Search Show Menu
Home Latest News Menu
Modne Novosti

Adidas Gazelle – kultni klasik koji ponovo osvaja

Tara Turković preporučuje kombinacije

  • Mixmag Adria
  • 11 November 2016
Adidas Gazelle – kultni klasik koji ponovo osvaja

Kako kombinirati adidas Gazelle tenisice, kao i koje su boje ponovo in, najbolje će vam približiti mlada dizajnerica Tara, članica Buzz Crewa – mlade urbane ekipe sačinjene od dizajnerice, dj-a, plesača, street art umjetnika i barbera, koju smo već imali prilike upoznati na portalu.

Sneaker kultura u modnom je svijetu u posljednje vrijeme zauzela visoko mjesto. Balerinke, štikle i cipele zamijenili su sneaker modeli, a nije čudno ni na svjetskim ulicama vidjeti osobe u odijelu dok na nogama nose – adidas Gazelle.

No, zašto baš adidas Gazelle i zašto je ovaj retro model ponovo postao tako omiljen među mnogim trendseterima? Baš kao i Stan Smith model, Gazelle su postale novi retro fenomen. Dizajnirane su kao sportski model, preuzele su ih brojne subkulture te poznate osobe poput Kate Moss i Michael Jacksona u mladim danima.

Prvi je model izašao 1968. godine, a Gazelle su bile tenisice koje su povezivale glazbu, umjetnost i razne sportove. Nosili su ih članovi raznih hip hop grupa, skejteri, a u Velikoj Britaniji su sredinom 90-ih Gazelle doživjele pravi procvat, upravo zbog popularnosti britpopa i bendova kao što su Oasis, Blur i drugi.

Ono zbog čega su Gazelle postale kultnim klasikom su boje – mnoštvo boja. S tim se slaže i mlada dizajnerica Tara Turković, članica Buzz Crewa kojeg ste imali prilike upoznati na našem portalu. Ovoj skupini mladih, urbanih kreativaca tenisice su glavi izvor inspiracije i najbolje će predstaviti sve modne sneaker trendove.

Tara kao glavnu prednost Gazelle modela navodi to što se mogu se kombinirati uz svaki street style outfit - od trenirke, traperica pa i suknje. Kao glavne boje ove sezone bira pink, minti, rosé, bordo i plavu.

Tara uz Gazelle veže izraz sportska elegancija, naročito sada kada su sportski odjevni predmeti i karakteristične prugice opet u igri, no sama kaže kako se nema potrebe time ograničavati te se povodimo njezinim riječima: ''Igrajte se, uživajte u bojama i kombinacijama, kao i u ovoj divno obojanoj jeseni.''

Nove Gazelle modele potražite u Buzz Sneaker Station.

Load the next article...
Loading...
Loading...