Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

Maj: 16 house izdanja koja morate poslušati

House za nadolazeći plesni vikend

  • Mixmag Adria
  • 8 May 2017

Album mjeseca

Weaving Genres 'Mixed By Hector Romero' (Nervous Records)

Svjesni smo Nervous Recordsa i njihove povijesti iskonskih izdanja (da ne spominjemo njihove sveprisutne majice i torbe za ploče). Hector Romero dokazuje da etiketa ostaje pri vrhu u 2017. s njegovim debi miksom. Romero pušta glazbu od 80-ih i radi kao A&R za Def Mix i Saw Recordings, pa definitivno zna što prolazi: kreće s louie Veginim svjetlucavim disco editom trake 'Bourgie Bourgie', prebacuje se na Fred Everythingov "slomljeni" remiks za Joi Cardwell i DJ Gomija, a zatim snažno udara s latino tonovima Peppe Citarelle. Njegova suradnja prepuna basa s Benji Candelario i Michelle Rivera jedna je istaknutih traka na albumu. Ovo je impresivno spretan miks koji se konstantno razvija kroz različite stilove i prikazuje Nervousov zavidan ugled.

9/10

Traka mjeseca

Aly-Us 'Follow Me' (Erik Hagleton rework) (Strictly Rhythm)

Acid pionir DJ Pierre i George Morel stoje iza ovog klasika iz 1992. Od onda je nekoliko puta remiksiran i obrađen, no ni jedan se ne može mjeriti s ovom novom preradom Erika Hagletona. Osvježio je traku bez uništavanja originalnog šarma: tu je čvrst ritam i turbo verzija bas linije, ali obožavani vokali i sočni stringovi su prisutni i točni.

8/10

Jaymo & Andy George 'Lost Loops And Broken Tapes' (Moda Black)

Ovo je prvo ugledalo svijetlo dana na Moda Black albumu koji su miksali šefovi etikete Jaymo i Andy George; bronek ritam, sočni stringvoi i duboki bas zvuče kao da su s Grand Central etikete. Traku je na razvratni vikend u Hrvatsku ponio Marquis Hawkes koji ju je pretvorio u "late night jam", dok novi Moda Black talent Idamos zadržava piano iz originala na inteligentnoj preradi koja zvuči kao Gerd Janson koji radi sa Scubom, s metalnom perkusijom, robotskim basom i warehouse vibrama.

8/10

Thatmanmonkz 'Shade Throw' EP (Dirt Crew)

Thatmanmonkz iz Sheffielda je izdao na etiketama poput Classic, Kolour i Shadeleaf te je izdao brilijantni album na Delusions Of Grandeur prošle godine. Sada se pojavio na Dirt Crew kako bi izdao svoj novi EP. 'Manna For Poppa' dolazi s zavijajućim sax linijama, dok 'Intrinsic Divine' sadrži pad liniju, uzvišene stringove i zvonjenje piana prije nego se zakopa u broken beat. 'Space Jam 2017', suradnja s Clyde Phalanx, komad je Balearic space disca, a 'Evolver' je napola Idjut Boys, napola The Parrish sa svojim dubbiranim disco zvukom i autentičnim r'n'b vokalnim loopom. Ovo je snažno izdanje Dirt Crewa koje je nepogrešivo kada pričamo o zanimljivim dubokim grooveovima.

8/10

Ki Creighton 'Face To Face' EP (Lost Records)

Ki Creighton je doajen industrije koji je na sceni godinama. Čini se da je u elementu zahvaljujući izdanjima poput 'Face To Face': naslovna traka s novog EP-a je peak time bomba s miksom driving bas linije, velikih dizalica i masivnih breakova koji dokazuju kako ovaj producent zna što radi u studiju i na flooru. 'Warehouse' je festivalski house s prizemnom, gunđavom bas linijom, a Luca Donzelli i Mar T su predali solidne peak time remikseve naslovne trake.

7/10

Various 'Moon Harbour 100' (Moon Harbour)

Popuniti listu s imenima za ovu kompilaciju sigurno nije bilo preteško s obzirom koliko producenata Moon Harbour može skupiti. Etiketa postoji 17 godina, i blizu je 150 izdanja s raznim EP-evima, albumima i kompilacijama, ali ovo im je stoto vinil izdanje. Prvi je Matthias Tanzmann sa svojom ogromnom 'Mahoney Baloney', perkusivnom tech house trakom s vokalnim rezovima, elastičnim basom, "šupljim" bubnjevima i više. Menadžer etikete Dan Drastic i Sven Tasnadi dostavljaju zaigranu 'Tastic', koja je jedna od onih traka koja će vam pokrenuti ramena koliko i stopala. Luna City Express - 'Saturday' čista je subotnja bomba s dramatičnim sintevima, dok Daniel Stefanik završava stvari s dubokom 'Resurrection'.

8/10

Martin Solveig feat Ina Wroldsen 'Places' (Positiva/EMI Virgin)

Martin Solveig je imao dovoljno underground i chart uspjeha da znamo da je vrlo sposoban producirati dobru traku. ovdje mu je u pomoć priskočila vokalistica i kompozitorica Ina Wroldsen, koja je pjevala na 'How Deep Is Your Love' i pisala pop pjesme za Clean Bandit, Jess Glynne, One Direction i druge. Audion (aka Matthew Dear) vodi traku na glavni floor Ibize sa svojim dramatičnim istočnjačkim remiksom: orkestralni dijelovi, elektronički balončići i metalna perkusija ispod Ininog vokala čine ga čudesnom preradom.

8/10

Boys Noize 'Mayday Remixes' (Boysnoize Records)

Ovdje se nalazi druga hrpa remikseva nedavno izdanog 'Mayday' LP-a od boys Noiza, 'Euphoria' dobiva tech remiks Amata, Jensen Interceptor predaje žestok miks trake 'Hardkotzen', a Raito obezbjeđuje s retro breakbeat verzijom trake 'Midnight'. Chambray nište ne prepušta slučaju baveći se remiksiranjem Boyz Noizove suradnej s Hudson Mohawkeom, no Tensnakeov otmjen, sunačani arp remiks 'Starchild'-a je zanosna i najistaknutija traka.

7/10

Sandy Turnbull 'Who Told The Tales' (Galleria)

Sandy ima par pouzdanih ruku u studiu, a kao nekog tko je još prije ugrabio titulu Trake Mjeseca u Mixmagu, uvijek se radujemo čuti njegov novi materijal. Njegovo novo izdanje 'Who Told The Tales' vraća vas nazad u sredinu 90-ih s disco stringovima, preskakujućim bubnjevima i waka waka gitarama na svim pravim mjestima. 'From The Start', međutim, je čisti beach house sa svojim osjećajem soula 80-ih i suncem-poljubljenom vibrom. Kao dodatak ovim dvjema snažnim trakama, trebali bi pripaziti na njegovo novo izdanje na Guesthouseu također, koje zvuči kao Sneak u susretu s Derrick Carterom na Miami pool partyu.

7/10

KiNK 'Dynamo And Neutrino' (DGTL Records)

Moćni KiNK je dobio čast započeti novu DGTL etiketu. I prije je radio s nizozemskom ekipom uključujući audiovizalnu instalaciju prošle godine iz koje se izrodio 'Neutrino', jedna od ovdje uključenih traka. S zapetljanim tonovima, svjetlucavim padovima i "voznim" bubnjevima, ovo je potpuna traka koja bi trebala osigurati dobar početak etikete. KiNK koristi iste elemente na traci 'Dynamo', no landra ih okolo kako bi ih odveo na drugačiji, mračniji put.

7/10

DJ Octopus 'The House Of Pain' EP (Metal Position Records)

Steve Murphy i DJ Octopus tvrde kako su primarni fokus na njihovoj Metal Position etiketi "kick bubnjevi i bas linije", no novi EP 'The House Of Pain' ide puno dalje od toga. Miks nemilosrdnih fijukanja, stravičnih urlika i faznih bubnjeva korištenih na 'Club Damage' zvuči kao da je Tiga postavio studio u ukletu kuću. Naslovna traka nešto je dublja s mekanim padovima, vokalnim rezovima i suptilnim tonovima. 'Praha' se sastoji od zbrkanih bubnjeva, dubokog snarea i zavijanja, dok Daada #3' ima kliktajuće bubnjeve, metalne tonove, izrezane vokale i šljunkovit bas.

6/10

Martinet 'Reversed' EP (No Idea’s Original)

Martinet (novi alias Huxleya, aka Michael Dodman) skreće prema sintevima vođenim houseom i technom na ovom novom izdanju. Fanovi smo njegovog rada na Ausu, 2020 Visionu i Hyper colouru, no trake na 'Reversed' EP-u vode na mračnije podije. Naslovna traka je mračna i zloslutna sa zastrašujućim bubnjevima, driving basom i van ritmičkim zveketima. 'Tubes' miješa gromoglasan beat s arp sintevima i wood perkusijom. 'No Need To Make A Fuss About It' zvučki kao Sasha u elementu, dok ukleti breakbeat trake 'Undercrowded' zvučki kao Bicep u suradnji s Massive Attackom.

8/10

Fluida 'Ivory Spiral' (Southern Fried Records)

‘Lost Moments’ nas podsjeća da je ljeto iza ugla: fini topli house s eteričnim dodirom, šaptajućim vokalima, organskom perkusijom i udaljenim gitarama. Tu je i dub miks, no vokalna verzija je divna i zvuči kao Jamie xx na odmoru. 'Ritual' ima jedinstveni, zveketajući uzorak bubnja i dok 'Barriers' ne dođe do pete brzine, svejedno je sočan i emocionalan komad koji nas ostavlja željnim Fluida albuma.

8/10

Lizards 'Separate Ways' EP (Futureboogie Recordings)

Lizards, poznati kao Lee Forster i James Hadfield imaju razna izdanja iza sebe, s njihovim posljednjim uradkom na domaćem Bristolskom FutureBoogieu. 'Tzatziki' ima elemente Chicago house pomiješanog s balearic beatovima, kao i arp sintevima iz 80-ih, toplim padovima, zlim basom i puno više toga. 'Aloof' je uporno zvukovlje iskrivljenih sinteva, vokalnih šaputanja, trance stabova i dubokih bas tonova. Lord Of The Isles koristi neke od tih istih elemenata za svoj kul remiks.

7/10

Trooko 'Don’t Work' (Reptile Dysfunction)

Novi EP Trookoa, 'Don't Work' na Doorlyevom brilijantno nazvanoj Reptile Dysfunction etiketi. Naslovna traka zvuči kao Moodymann na previše Red Bullova sa svojim organiskim perkusijama, iskrenim akordima, jazz breakovima i udaljenim gitarskim "lickovima", dok 'True To Myself' dira u disco, reperske vokalne komade, mračne sinteve i skraćene ritam "fillove". Sam Doorly se baca na zabavan remiks.

6/10

Wolf + Lamb 'After We’re Gone' (Classic Music Company)

Wolf + Lamb su, kako se čini našli svoj dom na Classic Music Companyu. 'After We're Gone' zvuči kao da ide u mračnijem smjeru dok se ne ubaci "hodajuća" bas linija, kao i rastući padovi, zveketajući sintevi i vokali. Tu je i Higher Power Dub i Lowheads Remix, no divna zaigrana originalna verzija je ta koja sa svojom "smooth" bas linijom zauzima prvo mjesto.

8/10

Load the next article...
Loading...
Loading...