Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Pogledajte nastup Coxovog avatara u virtualnoj stvarnosti uz Sensorium Galaxy

Carlov revolucionarni Intermundium show održan je u digitalnom metaverzumu

  • Mixmag/SENSORIUM GALAXY
  • 31 October 2023
Pogledajte nastup Coxovog avatara u virtualnoj stvarnosti uz Sensorium Galaxy

Carl Cox se odvažio posjetiti Sensorium Galaxy kako bi izveo virtualni set temeljen na glazbi koju stvara tijekom svojih hybrid live nastupa. Ova virtualna izvedba, pod nazivom Intermundium, emitirana je uživo u petak (27. listopada) s avatarom Carla Coxa, od milja poznatog kao Coxy 2.0, zabavljajući globalnu publiku u 2D i VR s 30-minutnim setom koji je imao više od milijun gledatelja diljem svijeta u prvom vikendu.

Intermundium se odnosi na prostor između dimenzija sa showom koji uključuje futurističke strukture i svijet, poznat kao PRISM, koji odgovara na ritmove. Stvoren korištenjem vrhunske tehnologije, Sensorium Galaxy koristio je formate 2D streaminga, VR-360 i punog VR-a.

Govoreći o projektu Carl Cox je rekao: “Putovanje u Sensorium Galaxy s Intermundiumom na momente je bilo nadrealno.” Dodao je: “Kada je avatar stvoren, gledao sam ono što ja zovem Coxy 2.0 kako u stvarnom vremenu reagira na moju glazbu i u isto vrijeme vidim tehnološki razvoj koji omogućuje virtualnom okruženju da se kreće u istom ritmu. Mogao sam vidjeti da virtualni svijet može lijepo stajati uz fizički; odatle je i nastao izraz Intermundium – prostor između svjetova”. Cox je objasnio: “Tim Sensoriuma imao je jasnu viziju – pretpostavljam da su do ideje došli kada smo, dok su se sva tehnologija i dizajn razvijali, odlučili da želimo da bude besplatan pristup 2D i VR showu. Uostalom, ako nam je suđeno da budemo pioniri koji otvaraju ovaj novi svijet, onda bismo željeli sa sobom dovesti što više 'istraživača'!” Sasha Tityanko, zamjenik glavnog izvršnog direktora i umjetnički direktor Sensoriuma kaže: “U ovom novom digitalnom području, kreativne mogućnosti izgledaju beskrajne, a digitalno nebo je jedina granica. To je tek početak našeg putovanja.

Imali smo sreće što smo prije nekoliko tjedana bili na posebnoj premijeri u Londonu čiji je domaćin bio njegov menadžer Alon Shulman, gdje smo prvi vidjeli Coxyja 2.0 u metaverzumu dok se pripremao izaći na pozornicu za svoj live nastup u stvarnom svijetu u Central Parku u New Yorku. Alon Shulman nam je tad rekao: “Carl je uvijek bio netko tko je poznat po tome što je cijelu industriju elektronske glazbe gurao naprijed. Poznat je kao pionir, kao netko tko prvi radi stvari i taj duh nikada ne prestaje.” Dodao je: “Trebao sam učiniti nemoguće mogućim, ali s Carlovom energijom većina stvari je moguća i potrebno ju je napraviti na najbolji način za sve; zato smo odlučili da treba ukloniti najveću prepreku a to cijena sudjelovanja. Smatrali smo da bismo otvorili još jedna vrata kad bi ljudi mogli uživati besplatno, dok bismo Sensoriumu dopustili da predstavi svoju tehnologiju. Scena je prešla dug put od onih dana s nekoliko kutija s pločama i warehousea i jasno je da je pred nama još dugo i ugodno putovanje,” zaključuje.

Carl je uvijek na čelu inovacija u načinu na koji doživljavamo plesnu glazbu i klupsku kulturu. U nastavku pogledajte slike iza kulisa stvaranja Intermundiuma, kao i Coxov cijeli Sensorium Galaxy set.

Load the next article
Loading...
Loading...