Search Show Menu
Home Latest News Menu
Eventi

DiViNiTY - Proslava progresivnog zvuka u centru Zagreba

AudioStorm, Lawrence Klein, LeBosh

  • Mixmag Adria
  • 27 June 2017
DiViNiTY - Proslava progresivnog zvuka u centru Zagreba

Nakon iznimnog eventa prije četiri mjeseca, u zagrebački SoundFactory klub vraća se regionalni progresivni mag iz Crne Gore, Ognjen Vuković, poznat pod pseudonimom AudioStorm. Za deckovima će mu se 1. srpnja/jula, na DiViNiTY eventu pridružiti i Lawrence Klein te LeBosh.

DiViNiTY je, kako kažu iz SF-a, prvi event u Hrvatskoj koji njeguje strogo progresivnu i etheral-techno tematiku.

AudioStorm svoj progresivni zvuk gradi dugi niz godina, a njegove produkcije puštaju titani progressive žanra, Nick Warren, Hernan Cattaneo i mnogi drugi, dok njegova izdanja, kojih sada već ima oko 300, izdaju respektabilne etikete diljem svijeta. Samo neke od njih su: Balkan Connection (koji mu je dom), Balkan Connection South America, Bonzai, Movement, Lowbit Records, Baroque, 3rd Avenue, System, Stripped Digital i mnoge druge. Nastupao je na mnogim regionalnim festivalima i eventima, sa selektorima kao što su Cid Inc, Hernan Cattaneo, Guy J, Guy Mantzur i mnogi drugi.

U njegova najzapaženija izdanja u prošloj godini, koja su dobila veliku podršku od velikih imena, spada 'God Signals' koji je izašao na progressive house labelu Movement Recordings, kao i 'Immagination Speak' za grčki Dopamine Music label, koje je dobilo sjajnu podršku od Nicka Warrena u njegovom Soundgarden radio showu, kao i na njegovom live nastupu na Ibizi. Traku su puštali i Roger Sanchez, D Nox & Beckers, Marcelo Vasami i mnogi drugi. Uslijedila su izdanja za njegov matični Balkan Connection, beogradsko - štokholmski label One of a Kind, kojeg vode Jelly For The Babies i Bonaca, mađarski Stellar Fountain te krajem studenog izašao je EP 'Karma', preko londonskog Lowbit Records labela. 'Karma' je dobila fantastičnu i multižanrovsku podršku, od Hernana Cattanea, Max Grahama, Guy J-a, The Martinez Brothersa, Cid Inka, Marcela Vasamija, ali i od velikog Laurenta Garniera.

AudioStorm niže brojna uspješna izdanja, pa je nedavno njegov remiks Shmuel Flash - Chilling Moments u rekordnom roku postigao gotovo milijun slušanja. O kakvom se producentu radi, govore i riječi RA: "On je prvi ambasador Crne Gore s top-quality produkcijom, neograničeno obuhvaća sve stilove, ali ekspert u deep/progressive grooveu."

Kao posebnost ovog eventa je prvo, ali sigurno ne i zadnje gostovanje mladog Šibenčanina, Lovre Kanjera koji nastupa pod aliasom Lawrence Klein. inače, ovog momka krasi pobjeda na Burn Residency natjecanju te će nastupiti ove godine u finalu na Ibizi.

Inače, počeo se baviti DJ-ingom 2011. godine, a preferira mračniji i misteriozan, no melodičan i progresivan zvuk. Jedan je od osnivača projekta Tour de Sound, koji se uglavnom fokusira na house zvuk te je u sklopu projekta nastupio na brojnim gigovima, čak i s live actom. U posljednje vrijeme intenzivno radi na vlastitim produkcijama, kroz koje pokušava prezentirati vlastiti stil, koji je predstavio u svojim Deep Playground i Forward Section podcastima, a izdao je do sada glazbu preko Dewing Records i Happy Days Records.

Idejni začetnik DiViNiTY eventa, a i samog kluba SoundFactory, Krešo Leboš upotrijebio je "dobru žnoru" te se i (doslovno) sam pridružio ovim putujućim artistima kao lokalna podrška, LeBosh. Zagrebački promotor, DJ, no prie svega pasionirani ljubitelj elektronske glazbe i svijeta.

Glazba ga je oduvijek privlačila, a inspirirali umjetnici kao što je Kraftwerk , Jean Michel Jarre, New Order i drugi, od kojih je i krenula ljubav prema technu, tech-houseu, houseu, progressive & deep technu. Nakon više od 300 organiziranih partyja, ne može više odoljeti, a da se sam ne prihvati miksanja i rasplesavanja plesnog podija, pa sada njegovo dugogodišnje iskustvo na sceni možemo čuti i u njegovim setovima.

DiViNiTY event održat će se 1. srpnja/jula u Zagrebu, u SoundFactory klubu, gdje vas očekuje prava ljetna progresivna poslastica!

Load the next article...
Loading...
Loading...