Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Octave One otkrivaju svoju omiljenu live opremu

Momci iz Detroita se spremaju za glavni slot na Movementu

  • Mixmag Adria
  • 23 May 2017

Kada govorimo o live technu, samo nekoliko njih je iskusno kao momci iz Detroita, Octave One. Duo u kojem su Lenny i Lawrence Burden već dekadama isporučuje live setove, fokusirajući se na nemilosrdan techno, a njihova posvećenost vještini im je omogućila reputaciju inovatora na tom polju. Prateći izdanje svog šestog albuma 'Love by Machine', konstruirali su novi live show, koji će svoju premijeru imati na skorašnjem Movement Detroit festivalu, a u kojem će pokazati zbog čega su majstori hardwarea.

Iz onog što su isproducirali na 'Love by Machine', jasno je da je ljudski element glavni, iako je glazba bazirana na mašinama. O razvoju novog materijala, Lawrence kaže kako se radilo o vraćanju korijenima: "Odlučili smo vratiti se starom načinu kreiranja glazbe, kako smo to nekad radili, kada nismo imali toliko sofisticiranih audio naprava. Vratiti se natrag zajedničkoj interakciji u studio, kao glazbenici."

S Movement Detroitom na horizonitu, Mixmag je uhvatio braću Burden da nam kažu koja im je omiljena oprema. Ispod možete pogledati i pročitati o tehnikalijama, koje će vam dati kratak uvid u to kako razvijaju svoje live performanse.

1 AKAI MPC1000

Ovaj uređaj služi kao master sekvencer i master midi clock. Ima dva midi porta za 32 midi kanala. To je dovoljno kanala koji mogu isporučiti midi podatke do svih syntheva, ritam mašina i odabranih jedinica za efekte. Pruža i master midi sat za razne ritam mašine i semplere. Ima i šest audio izlaza za slanje odvojenih drum i synth naredbi konzoli za miksanje. Trenutno je Akai MPC1000, no uskoro je moguće da će ga zamijeniti Akai MPC live.

2 KORG EMX-1

Kombinacija ritam mašine, sintesajzera, sekvencera i uređaja za efekte, koja je vrlo podcijenjena. Lagana za rad, dobro radi na brzom sekvenciranju zvukova i eksternih syntheva, ali i kao uređaj za efekte za eksterno procesuiranje zvuka, s mogućnošću rada na tri efekta odjednom.

3 MOOG MINITAUR

Zato jer moramo imati basa! Ovo je analogni sintesajzer koji samo radi jednu stvar - pumpa puni, topli bas. Ima dva oscilatora i kompletan set kontrola za igranje zvukom na sve moguće načine.

4 DAVE SMITH INSTRUMENTS TETRA

Vrlo svestran i kompaktan analogni sintesajzer. Four voice koji mogu biti namješteni kao četiri odvojena mono syntha ili four voice synthevi sposobni svirati akorde ili moćan sklad. Odlično za leadove, dodatni bas ili kao glavnina drugih zvukova.

5 ROLAND VP1000

Više od samo semplera, ovaj uređaj prilagođava loopove i fraze midi clocku, kao što dozvoljava i manipulaciju tim istim loopovima i frazama na puno različitih načina, koji mogu oživjeti statičan sempl. Ima šest audio izlaza s odličnim konverterima koji su čisti, glasni i ubojiti.

Load the next article...
Loading...
Loading...