Search Show Menu
Home Latest News Menu
Festivali

Bili smo na Pannonica arTz Open Airu!

Nastupali su BOg, Borg, Black Acid, Vanyano i mnogi drugi

  • Mixmag Adria
  • 4 July 2017

U Tuzli je od 27. juna do 30. jula. održan četvrti po redu Festival savremene umjetnosti. Moto festivala je bio 'Budi slobodan' i s punim uvažavanjem se može reći da su se i posjetitelji i organizatori osjećali slobodnima jer je atmosfera na Panonskim jezerima bila vrhunska.

Produkcija i tradicionalno dobro gostoprimstvo tuzlanske ekipe napravila je od četvrtka jednu dobru subotu koje se nitko ne bi posramio.

Zvijezda noći bio je Bogdan (BOg), porijeklom iz Bukurešta, koji već 13 godina živi u Parizu. Prošao je put do svojeg super heroja John Digweeda, od skromnog sobnog producenta do jednog od najprodavanijih producenata matične kuće Bedrock Recordings koja je je u Digweedovom vlasništvu.

Njegov debitantski nastup na Balkanu je bio nevjerojatan, tim više jer je Bogdan veliki miljenik Tuzlaka zbog svog progresivnog zvuka. U Parizu redovno nastupa u Rex klubu, ali i na mjestima kao što je Concorde, gdje muzika svira 24 sata. U ranim tridesetima Bogdan je postigao sve što može da postigne mladi producent, možda čak i više, ali zasluženo. Njegove trake su ozbiljan pristup onom progressive zvuku koji je utemeljio njegov mentor, super idol, šef, ali iznad svega prijatelj, od koga je Bogdan, kako kaže puno vidio i naučio - John Digweed. Smatra da za dobru produkciju nije presudan kvalitet studija, već kvalitet ideje, ako vjeruješ u ono što radiš i ako to ponavljaš dovoljno dugo, to će te dovesti do perfekcije, podrugljivo dobacuje Bogdan.

Baš u ovo vrijeme, kada sezona dolazi do zenita, Bogdan sprema i novi EP za berlinski Innervision. Bogdan je vrlo vrijedan i pristojan mladi čovjek čije setove treba slušati zbog kvalitetnog odabira traka, kao i zbog dobrog miksa. Na kraju noći ni on nije krio oduševljenje toplom publikom koja je plesala s njim.

Organizatori arTz festivala, posebno ove večeri, su se potrudili da sve bude na visokom nivou i bilo je. Od razglasa do lokacije zabave, sve je bilo perfektno. Tuzla je još jednom opravdala očekivanja, nije uzalud da su ljudi iz drugih gradova davno odali priznanje Tuzlacima, jer tu se baš partija. A Bogdan je odsvirao je set koji je mnogobrojnu tuzlansku publiku rasplesao po mjeri njihovih ušiju. Naravno, ništa ne bi bilo tako magično da se i lokalni majstori nisu priključili ovoj fešti.

Nastupili su i G Edd, Borg, Doaman, Soole, Black Acid, Facho, Fulan Perez, Miss Mayra, Siva, Traktmouse, Giver, i Vanyano. Na kraju je potrebno naglasiti da su organizatori festivala, a posebno ove noći opet postavili Tuzlu na mapu dobrih dešavanja.

Pogledajte kako je sve izgledalo u galeriju iznad.

Load the next article...
Loading...
Loading...