Search Show Menu
Home Latest News Menu
Intervjui

PEZNT uoči Vibre u Zagrebu: "Mi smo stopostotni domaći proizvod"

Intervju pred nastup na Vibra X Blacksoul Music

  • Mixmag Adria
  • 24 January 2017

Vibra ekipa nastavlja vibrirati po gradu i u novoj 2017. godini, a sljedeći događaj na rasporedu je u subotu 28. siječnja u Klubu.

Nakon gostiju iz Berlina i Ljubljane, organizatori Vibre udružili su se s jakim zagrebačkim snagama. Prvi ovogodišnji događaj, koji će se održati na 2 floora, biti će u znaku poznatog domaćeg labela Blacksoul Music, a uz Vibra rezidente nastupiti će duo PEZNT i Tom Bug.

Blacksoul Music jedan je od vodećih brendova na domaćoj house sceni, a već dugi niz godina djeluju kao uspješan underground label, radio emisija i klupska večer Bears & Honey. Od prošlog ljeta službeni su partneri Defected Croatia festivala, a radijsku emisiju Music Matters redovito možete slušati na valovima Yammat FM-a.

BLACKSOUL i Mark De Line prezentirati će svoj novi DJ i producentski duo PEZNT s kojim bilježe izdanja za etikete kao što su Toolroom, Nurvous i Full Intention Records.

Uz njih će nastupiti i Tom Bug, hrvatski ambasador Burn Residency projekta u sklopu kojeg je predstavljao hrvatsku na Ibizi i osnivač klupske večeri Dobar House koja se održava u Sirupu.

Prije samog događaja, ulovili smo obožavatelje dobrog pića i hedonizma, i kratko popričali s njima.

Foto: Denine.eu

M: Naši čitatelji, ali i hrvatska publika sve češće čita i čuje o projektu PEZNT. Tko su PEZNT i kako je došlo do suradnje?

PEZNT: PEZNT su dva zanesenjaka u glazbu s istim retardiranim i sarkastičnim smislom za humor. Spoj iskustva i ljepote je samo pridonio svemu tome. Želimo vjerovati da je presudna bila ljubav prema glazbi a ne prema gemištima.

M: Izdali ste nekoliko trekova i remikseva do sada, i to sve na poznatim house etiketama. Kako je tako brzo došlo do toga?

PEZNT: 20+ godina internacionalnog scenskog rada se isplatilo. Osim toga imamo vrhunsku mjuzu koja se svidjela nama dragim izdavačima.

M: Često kažete da ste inspirirani hranom, alkoholnim pićima te hedonizmom. Jel to zaista istina?

PEZNT: Pa ako si bio na kojem od setova shvatio bi da je to naš "lajf stajl". Životni moto je "budi sretan", a to je jedino moguće ako su u kombinaciji gore navedene stvari. Nazvali bismo se Vucom elektroničke glazbe kada bi se uspoređivali s balkanskim izvođačima, dok van granica mislimo da su Village People tu najbliži. S tim da smo mi više Village nego People.

M: Hoće li će Blacksoul Music i dalje biti svojevrsna „baza“ projekta za izdavanje glazbe?

PEZNT: Da! Tako je najlakše držati stvari po kontrolom, makar na prošlom tulumu na Ranchu Kurilovec ispostavilo se da nam kontrola kod unosa alkoholom i nije jača strana.

M: Na koje ste izdanje najponosniji? Ima li nekih skrivenih traka koje će tek ugledat svijetlo dana?

PEZNT: Remiks za naprodavanijeg house izvođača iz Amerike J Paul Getta nam je trenutni highlight. Stvar je po svim pitanjima bomba i vjerujemo da će dobro biti prihvaćena kao ljetni trek. Osim nje tu je i naša originalna produkcija pod nazivom 'KAYMAK' koja bi trebala biti vani u drugom mjesecu, a i nova izdanja za Toolroom i Nervous s pjevačicom Sheree Hicks iz legendarnih grupa kao što su C&C Music Factory, Blackstreet itd.

Free download remiksa za The 2 Bears

M: S obzirom na dosta mladi projekt, bilježite nekoliko nastupa, uglavnom na domaćem terenu u Zagrebu. Kakvi su planovi na DJ polju?

PEZNT: Prvi nastup kao PEZNT bio je na Defected Croatia festivalu. Nakon toga odradili smo još nekoliko nastupa kao što su FSOZ i Ranch Kurilovec i moram priznati da su nam svi jednako dragi i vrlo smo ponosni na sve jer predstavljaju korake koje svaki veliki projekt mora proći s tim da smo mi imali odličan start. Fokus nam je svakako što više vremena provesti u studiju i za šankom.

M: Jel' se dobro poklapate kao DJ duo? Po čemu ste drugačiji?

PEZNT: Više-manje hahah. Možda bilo dobro da to pitate publiku koja je dolazila na naše jedinstvene i legendarne performanse. Drugačiji smo po našem odijevnom stilu, ako po ničemu drugome. Užasno smo ponosni i počašćeni što smo dobili priliku biti manekeni nama trenutno najjačeg hrvatskog dizajnera. Njegov istančan smisao za zajebanciju se u potpunosti poklapa s PEZNT filozofijom! On se zove Ka Sandro i radi vrhunske majice.

M: Što ste htjeli biti kad narastete?

Sve samo ne Don Quijote makar i iz toga se nešto može naučiti. Osim toga škola za Kung-Fu u Kini je na vrlo visokom mjestu.

M: Bliži se nova Vibra na kojoj nastupate, hoćete li nas počastiti novom neizdanom glazbom?

PEZNT: Uvijek sviramo domaće i od takvih trekova se sastoji većina seta, naravno s presjekom. Tako da će biti red domaćeg, red stranog. U zadnjih mjesec dana Imamo 10-ak novih "trekova ubojica" koje želimo isprobat na densfloru.

M: Tko može više popit? A pojest?

Blacksoul definitivno može više popit, ali Mark (makar se okom ne bi reklo) pobjeđuje u količini hrane. Mlad je i potrebno mu je puno energije jer još raste.

M: Poruka za čitatelje i ekipu koja dolazi na Vibra x Blacksoul Music?

PEZNT: Dođite i proveselite se zajedno s nama. Podržite domaće. Jer mi smo 100% domaći proizvod, osim ako nije problem Blacksoulu majka Talijanka, a Mark De Lineu prabaka Austrijanka.

Load the next article...
Loading...
Loading...