Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Andy Butler o ovisnosti o drogi: "Imao sam regularna predoziranja"

Otvorio se pred izlazak novog albuma pod Hercules & Love Affair

  • Mixmag Adria
  • 12 August 2017
Andy Butler o ovisnosti o drogi: "Imao sam regularna predoziranja"

Američki DJ i producent Andy Butler poznat po svojem projektu Hercules & Love Affair nedavno je napisao članak o svojoj borbi s ovisnošću i putu prema oporavku.

Članak objavljen u Pitchforku priča o Andyjevoj vezi s drogom i glazbom. Eksponiran underground klupskoj kulturi još kao mladić, raznolika droga postala je dio njegovog života u ranoj dobi, uključujući i meth. S time rečenim, upao je u nevolje što ga je natjeralo na odvikavanje gdje se s metha skinuo s 21 godinom.

Dok je bio čist, krenuo je pisati pjesme koje će se pretvoriti u Hercules & Love Affair debitantski album, izdan na DFA 2008. Bio je čist 7 godina, no uspjeh njegovog projekta ga je odveo na turneju. Pretrpan raspored doveo ga je do trenutka kad je trebao san, a tražio je brzo riješenje, pa mu je netko na turneji dao Xanax.

S vremenom je njegova ovisnost ponovno isplivala na površinu, što je opisao mračnim periodom u svojem životu: "U tom razdoblju stvari su počele biti gore nego ikad. U jednom trenutku bilo je i dosta nasilja. Često sam se tukao. Miješao sam alkohol sa različitim pilulama. Često sam se predozirao , bio u hitnoj. Doživio sam i trenutak kada su me oživljavali udarajući me šakom po prsima. Bio sam ljuska. Osjećam sam kao da ova mala, jednostavna, nevina aktivnost koja mojem životu daje smisao - pisanje pjesama i stvaranje glazbe .- je nestala. Sav posao koji ide uz to ju je preuzeo."

Današnji život Butlera je znatno drugačiji. Sada ima 40 godina, trijezan je uz ispravnu grupnu podršku oko njega i uskoro izdaje četvrti album kao Hercules & Love Affair, a izlazi 1. septembra.

Najnoviji singl s albuma je inspiriran teškim trenucima u njegovom životu i iskrivljenim vezama: "Želiš jako puno u svojem životu, ali znaš da to ne možeš imati kada živiš na taj način. Radi se o malim izborima. Radi se o poštivanju svojih limita - imati mogućnost reći: 'Znaš što, ne treba mi ova gaža ovaj vikend' Nije me nitko učio o tome. Ako išta, postoji određena tuga u pjesmi. Prožeta je sramom."

Poslušajte 'Fools Wear Crowns', a njegovu cijelu priču poslušajte ovdje.

Load the next article...
Loading...
Loading...