Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Recenzija otvaranja Fabrica: Bolji, nego ikad

Nakon kratkog odsustva, londonski klub je opet u top formi

  • Mixmag Adria
  • 10 January 2017

Nakon dugotrajne bitke s Vijećem Islingtona, fabric je ponovno otvorio svoja vrata proteklog vikenda i napravio dobrodošlicu za rulju koja došla uživati u jednom od najpoznatijih svjetskih klupskih prostora. Velikom proslavom obilježen je povratak fabrica, no blagi osjećaj strepnje u vezi potencijalnih promjena ikonske institucije, ostao je visjeti negdje u zraku. Fabric je obećao raditi zlatnim standardom nakon otvorenja, a kako će se to pokazati u klupskom iskustvu, bio je fokus brige. Hoće li zaštitari biti nepodnošljivi? Što je sa sound systemom?

Nakon što smo u subotu navečer ušli u klub, sve su brige nestale. Uspostavilo se da je bila noć koja će nam dugo ostati u sjećanju kao jedno od najboljih iskustava u fabricu. Osjećaj trijumfalne proslave protezao se do svakog kutka kluba, s atmosferom koja je dosegnula nivo euforije pomiješane s olakšanjem. Projekcije na zidovima su se oblikovale u poruku zahvalnosti #yousavedfabric, što i nije iznenađujuće, budući su za ovu pobjedu zaslužni svi koji su podržali povratak legendarnog kluba. Od potpisivanja peticije, lobiranja, doniranja novca za pravnu bitku, ovo je bila pobjeda ljudi nad vlašću. Baš kao što je Seth Troxler te noći preko mikrofona izjavio: "Ovo je pobjeda nad konzervatizmom. Pobijedili smo jebeni sustav!"

Promjene su u klubu bile minimalne. Lukovi u sobi 2 su bili osvijetljeni plavim umirujućim svjetlom, a prostori za sjedenje nisu bili u mraku kao prije. Ono što se najviše vidi je novo osoblje osiguranja. Činili su se kao da su na zbilja važnoj misiji, no više su izgledali zabrinuto, nego sumnjičavo. Bounceri su se tu i tamo provlačili kroz rulju te provjeravali je li sve u redu, no nisu bili nametljivi te bi ubrzo nestali nakon što bi se uvjerili da je situacija pod kontrolom. Ovakav pristup je potreban zbog razloga Vijeća u pokušaju zatvaranja kluba. Stručnjaci su istaknuli kako je redukcija štete jedini pravi odgovor na borbu protiv zdravstvenih problema koje može izazvati droga, a ne zatvaranje takvih mjesta, što ima vrlo malo efekta. Zaštitari su u fabricu u misiji zaštite gostiju, ali i licence kluba.

Očekivano, glazba je bila glavni akter večeri. Soba 2 je bila poprište techna s nastupima izvođača kao što su Ben Sims, Anthony Parasole, Jay Clarke i specijalni gost Daniel Avery, svi na novom Pioneer sistemu. No, Soba 1 zvučala je bolje nego ikad, sa Seth Troxlerom, Craig Richardsom, Terry Francisom i Stephane Ghenaciom u kontroli deckova. Jasnoća i glasnoća zvuka bile su savršene, gotovo dajući dojam kao da nosite visokokvalitetne slušalice spojene direktno na mikser, i to u bilo kojem dijelu kluba.

Craig Richards i Terry Francis su kao rezidenti zbilja dostavili setove noći. Bio je to osjećaj velikog zadovoljstva. U kaosu današnjeg svijeta, ove stvari su se perfektno uskladile. Gledajući Richardsa i Francisa u Sobi 1, dva DJ-a koja drže rezidenciju u fabricu od njegovog rođenja, 1999. godine i čija je reputacija rasla sukladno fabricovoj, imali smo osjećaj povratka i zadovoljstva kakvo rijetko osjetimo. Njih dvojica su dio fabrica, isto kao što su to cigle i beton od kojih je sazdan, a učinili su i da se osjećamo kao da fabric nije nikada ni prestao raditi te nam dali podsjetnik koliko smo sretni da imamo takav klub u Londonu.

Kako bismo zaokružili ovu lijepu priču, ispod je 13 traka koje su bile puštene te noći i koje su je učinile tako posebnom, a fotogaleriju s otvaranja možete pogledati ovdje.

1 Hidden Empire ‘Trident’

2 Rrose ‘The Stare’

3 Anthea 'The Fog'

4 Matrixxman 'Protocol'

5 Floorplan ‘Never Grow Old’ (Mark Broom dubplate mix)

6 Oliver Huntemann & Stephan Bodzin 'Rubin'

7 DJ Dozia ‘Pop Culture’

Next Page »
Loading...
Loading...