Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

Maj: 8 electro izdanja koja morate poslušati

Radioactive Man, Pale Blue, Cardopusher i drugi

  • Mixmag Adria
  • 10 May 2017

Album mjeseca

Radioactive Man 'Luxury Sky Garden' (Asking For Trouble)

Za svoj peti album, Radioactive Man, aka Keith Tenniswood prošao je u potrazi za inspiracijom svoje legendarne live setove. Također je primijenio neobičan pristup masteringu kojeg je sam napravio. ‘Luxury Sky Garden’ je čisti Radioactive Man. Samo sirovi electro destiliran širokim spektrom utjecaja.

8/10

Traka mjeseca

Blende feat Mattie Safer 'Back To Summertime' (Eskimo Records)

Ljeto je iza ugla, a Blende je spreman za napraviti mu soundtrack. Electro-funk fenomen ovog puta surađuje s Mattie Safer, na novom izdanju koje ispada negdje između disca i funkom napucanog electra. Remiks Cavega dodaje propulivne disco vibre već odličnom koktelu, dok zadimljeni padovi prerade TSM (This Soft Machine’s), čine više downbeat interpretaciju.

8/10

Cardopusher 'Nothing Left To Believe In' (Zone Records)

Nakon posljednjeg izdanja, Australca Mikrona, Zone Records su poželjeli dobrodošlicu u obitelj Cardopusheru s EP-em od pet electro traka. Intro 'Nothing Left To Believe In' je pravi iskonski electro, sirov dok Cardopusher miješa vokale s divljim synthevima, a sama traka zvuči kao da ju je topio u industrijskoj peći.

'Black Cut' je više dinamična, s electro grooveom koji smiruje ritam prije nego što prospe hrpu ubadajućih syntheva. ‘Regulator’, u suprotnosti, je teži, njegova industrijska sumornost proizlazi iz metalnih bubnjeva i dalekih vokala. ‘Trouble With Thinking Too Much Acid’ je (kao što ste možda već pomislili) divlji 303 dragulj koji zvuči kao pomalo umiruća zvučna kartica. I konačno ‘War Dance’ je još jedna briljantna traka s gmižućim synthevima.

7/10

Lemmy Ashton 'Lunaire' EP (Take No Credit)

Dugovječni rezident Bugged Outa, Lemmy Ashton, isporučuje tri vrlo kontrastna komada kao drugo izdanje na njegovom novom Take No Credit labelu. Sve tri trake sadrže inspiraciju iz raznih utjecaja: 'Amsterdam' je negdje između electra i indie-folka (no, ne na loš način); 'Lunaire' vuče utjecaj iz Madchester acid house eksplozije, dok Ashton polaže 303 preko krckajućih clapova; i konačno ‘Silver Suitcase’ je devot minuta samozadovoljavajuće nervoze francuskog housea, koji zaokružuje ovaj impresivni EP.

7/10

My Favourite Robot 'Want Some' EP (My Favourite Robot Records)

Nakon niza izdanja s njegovog rostera ove godine, My Favourite Robot čine zaduženi povratak svom vlastitom labelu s tri svježe trake mutnog electra. ‘Want Some’ je kozmičko putovanje s eteričnim vokalom koji traku odnosi u drugu dimenziju. ‘Think Anymore’, je s druge strane, mračnija, s konstelacijom melodija koje levitiraju oko njezinog nebeskog groovea. Re-edit iste trake zatvara EP, s više razigranim osjećajem, zahvaljujući bas linijama i synthevima. Još jedno snažno, dobro izdanje iz My Favourite Robot kampa.

7/10

Danced Til Midnight 'She Can’t Love You' (Egyptian Lover remix) (Thylacine Sounds)

Danced Til Midnight’s Andy Anderson servira slatki komad njišućeg electro disca, s malom pomoći londonske pjevačica Iljeoma. Na originalu je i zarazan r'n'b vokal, koji Anderson transformira. No, pravu vrućinu donosi Egyptian Lover koji dostavlja remiks koji je electro začinjen hip hopom i urban popom.

8/10

Code Walk 'Bruda' EP (12 Records)

Duo iz Kopenhagena, Code Walk, prezentiraju svoj debitantski EP 'Bruda' preko vlastitog F12 Records labela. ‘Doubler’, 'Guess What' i 'Rob' se nalaze na novom materijalu, a posljednja i naslovna traka, 'Bruda' dolazi s bodljikavim synthevima i uskim bubnjevima.

7/10

Pale Blue 'Comes Home/Have You Walked Through This Night' (Me Me Me)

Pale Blue je novi alias Mike Simonettija i Elizabeth Wight, a njihovo prvo izdanje pronašlo je dom na Me Me Me etiketi, od Maw Power. ‘Have You Passed Through This Night’ je sirova i smjela, s prozračnim vokalima koji karakterističnima za ranu electro pionirku Miss Kitten; u electru se često radi o bangerima, no Pale Blue dokazuju da je i emocija zarazna kao i sirova energija s njihovim serenadama koje pjevaju jedno drugom. ‘Comes Home’ ističe vokale od Wight i propulzivnu elektroniku, zahvaljujući Simonettijevom izboru kaskadnih syntheva i žičanim aranžmanima. Za kraj, španjolski don Pional isporučuje remiks 'Come Home' koji lovi lucidnu vibru originala, dok mu dodaje acidni zaokret, dok Wight vokali pulsiraju u pozadini.

9/10
Load the next article...
Loading...
Loading...