Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Bliži se peti po redu Kvir'n'bass festival

Marina Karamarko i Dejan Milićević headlineri

  • Mixmag Adria
  • 17 May 2017
Bliži se peti po redu Kvir'n'bass festival

Kvir'n'bass je mali živahan festival kojeg na životu drži grupica ljubitelja elektronskih beatova, pumpa život, u eventima siromašan otok Krk i tako već petu godinu zaredom.

Udruga 'Kreativni Krk' predanim radom upotpunjuju svaki novi program te ove, 2017. dovode regionalne i međunarodno priznate artiste, ovoga puta na pomalo skrivenu lokaciju peninsule Prniba u gradu Krku.

Atmosferu i nemirnost početka ljeta ne možete osjetiti na bolji način nego skriveni u borovoj šumi, s pogledom na more, izolirani od svijeta, plešući na izvrsno koordiniran lineup, u sklopu koje će ove godine nastupiti Marina Karamarko, Dejan Milićević, Claus Cottini & Božo Devčić, Fishermen’s Friend, Ana Antonova i Morikone.

Marina Karamarko, jedna od naših najuspješnijih DJ-ica koja je svojim gostovanjima zavirila u skoro svaki ugao kugle zemaljske i uvijek nam osvjetlila obraz. Prva je Hrvatica koja je zaključala svoj status rezidencijom u kultnom Sankeysu na Ibizi te je zbog zarazne energije i plesne glazbe uvijek rado zvan gost. Nedavno se vratila s turneje po Kolumbiji i Americi te izdala i novo izdanje na svom labelu ThanQ.

Drugi headliner je odličan DJ i producent s karijerom koja traje već 20 godina, dolazi iz Srbije i nema uglednog festivala ili kluba na svijetu u kojima nije prosipao svoje mikseve techno i house glazbe, kombinirajući novitete i klasike. Deki Milićević, kako ga fanovi vole oslovljavati, najveći utjecaj ima u svojoj regiji, gdje slovi kao jedan od kreatora undergrounda kako Srbije, tako i cijele regije. Nedavno mu je izašao i novi album te će biti taj koji će dati onaj papareni kick, gdje se samo predamo glazbi i početku ljeta s rukama u zraku i osmijehom na licu.

Intervju s Dejanom pročitajte ovdje.

Nastavljajući s dobrim lineupom na životopisnom Krku u goste su pozvani i riječki Claus Cottini & Božo Devčić te ‘friški’ Fishermen’s Friend.

Prvi dvojac, Claus Cottini & Božo Devčić vitalan su dio riječke Crkve. Jedan rezident DJ, a drugi glazbeni aficionado, zajedno dijele veliku ljubav prema iskrenoj i lijepoj glazbi te prijateljstvo u kojem su našli zajednički jezik koji će nam se sa oduševljenjem predstaviti na njihovom drugom zajedničkom gigu u mirisnoj borovoj šumi Prnibe.

Ovog talentiranog momka, novog na sceni, koji rastura gigove u svojoj spavaćoj izvest ćemo na krčko sunce da posunča trake svoje vlastite produkcije koje su nas instantno privukle k njemu.Ljubitelj palmi, biljaka i prirode, supersimpa imena Fishermen’s Friend pronađen na bespućima SoundClouda otvara ovogodišnji KVIR’N’BASS festival.

Ne zaboravimo na naše najdraže žile kucavice, posvuduše i domaćine Anu Antonovu i Morikonea. Veseli ljudi dobrog zamaha u bokovima tu su kao stari vrijedni temelji svake dobre priče.

InSession i intervju Ane Antonove pogledajte i poslušajte ovdje.

Kako bi sve upotpunili, osim prekrasne prirodno dane scenografije, ovogodišnji Kvir'n'Bass 2017 bit će začinjen i vizualnim animacijama, za koje je zadužen OBLIK 3. Oni su umjetničko-tehnički dvojac iz Rijeke. Surađuju od 2008. godine na području vizualnih medija. Zadovoljstvo vide u dizajnu i izradi praktičnih modularnih scenografskih rješenja u funkciji medija gdje tehnikama video mapiranja i animacije vizualiziraju glazbu.

Ovu šarenu priču možete predokusiti na dva warm-up partyja na kojima nam se možete pridružiti i udahnuti im taj rejverski šmek!

Prvi je u Zagrebu, ovaj petak 19. svibnja, u dobro raspoloženom Pločniku, u kojem će podršku našem crewu pružiti Sergej Snooze.

Ovaj umjetnik, DJ i promotor posvetio je svoj život ostvarivanju avanturističkog puta kroz sve vrste zvukova. Od housea, techna do konceptualne umjetnosti i dizajna zvuka, usput dodirujući bezbroj žanrova i projekata sve to zajedno je razlog zašto će ovu večer dirigentsku palicu držati Sergej.

Druga prilika za test kušanje biti će u subotu, 27.svibnja u riječkom klubu Crkva, gdje ćemo ugostiti zagrebačkog DJa sa dugogodišnjim iskustvom, suvlasnikom tri etikete elektronske plesne glazbe: Burek, Barba i Pomalo.

Kroz svoju posvećenost sceni kao DJ, promotor, event manager, Pytzek je jasno učvrstio svoju poziciju na srednjo-europskoj elektronskoj glazbenoj sceni te će nesebično, rastočiti svoje diggersko znanje po vama te divne riječke večeri.

Niti dva sata vožnje od Zagreba, i 45 minuta od Rijeke, u subotu 10. lipnja, 2017, ljuljajte se i čagajte s nama u borovoj šumi peninsule Prniba, na petoj ediciji malog snažnog krčkog diva!

Za kraj, imajte na umu da je na glavnom eventu u Krku ulaz slobodan! Zauzvrat tražimo samo dobru vibru i puno plesa.

Start: 18:00 - End: 06:00

Ulaz: Besplatan

Load the next article...
Loading...
Loading...