje je potpuno u redu. Kao optimisti, nadamo se koraku naprijed u kvaliteti, kako regionalnih autora tako i naših izdanja.

5 ključnih izdanja

1 FG009 - Alen Milivojević - Get The Funk Out (Original Mix)

"Carl Cox ju je koristio u skoro svim svojim setovima 2013., uključujući i Ultra Festival u Splitu..."

2 FG031: Stanny Abram- "Take Your Time" (Original Mix)

"Uspješno House izdanje koje su koristili mnogi velikani scene, a ponajviše Marco Carola."

3 FG040: Biella & Astrall, Toni Vidas - Feel My Sound (Seeward Remix)

"Ova traka je postala dio "Essential Music On Ibiza 2014" miksa Marca Carole koji je emitiran kao dio čuvenog serijala "BBC Radio 1 Essential Mixes". Uvrštena je kao jedna od najpopularnijih traka sezone na "Music On Ibiza 2014" eventima."

4 FG081: Lee Guthrie - Sum Ting (Original Mix)

"Dašak londonskog techa iz kuhinje Lee Guthriea, producenta čije je izdanje na Family Grooves etiketi Terry Francis uvrstio u svoj "Live from Fabric" mix u čast 15. rođendana tog slavnog kluba."

5 FG085: Sub One - Groover 071 (Original Mix)

"Jedno od svježijih izdanja koje bi također istaknuli jer je riječ o jako kvalitetnom mladom autoru iz Sarajeva. Svoj debi je imao kod nas, a ovaj single njegovo je drugo izdanje. Nedavno smo objavili i njegov svježi EP pod nazivom "Innocent Reasons"."

Load the next article...
Loading...
Loading...