Search Show Menu
Home Latest News Menu
Dodaci

Septembar: 6 artista koje morate provjeriti ovog mjeseca

Od techna do ljutih 8-bit beatova

  • Mixmag Adria
  • 6 September 2017

Minimal Violence

Cure iz Vancouvera, Ashlee Luk i Lida P su izgradile distinktivan zvuk s kompleksnim aranžmanima poliritmičkih bubnjeva, plutajućim melankoličnim melodijama i sablasnim vokalnim loopovima, znatno teži i opasniji zvuk od njihvoh kolega iz Vancouvera. Njihov put započeo je albumom za lokalnu etiketi Genero, koja ističe ženske producente. Njihova glazba se pojavila na Jungle Gym i First Second, a sada imaju izdanje za Lobster Theremin.

Acid Lakes’ je sada vani na Lobster Theremin

Solid Blake

Bez obzira što je odrasla utopljena u glazbenu scenu svojeg grada i što je producirala za Subcity Radio, tek je preseljenje Emme Blake iz Glasgowa u Kopenhagen otključalo njezin potencijal DJ-a i producenta. Kao Solid Blake (kombinacija njezinog imena i protagonista Metal Gear Solida Solid Snake), čini trećinu techno kolektiva Aperion Crew. U julu je pomogla u pokretanju Glasgow eitkete La Cheetah's Outer Zone sa svojim novim debitantskim EP-jem 'Mario'

‘Mario’ je vani na Outer Zone

Balako

Kada je Joe Goddard prvi puta čuo Balako, osjećao se kao da je naišao na izgubljeno brazilsko zlato iz 70-ih: uspio je pronaći sasvim novi duo koji je sposoban stvoriti zvukove brazilskog funka, disca i carimboa bez korištenja semplova. Diogo Strausz i Rodrigo Peirao izdali su genijalno energičan i zavodljiv 'Hora De Balako' EP na njegovoj Greco-Roman etiketi.

Balako’s ‘Hora De Balako’ EP sada je vani na Greco-Roman

Kai Whitson

Sa samo 18 godina, već ga je ugrabila etiketa Big Dada (dom Kate Tempest, Kutmah i Young Fathers) zbog njegovih uglatih, promijenjivih, nekad opasnih beatova. Samouk producent čiji su interes potakli soundtrackovi video igara, nastavio je razvijati svoj zvuk od kad je imao 12 godina. Pomogao je i u produciranju mixtapea tajvanskog repera Arisophanes 'Humans Become Machines' uz Grimesa i Jam CIty. Ovo je njegov debitantski EP za neočekivane, dekonstruirane zvukove.

‘Fissure Price’ EP je vani na Big Dada

Yu SU

Yu Su, koja ujedno DJ-ira kao bb.yu, je igrala ključnu ulogu u vankuverskoj ponovno oživljenoj plesnoj sceni otkako se 2011 tamo preselila iz Kine kako bi studirala. Čest je gost Mood Hut večeri, i radi partyje s Genero etiketom. Radi i pušta lagani house, a dio je live ambient projekta You're Me, koji je prošle godine izdao lepršavi 'Plant Cell Division' na 1080p. Njezin vinil za Peoples Potential Unlimited je ujedno njezin solo debi

who also DJs as bb.yu, has played a key role in Vancouver’s resurgent dance scene since moving there from China to study in 2011. She's a regular at Mood Hut nights, and puts on parties with the Genero label. Making and DJing laid-back house, she’s also half of ambient live project You’re Me, who last year released the floaty ‘Plant Cell Division’ on 1080p. After a cassette outing for Dutch record store Wichelroede, a 12” for Peoples Potential Unlimited is her solo debut.

‘Infi Love/Soon’ (Moa mix) iizašao je za PPU

Esa

Odrasao u Cape Townu, sada živi u Londonu, Esa Williamsom zvuk kombinira vesele stilove njegovog kontinenta s houseom i technom vrijednog Sub Cluba (živio je u Glasgowu 6 godina postavljajući afro glazbom inspiriranu etiketu Highlife s Brian ‘Auntie Flo’ d’Souza-om). Sada ima emisiju na Worldwide FM-u i pridružio se Mim Suleiman i Ata Kak live bendovima. Još solo materijala treba mu uskoro izaći za Gilles Petersonov Brownswood label.

Esa’s ‘Aweh’ EP je izašao na Dekmantelu

Load the next article...
Loading...
Loading...