Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Gus Gus: Nakon rasprodanog prvog, danas krenula prodaja drugog kontingenta ulaznica za islandsku electro senzaciju

Pridružuje im se i američki DJ i producent Kevin Yost

  • Lucija Brailo
  • 10 May 2017
Gus Gus: Nakon rasprodanog prvog, danas krenula prodaja drugog kontingenta ulaznica za islandsku electro senzaciju

Kolovoz će u Šibeniku obilježiti nastup jedne od najpopularnijih elektro skupina na svijetu. Atraktivnu lokaciju, koja se našla i u našem članku o party tvrđavama, Tvrđave Sv. Mihovila, 5. kolovoza s početkom u 21h, ispunit će zvukovi dobro poznatih uspješnica islandske skupine Gus Gus kojima će se pridružitii poznati američki DJ i producent Kevin Yost s DJ setom.

Gus Gus su electro bend iz Reykjavika, osnovan 1995. godine. Njihova se diskografija sastoji od devet albuma. Inicijalno su oformljeni kao filmski i glumački kolektiv, no grupa je ipak postala popularna po elektronskoj glazbi. Gus Gus imaju eklektičan stil glazbe te iako ih se klasificiralo kao techno, trip hop i house, bend je eksperimentirao i s brojnim drugim stilovima. Remiksirali su i neke poznate zvijezde, uključujući Bjork, Depeche Mode, Moloko i Sigur Ros. Ime benda referira se na njemački film iz 1974. godine, 'Ali: Fear Eats the Soul', Rainera Wernera Fassbindera, u kojem ženski lik koji kuha kus-kus za svog ljubavnika, izgovara naziv jela Gus Gus.

Uz Gus Gus publiku će DJ setom rasplesati domaćin A+ te Kevin Yost, producent i DJ iz Pensilvanije kojeg kritičari nazivaju maestrom deep house žanra.

Kevin Yost je DJ-ing otkrio u 11. godini života proučavajući mikseve internacionalnih DJ-eva. Tijekom idućih nekoliko godina sustavno je gradio svoj deep jazz house style izričaj, po kojem je danas svjetski poznat. Kevin stoji iza kultnog albuma 'One Starry Night' koji je na tržište izašao 1998. godine, a koji se i danas smatra klasikom house glazbe.

Sa stotinjak izdanih singlova, 8 albuma i bezbroj mikseva, Kevin uživa reputaciju kao jedan od najkreativnijih glazbenika današnjice. Poznat je po sviranju originalnih muzičkih setova po sistemu "Live & Improvised” te je radi toga svaki njegov set drugačije iskustvo za obožavatelje. Prema vlastitim riječima, nastup u Šibeniku ga iznimno veseli jer je već godinama veliki obožavatelj grupe Gus Gus, a posebna mu je želja upoznati ljepote Šibenika i doživjeti atmosferu šibenske tvrđave kao jedne od najatraktivnijih lokacija za nastup u Europi.

Organizatori koncerta, projekt Collage i Tvrđava kulture Šibenik najavljuju spektakl kojem će se pridružiti i poznati američki DJ i producent Kevin Yost s DJ setom, čiji prošlogodišnji intervju možete pročitati ovdje.

“Posebno nam je zadovoljstvo što se ovaj koncert događa u Šibeniku. Ovo je prvi put da Gus Gus nastupaju u Dalmaciji, a Tvrđava Sv. Mihovila je doista impresivna lokacija koja može stati uz bok brojnim svjetskim pozornicama. Vjerujemo da je ovaj koncert dobra promocija za šibenski turizam te da će privući brojne inozemne goste i štovatelje dobrog zvuka koji će se ovo ljeto odmarati u Dalmaciji.” – kazali su iz Collage projekta.

Early bird ulaznice po cijeni od 130,00 kn su rasprodane u rekordnom roku. Drugi krug ulaznica je pušten u prodaju preko sustava Entrio po cijeni od 190,00 kn.

Cijena ulaznica u pretprodaji od 10. svibnja do 20. lipnja je 190kn.

Ostala prodajna mjesta:

City Point šibenskih tvrđava (don KrsteStošića 1)
Blagajne šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone
Sva prodajna mjesta Entrio i u sustavu Entrio

Load the next article...
Loading...
Loading...