Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

Maj: 20 techno izdanja koja morate poslušati

Ellen Allien, Objekt, Laurent Garnier i drugi

  • Mixmag Adria
  • 9 May 2017

Album mjeseca

Ellen Allien 'Nost' (BPitch Control)

Jedna od berlinskih najdugovječnijih techno ratnica, Ellen Allien održava nekoliko ključnih uloga: DJ, producentica, glava utjecajne BPitch Control etikete i modna dizajnerica. 'Nost' je njen posljednji solo album u kojem se osjeti utjecaj njenog grada, bilo da se radi o turobnim nijansama gradskih parkova i cesti ili znojnih odraslih "igrališta" gdje se razvija i živi techno. LP sadrži podosta na podij orijentiranih traka s teškom atmosferom, očaravajućim vokalnim klipovima koji vas bacaju u trans i acid mrljama s njezinog voljenog 303. 'Nost' je Ellen koja kanalizira svoju prošlost kroz suvremenu leću i daje počast svojem gradu. Svaka traka je za sebe i nema puno fillera - samo puno killera.

9/10

Traka mjeseca

Laurent Garnier '1-4 Doctor C’est Chouette' (Speicher)

Kad Laurent Garnier izda nešto novo, svijet stane kako bi obratio pozornost. Francuski majstor ima sve - vještinu, polet, osobnost i maštu - a ovaj novi EP na Speicher destilira sve te atribute u jedno superiorno izdanje. SVe tri trake su nevjerojatne, no mi smo odabrali ‘From The Crypt To The Astrofloor’ zbog njene "ježeće" tenzije i string sekcije koja će vam poslati trnce kralježnicom. Svevremensko.

10/10

Stefan Vincent 'Join Us In The Waves' (Anagram)

Predivno lagani i plutajući acid je baza ovog divnog izdanja na EP-u punom ambijentalnih i klasičnih utjecaja. Stefan nas nježno vodi kroz mekan, topao povoj vodenog acida i glatkih padova koji jedre iznad dok nas bas linija drži zauzetima. Naslov trake je prikladan - zaista zvući kao da plutamo na moru tekuće 303-ojke.

8/10

Anna 'Far Beyond' (Rukus)

Čim krene, možete osjetiti laganu tjeskobu koja zrači iz njene jezgre: osjećati ćete se napeto, spuštenih ramena gledajući okolo paranoičnim pogledom. Polako se potkradaju stravični padovi i stvri postaju još punije, dok nježni snare roll pomaže u oslobađanju energije. Prilično je suptilna, ali je i pogonska također. Svako malo dodaje se novi sloj, povećavajući dubinu i napetost. Nakon tri minute stiže break...boom!

8/10

Sasha feat Poliça 'Out Of Time' (Kompakt)

Sasha slijeće na moćni Kompakt s breakbeat težinom. Beat je ravno iz srednjih 90-ih, a sveukupni osjećaj trake je totalno drugačiji od bilo čega drugog što smo čuli ovaj mjesec. Vokali su čežnjivi, beatovi nenadmašni, a način na koji kombinira bas liniju s organ tonovima koji začinjavaju prvi dio trake je uzvišen. Pripremite se na vokale.

9/10

Lucy 'The High Priestess' (Housewax)

Ako postoji jedna stvar koju Lucy ima napretek, to je kontrola; prividno može ublažiti svoju kreativnost dovoljno kako bi zadirkivao tmurnim i moždanim technom po kojem je poznat. To je impresivna sposobnost, a 'The High Priestess' služi kao primjer njegovog talenta za odmjeren, sjenovit techno. Bubnjevi daju ceremonijalan osjećaj, a dizalica od koje trnci prolaze kralježnicom toliko je suptilna da jedva shvaćate da se događa dok kick ne počne zaista pokretati stvari.

9/10

Cardao 'Journey To Mars' (!Organism)

Potjera je krenula. Ova traka zvuči kao tema za scenu iz filma gdje se ljigavi vanzemaljac kreće kroz uske prolaze oronulog svemirskog broda, ganjajući tvrdoglavu heroinu. Postoji osjećaj uzbune, klaustrofobije i potrebom za bijegom. To ima veze s prigušenim kickom, koji vas ugrabi i prouzroči osjećaj stresa; pokušajte nastaviti trčati.

8/10

Cardopusher 'Trouble With Thinking Too Much Acid' (Zone)

Venezuelanski producent Cardopusher je čovjek koji se voli igrati s definicijama žanrova, radeći svoje van pravila bilo kojeg stila s kojim eksperimentira. Roland 303 ulazi u igru ovdje, no tempo je spor. Ova traka bi imala bolji utjecaj s većim BPM-om, no to ne znači da ovo nije dobra produkcija - prilično je opaka. Spustite šilt kape i napravite svoju techno grimasu.

8/10

Hunter/Game 'Dead Soul' (Joey Anderson remix) (Just This)

Joey Anderson priskače sa zadivljujućim remiksom Hunter/Gameovog melodramatičnog originala. Ova reinterpretacija mijenja melankolično putovanje u ono sjajno, prekrasno sa svijetlom, svjetlucavom perkusijom i sanjivvom atmosfrom. Ovo je delikatni komad koji bi savršeno funkcionirao kao međuigra usred seta ili kao traka za zatvaranje seta - definitvno jedna od onih koja će pružiti emocije plesnom podiju.

8/10

Timo Maas 'Creation' (Rejected)

Timo Maas i James Teek nedavno su pokupili Grammy nominaciju za njihovu preradu Paul McCartneyeve i Wings pjesme ‘Nineteen Hundred Eighty-Five’. Naravno, u svijetu elektroničke glazbe, poznata nam je njegova kvaliteta, s novim dokazom u obliku ove ultra-groovey trake na nizozemskoj etiketi Rejected. Budite oprezni, jer je bas linija trake 'Creation' ubojita - zatočit će vas kao zatvorenika osuđenog na smrtnu kaznu.

7/10

Objekt 'Needle & Thread' (Objekt)

Je li ovo techno ili breakbeat? Nemamo pojma! Objekt je jedan od onih likova čija je glazbe često bez klase, zbog čega ju i volimo. ‘Needle & Thread’ definitivno ima tog techno okusa ušivenog u sebi (poslušajte samo hipnotičku bas liniju). Tek nakon tri minute stižu betovi koji zvuče više ko usporeni d'n'b. Od tog trenutka, priča nam priču s besprijekornom vještinom. Samo poslušajte.

9/10

Next Page »
Loading...
Loading...