Search Show Menu
Home Latest News Menu
Dodaci

Oktobar: 6 artista koje morate provjeriti ovog mjeseca

Artsy techno uz ambijentalne zvukove

  • Mixmag Adria
  • 7 October 2017

Chekov

Zahvaljujući ljubavlju prema dubstepu, dubby, zrnastoj strani glazbene kolekcije njegovog oca i ukusu njegove mame, 22-godišnji producent iz Leddsa, Chekov, izgradio je distinktivan i osobni zvuk. S probitačnim klavijaturama, bučnim basom i arpovima od kojih vam se može zavrtjeti, Chekov proizvodi rasklimani techno. Njegovo debitantsko izdanje izašlo je Shanti Celestinu etiketu Peach Discs, naziva 'Rotlicht', njemačke riječi za "crveno svijetlo". Posvećena je svjetlosnom izvoru koji se nalazi na queer partyju u Leedsu koji mu je prirasao srcu.

‘Rotlicht’ je izašao za Peach Discs

Jassss

Traka od Jassss bi mogla uključivati industrijsku buku, ambijentalno zujanje i techno prije nego krene u nepredvidivi klimaks. Odgojena u sjevernoj Španjolskoj, Silvia Jiménez Alvarez preselila se u Nizozemsku 2010., gdje je počela editirati snimke s terena prije nego se preselila u Berlin kako bi radila glazbu za eksperimentalne filmove. Njezino debitantsko izdanje 'Mother' izašlo je 2016; njezin prvi album 'Weightless' koji sadrži jezivu 'Every Fish in The Pond' je upravo izašao.

'Weightless’ je izašao za iDEAL Recording

DJ Python

DJ Python je najnovije ime iz njujorške eksperimentalne house i techno scene koja je izrodila imena poput Anthony Naples, Will DiMaggio i Huerco S. Poznat kao kreator "deep reggaetona", njegov "jEstéreo Bomba! Vol 1' EP za napuljsku Proibito etiketu spojio je dembow ritam sa zlokobnim zvukovima i golemim sub basom. Sada priprema svoj debitantski album na novoj napuljskoj etiketi Incensio, s pjesmama koje se kreću od trancea do shoegazea, krcatih s "floaty" padovima, offbeat perkusijom i prašnjavim brejkovima.

‘Dulce Compañia’ je vani na Incensio

Machine Woman

Rođena u Rusiji, ali sa sjedištem u Berlinu, Anastasia Vtorova stvara grubi, bas-teški techno inspiriran "melankoličnom svjetskom kinematografijom", ali s osjećajem humora: poznata je po DJ nastupima pod imenima kao što su DJ Away Team i DJ Half Price Lager. Njezin novi EP, ujedno i prvi na Ninja Tuneovom podlabelu, Technicolor, uključuje 'I Want To Fuck Tech House' i 'But It's Like 30 Intros In A Row' - potonju inspiriranu posebno oštrom recenzijom njezinog nastupa prošle godine.

‘When Lobster Comes Home’ EP je trenutno vani

Marvin Humes

Marvin Humes iz South Londona odrastao je na zvukovima Frankie Knucklesa i Masters At Work zbog svog oca, koji je i sam bio DJ, a on je svog starog podržavao na gažama. Sada se vratio iza pulta, vodeći show na Capital FM-u i nastupajući na Ibizi. Samostalno na producentskom frontu, Marvin se utemeljava s impresivnim izletima na LuvBug etiketi i stvara house pod utjecajem Balearica zvuka. Uskoro će nastupiti izbaciti suradnje s Kideko i A-Minor, a ispod provjerite premijeru ovog potonjeg.

Marvin Humes & A-Minor’s ‘Girls On The Floor’ izašao je na LuvBugu

Billy Turner

Billy Turner stvara dojmove u undergroundu sa svojim mračnim i visceralnim technom. 23-godišnji producent upoznao se s Skreamom nakon što je putovao u uletio u DC10 nakon slučajnog susreta sa Dense & Pika na letu 2016. godine, a potom je potpisao svoj prvi EP s Of Unsound Mind. Sada Alan Fitzpatrick, Kenny Glasgow i Tiga puštaju njegove trake. Ima impresivan životopis za nekoga tko je prilično nov u igri, s miksevima na Rinse FM i BBC R1Xtra te nastupima u Fabricu.

‘Resolution’ EP izašao je za Kneaded Pains

Load the next article...
Loading...
Loading...