Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Online prisutnost DJ-a i producenta važna je koliko i njihova glazba

Ako niste online, ne trudite se dovoljno

  • Mixmag Adria
  • 15 March 2017

Nakon što smo jučer pisali o uspjesima regionalne elektronske glazbe, , danas se dotičemo teme koliko je važna online prisutnost DJ-a i producenta.

Budimo realni, kao novom izvođaču, današnji glazbeni krajolik može biti zeznut za navigaciju. Površinski se čini kao puno mekši orah za slomiti, nego što je to bio slučaj prije. Prije 20 godina, internet nije bio mjesto gdje će netko čuti vašu glazbu, trebalo se boriti kako bi ona uopće stigla do ušiju pravih ljudi. Partyji su se reklamirali flyerima i svetim gralom promocije: usmenom predajom.

Ubrzajmo 20 godina i promocija je puno jednostavnija te online putem stiže do ljudi do kojih bez interneta ne bi, no to nikako ne znači da možete samo sjediti i nadati se najboljem. Online prisutnost u ovom dobu glazbene industrije, važna je baš kao i glazba koju, kao umjetnik, kreirate. S Facebookom, Twitterom, YouTubeom, SoundCloudom, Beatportom, Mixcloudom i drugim često korištenim platformama, osloniti se samo na vlastitu glazbu, bez prisutnosti na njima, bila bi pogreška.

Čak i korištenje samo jedne od navedenih neće vašu glazbu odvesti daleko koliko zaslužuje. Primjerice, Lehult, nevjerojatan novi house label s bazom u Hamburgu. Njihova vinil izdanja prodaju se prilično brzo, a njihovi video sadržaji na YouTubeu generiraju ogroman broj gledanja. Unatoč tome, ekipa želi definiciju underground labela, pa nisu aktivni na Twitteru ili Spotifyu, što se tiče etikete, ali i osobnih profila artista.

Next Page »
Loading...
Loading...