Search Show Menu
Home Latest News Menu
Intervjui

Mixmag Live intervju: DJ Jock, Ilija Djoković, AudioStorm

Razgovor pred nastup u Maximusu

  • Mixmag Adria
  • 31 March 2017

Nakon brzopoteznih 7 koje smo imali jučer, danas smo, pred sam Mixmag Live Only Party event u Maximusu porazgovarali s trojicom DJ-eva i producenata, čiji nastup večeras nestrpljivo iščekujemo.

Ispod pročitajte razgovore pred nastup s DJ Jockom, Ilijom Djokovićem i AudioStormom i saznajte tko je od njih najviše uzbuđen pred nastup, koji im je najdraži dio studijske opreme te kako opisuju svoje setove.

DJ Jock

m: Koji trenutak smatraš presudnim u dosadašnjoj karijeri?

DJ Jock: Kada sam potpisao za Intec od Carl Coxa, od tada je sve prešlo na drugi level. :)

m: Kako bi opisao svoj set?

DJ Jock: Kako kad, jer ovisi kada i gdje pustam..Ali uglavnom energija,groove& melodija

m: Postoji li netko s kim bi želio raditi b2b?

DJ Jock: Sasha

m: Koji ti je najdraži komad studijske opreme ?

DJ Jock: MonitoriYamaha Ns-10..otkad imam njih, ne mogu raditi muziku na nijednim drugima. Bia sam sretan ka malo dite kad san ih nabavija, sada sve slušan na njima.

m: Koji je plan za nadolazeće ljeto? Postoje li određeni nastupi kojima se raduješ jednako kao i ovom u Maximusu i što se kuha s Roots eventima?

DJ Jock: Kako stvari stoje, ljeto će bit super. Bit će dosta festivala i open air-ova. Posebno se radujem Labyrinth festivalu s nerealnim line up-om. A za Maximus sam baš uzbuđen, već me vata trema lagano, jedva čekam petak. Što se tiče Rootsa, bit će jedan prije ljeta također u klubu Kameleon u Splitu, taman se završava booking jednog od mojih najdražih producenata.

AudioStorm

Koji trenutak smatraš presudnim u dosadašnjoj karijeri?

AudioStorm: Pa vjerovatno je prekretnica prvi support od Hernana u njegovom čuvenom rezidentu, broj 170 kada je sa moje dvije trake počeo set.To mi je onako ostalo kao apsolutno upečatljivo,i u tom trenutku kao neko ko je imao solidna izdanja i kao aj da kazem newcomeru,ipak ta podrska je dosla u pravom trenutku!Pokrenula je mnoge druge,od ljudi kao sto su Richie Hawtin koji je vrtio moj remix od Kago Do u svojem radio showu,preko Paul Oakenfolda,Nick Warrena,Max Grahama, John 00 Fleminga,Anthony Pappe,Omid 16B,Solarstone,Guy J-a i drugih.

m: Koji ti je najdraži komad studijske opreme ?

AudioStorm: Pa ne bih bas rekao da je to studio,to je set-up za ITB miksanje,tu nema outboarda ili main monitoringa,da malo demistifikujemo tu priču oko studija.Radim na skroz solidnoj opremi,koju sam kastomizovao do maksimuma da sluzi svrsi.M-Audio DELTA 66 audio karta,par KRKovih monitora i M-Audio Axiom klavijatura.Volim moogove,bas stanice i referentne male kutije,tipa Geneleca ili Adama,i nešto od toga je iduca investicija.Nije važno na čemu radis,već kako.

m: Trenutno si, sudeći prema izdanjima, ali i nastupima na kreativnom vrhuncu. Jesi li i prije prolazio kroz takve faze i kamo misliš da će te to odvesti?

AudioStorm: Nisam još na kreativnom vrhuncu, daleko sam od toga, ali jesam u nekoj vrsti kreativne zrelosti. Idem ka zenitu, to je ono što je jako važno. Kreativni vrhunac je nešto što se vjerovatno nikada nece doseći,dostići,u životu svakog artista.Smatram da čovjek samo treba da uči, da provede čitav svoj život u učenju, da shvati da se nikada neće znati sve i da se konstantno usavršava u znanju i vještini. To su, pored talenta i instinkta, uslovi za istinski napredak.

m: Najsvježije tvoje izdanje, koje uostalom nije niti izašlo, 'Cloudmaker', a za koje smo imali premijeru, niti dan od te premijere, završilo je kao dio seta Nicka Muira. Slično je bilo i s nedavnim remiksom s kompilacije Hernana Cattanea, koji je prikupio preko pola milijuna slušanja u nekoliko dana. Što se to događa s tvojim produkcijama, kako uspijevaš oduševiti glavne face žanra?

AudioStorm: Pa valjda imam nešto što se može nazvati stil. Od prvog dana komponovanja traka sam znao da treba da ugradim svoj generični kod u produkciju, svoj integritet, harizmu, taj što bi Amerikanci rekli spark, u svoju muziku, pa evo izgleda da sam na dobrom putu da uspijem. Da,legendarni Nick Muir je chartovao i svirao Ewanov remix od Cloudmakera, a John Askew u istom danu u svom guest miksu na Planet Perfecto show kod Paul Oakenfolda vrtio Titanium sa mog albuma prvijenca na Bonzai Progressivu. Remiks je takodje ostavio fenomenalan utisak, odmah je dobio podršku od Cattanea i Warrena, koji su ga pretpostavljam vrtjeli po klubovima i festivalima.

m: Što publika može u petak u Maximusu očekivati od tebe?

AudioStorm: Odličan warm-up za sjajnu žurku koja nam predstoji. <3

Ilija Djoković

m: Što misliš da je idealna kombinacija kako bi netko danas uspio u DJ-ingu? Koji bi savjet dao nekome tko tek sad krece?

Ilija Djoković: Uspeh, generalno, zavisi od više različitih faktora. Ako si predan onome što radiš i ako to dovoljno želiš, uspeh će doći. U svakom poslu postoje usponi i padovi i treba istrajati!

m: DJ oprema: Od čega se sastoji tvoja DJ oprema i misliš li da je miksanje na gramofonima 'must know' za svakog DJ-a ili ne?

Ilija Djoković: Moj idealni DJ setup sastoji se od tri plejera i miksete, uz dodatak kao što je RMX1000. Što se rada na gramofonima tiče, naravno da nije obavezno, ali je za svaku pohvalu.

m: Nastupaš u Maximusu danas, što možemo očekivati od tebe na partyju i što misliš o glazbi kolega s kojima nastupaš?

Ilija Djoković
: Prvi put nastupam u Maximusu i daću sve od sebe da publika bude zadovoljna! Jedva čekam! A o Jocku i AudioStormu mislim da su jako kvalitetni producenti.

m: Što je sve potrebno da bi se stvorila ona 'magija' i da party bude 'onaj' koji dugo, dugo pamtimo?

Ilija Djoković: Pored muzike, ključni faktori su dobra energija i emocija koju prenosimo na publiku, kao i komunikacija sa istom.

Load the next article...
Loading...
Loading...