Search Show Menu
Home Latest News Menu
Dodaci

Siječanj: 8 electro izdanja koja morate poslušati

Avalon Emerson, Ujin Ray, Vitalic i drugi

  • Mixmag Adria
  • 9 January 2017

Album mjeseca

Mr Magnetik 'Body To Body' (GND Records)

Debitantski album Mr. Magnetika +, 'Body To Body' je kulminacija uspješne 'crowdfunding' kampanje, ali i realizacija sna Cristophea Vermiglia. Čovjek koji stoji iza ovog obojenog lica je i ostvareni grafički dizajner, a to je ustvari ono odakle je sve i krenulo: htio je kreirati album i live show, no s vrlo različitim vizualnim identitetima. ‘Body To Body’je glazbena strana jednadžbe, s 12 traka oštrog electra koji vuče utjecaje iz širokog spektra žanrova, od EBM-a do industrijskog new beata. 'Autocracy' i 'Werra' otvaraju album mucajućim perkusijama i prijetećim synth radom koji vrlo rano stvara osjećaj unaprijeđenog trenutka.‘Ghost’, s druge strane, je potpuna suprotnost. Spora i nezgrapna, no s EBM gostima kao što su Patrick Codenys i Jean-Luc De Meyer iz Front 242. Debi Mr.Magnetika uspjeva izvući najbolje iz EBM-a, a novi beat koji kreće iz ovog ima ogromnu energiju.

8/10

Traka mjeseca

Vitalic 'Use It Or Lose It' (Clivage Music/Caroline International)

Electro inovator Vitalic se vratio s novim singlom ‘Use It Or Lose It’. Traka je ogledni primjerak njegovog novog albuma, 'Voyager', koji bi trebao uskoro izaći, a kombinira stampedo syntheva, zamućene melodije i nježne vokale. Temelj su mu Daft Punk, Justice i Étienne de Crécy, a dominirao je radio valovima sa svojim ranim radom na Gigolo Records, a kroz ovaj novi rad će se francuska elektronska renesansa 2016., nastaviti i u novoj godini.

9/10

Fairmont 'Carthage' EP (Mr Favourite Robot Records)

Jake Fairley aka Fairmont, dostavlja tri kontrastna komada za 150. izdanje My Favourite Robot Records labela. Izgradivši ime na labelima kao što je Kompakt i Border Community, ide dalje i to kroz ovu slojevitu traku koja miješa progressicve house i electro s debelim bass linijama. ‘Loose Teeth’ ima bodljikave perkusije i kickove koji preuzimaju centralnu poziciju za ritmičniji zaključak. ‘With Closed Eyes’ je trešnja na vrhu, budući se distopijski zvukovi kombiniraju s propulzivnim bass linijama za moćan kraj.

8/10

Marcel Lune 'Jet Lii' EP (Studio Rockers)

UK producent Marcel Lune napravio je ime još 2013. godine, kada se prvi put pojavio na našem radaru, s uzbudljivim ‘Intergalactic Dance Floor Massacre’ EP-em na Studio Rockers labelu. Sada se vratio na isti label, no s novim zvukom koji je dijelom jazz, dijelom house, a dijelom grandiozni electro. Naslovna traka ima jazzy motive, dok je 'Equations' više cut vodenog zvuka, zahvaljujući bass linijama koje plešu kroz cijeli miks. Pravo electro meso.

7/10

Ujin Ray 'Die Katzen' EP (Night Noise Records)

Amsterdamski label Night Noise napravio je dobrodošlicu za Ujina Raya, rođenog u Georgiji, no s bazom u Berlinu. Novi EP je predivno taman i uvrnut te miješa electro, EBM i disco. Naslovna traka je poput ranojutarnje glavobolje, dok je 'Nosam' traka od koje ćete se naježiti. Remikseve isporučuju Meksikanac Don Bufi i Middle Sky Boom.

8/10

Posthuman 'ILA013' EP (I Love Acid)

Posthuman se vraćaju svom labelu I Love Acid s četiri nove trake acid ravea. ‘Bringin The News’ je impresivan cut s iskrivljenim rave kukama, pulsirajućim top linijama i kiborg vokalima. ‘Ending It’ je suptilnija interpretacija acida te više klupski nastrojena, a ‘New Jack’, s druge strane, je pravi vremeplov. Za kraj, duo dostavlja ‘You Belong (In Chicago)’, a sa svim izdanjima za I Love Acid, ovo je limitirano na samo 303 vinil kopije, pa požurite ako je želite za sebe.

7/10

Avalon Emerson 'Dystopian Daddy/Why Does It Hurt' (Spectral Sound)

Otkad se preselila iz San Francisca u Berlin, Avalon Emerson nastavlja rasti, osobito otkad je nastupila u Panorama Baru i za Boiler Room u posljednjih nekoliko mjeseci. Ovdje, američka selektorica i producentica istražuje četiri različita stila, uključujući i broken acid, no 'Dystopian Daddy' i ‘Why Does It Hurt’ su zapele za naše electro uši. Prva ima staklenu melodiju s uzbudljivom produkcijom, dok ‘Why Does It Hurt’ miješa industrial techno s electrom koji topi. Odlično za kraj još jednog impresivnog izdanja od Emerson.

7/10

NinetyNine 'Only Vitriol' EP (La Bombe)

Julian Gamble već godinama radi glazbu pod svojim NinetyNine aliasom, a uz nedavno preseljenje iz Toronta u Stockholm, producent se vraća svom monikeru s novim EP-em s tri trake. Negdje između Roule inspiriranog francuskog toucha i electra, njegovo posljednje izdanje je showcase različitih stilova. ‘Fallen 4 U’ koristi bombastične bass linije i pametne syntheve, ‘Ruination’ kombinira acid i francuski touch, a ‘Vitriol’ je čista electro vatra.

8/10

Load the next article...
Loading...
Loading...