Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Label Fokus: Imogen Recordings

Upoznajte dvojac koji vodi noviju hrvatsku etiketu

  • Mixmag Adria
  • 16 May 2017

Imogen Recordings je vinil etiketa koju su 2015. godine osnovali Antonio Žuža i Ilija Rudman. Zvuk koji predstavljaju leži na disco i house temeljima, a prvo izdanje, koje je ujedno bilo i poticaj za osnivanje izdavačke kuće, potpisali su popularni britanski Disco/Pop band The Brand New Heavies.

Nakon uspješnog prvog izdanja, na label se pridružuje hrvatski pionir dance manije 90-ih Ilan Kabiljo, a prati ga suradnja s ekipom Faze Actiona, zatim izdanje Ilije Rudmana s Andre Espeutom te Charles Websterom, velikanom deep housea na remiksu, i izdanje s legendom Chicaga - Robert Owensom.

Imogen Recordings njeguje najviše audio standarde što potvrđuje i sam vinil medij izuzetne kvalitete rezan na 180-gramskoj ploči.

Ekipa s Imogena s velikim zadovoljstvom najavljuje sljedeći Imogen Label Night s gostom iz Amerike, točnije iz Atlante, zvijezdom housea i glavnim nositeljem žanra u Atlanti Kai Alcéom. Ovo je njegov premijerni nastup u Zagrebu, a tulum će se održati 9. lipnja u dotjeranom ambijentu SSI Katrana i Museuma uz domaćine Iliju i Antonia.

Više o etiketi možete saznati i na njihovoj web stranici, a ispod pročitajte kratki intervju s Ilijom i Antoniem te poslušajte pet ključnih izdanja po njihovom izboru.

Ilija Rudman & Antonio Žuža

Što je bio inicijalni cilj etikete, zašto ste pokrenli Imogen Recordings?

Etiketu smo pokrenuli u drugoj polovici 2015.g. nakon što nam se ukazala prilika da kao prvijenac na etiketi bude poznati bend 90-ih The Barand New Heavies s Ilija Rudman službenim remiksevima. Cilj etikete bio je okupiti semi-major / major artiste disco / house scene te prezentirati kvalitetu produkcije, zvuka i glazbe koju sama kuća i njeni osnivači njeguju. Svako izdanje izlazi na 180g ploči, rezan po najboljim standardima industrije.

Koliko ti je trebalo da uspostaviš temelj i zvuk etikete?

Zvuk etikete je odavno postavio Ilija Rudman kao jedan od pionira scene, a taj zvuk je ujedno i ono sto Antonio Zuza pronalazi kao standard. Tako da se spoj dviju ideja i želje da nova produkcija vidi svjetlo dana materijalizira u Imogen Recordings etiketi.

Koji su najponosniji ili najuspješniji trenuci etikete?

Svaki kataloški broj nam je najponosniji trenutak jer uspjevamo iz broja u broj predstaviti ‘creme de la creme’ zvuka za koji smo se odlučili. Teško nam se u tom smislu odlučiti, ali izdvojiti možemo uspješnicu “In Her Eyes” koju licencira s velikim interesom gigant Defected Records u ljeto 2016.

Što sljedeće spremate?

Sljedeće izdanje IMO007 je talentirani Ourra feat. legendarni Robert Owens - This Time (Original & Extended mix) koji uključuje i 3 miksa Ilije Rudmana. Nakon toga sprema se izdanje NY Wizarda Darshan Jesrania (polovica famoznog dua Metro Area) za jesen 2017. Od onoga što bi istaknuli od projekata za 2017 je 9.lipanj “Imogen Label Night” gostovanje house maestra Kai Alcea po prvi puta u Zagrebu u prostorima bivše tvornice Katran (Shock Show Industry i Museum). Još je nekolicina projekata spremno za 2018 godinu, ali tome više nekom drugom prilikom. ;)

5 ključnih izdanja

1 The Brand New Heavies - Get On (Ilija Rudman Disco Club Mix)

"Prvo izdanje, koje je ujedno bilo i poticaj za osnivanje izdavačke kuće, su popularni britanski Disco/Pop band The Brand New Heavies koji su 90-ih godina uživali veliku slavu sa svojim hitovima kao što su 'Dream on Dreamer', 'You are the Universe' i mnogo drugih koji su pokorili britanske i svjetske top ljestvice. Na izdanju se nalaze dvije pjesme s albuma “Sweet Freaks” iz 2014. godine koje je u svome prepoznatljivom stilu remiksirao Ilija Rudman."

2 Ilan Kabiljo - Golden Days

"Nakon uspješnog prvog izdanja, na label se pridružuje hrvatski pionir dance manije 90-ih Ilan Kabiljo. Ilan iza sebe ima impresivnu glazbenu naobrazbu. Pohađao je Kalifornijsko Svučilište u Los Angelesu na kojem su ga podučavali Ray Charles, Kashif i Whitney Houston, a slavu u Hrvatskoj stekao je hitom 'Kad nema ljubavi’. Kabiljo danas sklada filmsku glazbu, a prije nešto više od godinu dana Imogen Recordings izdaje ‘Expressions EP'. Na njemu se nalaze dvije pjesme koje neodoljivo podsjećaju na njegove ranije radove i razdoblje 90-ih."

3 Ilija Rudman feat. Andre Espeut - In Her Eyes (Original Mix)

"Pjesma “In Her Eyes” postiže ogroman uspjeh te ju pod ekskluzivnom licencom od Imogena licencira i Defected Records. Uz orginalnu verziju, koju je u cijelosti producirao i aranžirao Ilija Rudman, na ovom izdanju nalazi se i No Lies Remix velikog Charles Webstera koji se i danas smatra “tatom” Deep House zvuka. Ploča je postala instant klasik."

4 Ilija Rudman Feat. Andre Espeut - In Her Eyes (Presence Deep Dub Mix)

"Charles Webster prilikom posjete Zagrebu ostaje impresioniran percepcijom zvuka koji njeguje Imogen te predlaže još jednu suradnju pod svojim mega poznatim alias-om Presence koji nije koristio više od 10 godina. Tako nastaje i peto izdanje Imogena koje zadovoljava i najsofisticiranije ukuse i stilove elektronske glazbe te samim tim zaslužuje i One-sided izdanje, vrlo rijetko korišteno u vinil industriji."

5 OURRA Feat. Robert Owens - This Time (Ilija Rudman Music Interpretation Mix)

"Robert Owens pojavljuje se na sedmom izdanju u mix verzijama novo potpisanog engleskog izvođača Ourre te Imogen rezident remiksera Ilije Rudmana. Robert Owens vokalni je pionir koji datira još iz 80-ih i definitivno je najveće vokalno ime u house industriji. Ranih 80-ih surađuje s Larry Heardom (Mr. Fingers) bez kojeg zvuk kojeg danas poznajemo, ne bi postojao."

Load the next article...
Loading...
Loading...