Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

Maj: Nova regionalna izdanja #2

Petar Dundov, Vanyano, RanchaTek, Kristina Lalić i drugi

  • Mixmag Adria
  • 19 May 2017

Filip Fisher

Phraktal - 'Mindshapes' (Filip Fisher Remix) (Iconyc)

Filip Fisher je producent rodom iz Sombora s trenutnom adresom u Beogradu. U svojim počecima kada se tek zainteresirao za underground elektroničku glazbu s prijateljima je osnovao organizaciju Monkey Business Ent. S vremenom se preselio u Novi Sad gdje je 2010. u suradnji drugim kolegama pokrenuo organizaciju Zadruga Zvuka. Sad živi u Beogradu, a s kolegom Jelly For The Babies vodi izdavačku kuću The Purr.

Nastupao je na Exit Festival 2014., ECOS FEST, The Loop Fest, BG Foam Fest 2010., a dijelo pult s imenima poput Gramophonedze, Stereo Palma, Kid Massive, i brojnim drugima. Novi remix potpisuje za Iconyc, a ako ste ljubitelj deep housea, ovo je stvar za vas.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Filip Motovunski

Filip Motovunski - Lion King (Bad Taste Recordings Free Download)

Ako tražite nešto ludo, nabrijano i da je vrhunski drum & bass, Filip Motovunski se pobrinuo za to u obliku besplatnog downloada remiksa Lion Kinga. Da, dobro ste pročitali.

Poslušajte i skinite ispod!

Hiva

Angelo Ferreri, Hiva - 'Piano Forte' (Moonside)

Hiva je producent iz Sbije, a zahvaljujući njegovoj kvalitetnoj produkciji jackin housea, 2015. pojavio se na 34. mjestu top 100 jackin house producenata u 2015.

Njegovu glazbu su podržali i vrte imena poput Mark Knighta, Sandy Rivere, Low Steppe, Huskya, City Soul Projecta, Jay Vegasa, i mnogih drugi. Njegova nova suradnja s Angelo Ferrerijem 'Piano Forte', dostigla je prvo mjesto ukupne prodaje na Traxsourceu ostavivši tako brojna velika imena iza sebe. To isto izdanje još uvijek možete pronaći u Traxsourceovih top 10 izdanja. Odlična house stvar koju su u svoje setove uvrstili hitmakeri Alaia & Gallo, šef Defected Recordsa Simon Dunmore, lokalni junaci Mike Vale i Danny Cruz i mnogi mnogi drugi.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Hunckie

Hunkcie - Leave It Behind (Feel Decimal Black)

Hunckie dolazi iz Kragujevca i jedan je od pionira elektroničke glazbe na sceni duže od 17 godina. Njegov zvuk ukrašen je melankoličnim technom istovremeno senzualnim i idealnim za dancefloor. Miks deepa, deep techna i eteričnog techa. Novo izdanje izašlo je za Feel Decimal Black, novu etiketu elektroničke glazbe, dio Feel Decimal Reordingsa, koji izdaje samo elektroničku glazbu. Tri trake na EP-u su mračan tech i deep house koji morate poslušati

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

ILona Maras

Darko De Jan - 'Spectrumized' (ILona Maras Remix) (Transpecta)

Od Crne Gore do Rusije, Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata i natrag, na svim tim lokacijama živjela je ILona Maras. Njezina je ljubav prema elektroničkoj glazbi započela je 2010. u Švicarskoj, a 2012. se preselila u Dubai, te se etablirala na tamošnjoj sceni, uz povratke i redovite nastupe na Zurich Street Parade. Od 2015. izdaje za Offshoot, Bootleg Social Records te Get Physical Music, a njene trake vrte Pete Tong, James Zabiela, Paco Osuna, Nicole Moudaber, M.A.N.D.Y., Hernan Cattaneo, Tiefschwarz i drugi.

Njen remiks trake Spectrumized je pravo duboko i melodično putovanje.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Jelly For The Babies

Jelly For The Babies - Nothing To Lose / Overwhelming (Heath Mill Recordings)

Jell For The Babies još jednom se ovog mjeseca pojavljuje u našoj listi. Posljednji put smo objavili njegov remix za Bastiana, a ovaj put predstavljamo njegov novi EP na Heath Mill Recordingsu. Progresivno i melodično, baš kako ga i poznajemo, Jelly dostavlja dvije odlične trake 'Nothing To Lose' i 'Overwhelming'.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Kristina Lalić

Steve Shaden, Kristina Lalic - 'Refugee' (DSR Digital)

Kristina Lalić jedno je od vodećih imena regionalne techno scene, na kojoj je aktivna od 2009. godine. Njezini prvi miksevi emitirani su na Frisky i Proton radiju, gdje su uslijedila i mnoga gostovanja. Jedno od prvih izdanja izdala je za Noobish Records 2008. godine, a ostala izdanja našla su se na etiketama kao što su Naked Lunch, Gain Records i Start Records. Kristinini setovi su energični re s jedinstvenim stilom i tehnikom, u kojima kombinira Detroit, minimal i groovy techno. Kristina je i dio organizacije 'Hear It, Feel It, Move It', a surađivala je s mnogim imenbima domaće i strane techno scene, kao što su Machine, Salar, Steffen Baumann, Ambivalent, Matt Hardinge, Shinedoe i mnogim drugima.

Novo izdanje napravila je u suradnji s Steve Shadenom. Pravi big room techno.

Cijelo izdanje poslušajte i kupite ovdje.

Mark Funk

Man Go Funk, Timmy Vegas, BB Smooth - 'Lisa Can Disco' (Mark Funk Remix) (Blacksoul Music)

Mark Funk jedan od najpoznatijih house i jackin house producenata iz Srbije i čest "gost" Traxsource top lista, a sada slušamo njegov najnoviji remiks za Blacksoul Music. Original verzija trake s poznatim disco semplom doživjela je veliki uspjeh na istom sajtu postigavši drugo mjesto nu disco charta, a novi remiks u režiji Marka popeo se do 35. mjesta house charta.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Mike Vale

Mike Vale - All Good EP (Glasgow Underground)

Mike Vale je ime koje je u konstantnom porastu zadnjih nekoliko godina, a produkcijski surađuje s facama poput Umeka i Roger Sancheza. Izdaje za Toolroom, Undr The Radr, Glasgow Underground, Great Stuff i 1605, a nastupao po čitavoj regiji, te u Agrentini, SAD-u te cijeloj Europi.

Njegov novi EP izašao je za popularni house label Glasgow Underground te u samo tjedan dana popeo se na 3. mjesto tech house charta na Traxsourceu te 20. mjesto sveukupne prodaje. Odličan klupski tech house s poznatim vokalnim semplom Chake Khan.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Miloš Pešović

Milos Pesovic - New Crush / Lost Soul EP (Kubu Music)

Nakon izdanja krajem aprila za Up To Loft, Miloš izbacuje novi EP za Kubu Music. Na EP-ju su dvije trake, i dva remiksa Mediahorea i Austika. Miloš je u svojem minimalnom groovy zvuku, kao i obično.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Petar Dundov

Tash, Stas Drive - 'Eve' (Petar Dundov Remix) (Movement Recordings)

Što reći o Petru Dundovu a da već ne znate? Jedan od najutjecajnijih DJ-eva i producenata s ovih prostora koji bilježi brojna izdanja i nastupe diljem svijeta. Posljednje izdanje je remiks za traku 'Eve', njego debi za Movement Recordings.

Sama traka je prepoznatljivi Petrov melodični stil. Klasa.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

RanchaTek

RanchaTek - 'H.C.K.M.A.' (I AM DIFFERENT)

RanchaTek je srpski producent čiju ste glazbu često mogli čuti na Mixmag Adria, bilo da se radi o drugim premijerama ili listi regionalnih izdanja. Nedavno je izbacio traku s Fabianom Jakopetzom, a zagrepčani ga imaju priliku čuti ove subote, 20. svibnja u klubu Depo gdje će nastupiti s Fabom. Idealna prilika da na razglasu poslušate njegovu novu techno traku za I AM DIFFERENT.

Traku možete poslušati i kupiti ovdje.

Tom Bug

St. Germain - 'So Flute' (Tom Bug Club Edit) (Free Download)

Zagrebački DJ i producent te osnivač večeri Dobar House, Tom Bug, nakon nedavnog izdanja za Blacksoul Music, podijelio je s ljubiteljima house glazbe svoju verziju klasika 'So Flute' St. Germaina. Traka je dostupa kao free download na SOundcloudu, a di biste ju skinuli, kliknite na link niže.

Vanyano

Vanyano - Yaani Moans (One Of A Kind)

Vanyano je talentirani producent iz Tuzle, čiju glazbu vrti ni manje ni više već i sam Carl Cox. Producira već 17 godina, DJ-anjem se bavi 12 godina, finalist je burn Residency 2015., a upravo je izdao svoj album 'Yaani Moans'. Ovo je zasita odličan album koji nam je toliko dobar da nismo mogli čekat još 3 dana da izađe, već smo ga odmah odlučili podijeliti s vama.

Album možete naručiti ovdje, a preslušati na linku ispod.

Vlajic & Dedic

Vlajic & Dedic feat. Wozdecky - 'Play Don't Stop' (Disco)

Duo Vlajić & Dedić je nova suradnja poznatih umjetnika na hrvatskoj glazbenoj sceni. Matija Dedić naš je proslavljeni jazz pijanist, a Goran Vlajić poznat je publici elektroničke scene kao DJ Go Cut. U novom projektu Vlajić & Dedić spajaju elektroničku bazu klupske glazbe sa jazzom, stvarajući u neiscrpnoj glazbenoj slobodi vlastitih žanrova.

Load the next article...
Loading...
Loading...