Search Show Menu
Home Latest News Menu
Intervjui

Keith Carnal: "Nadam se da je crnogorska publika energična!"

Razgovor pred nastup u Maximusu

  • Mixmag Adria
  • 27 April 2017
Keith Carnal: "Nadam se da je crnogorska publika energična!"

Nizozemski DJ i producent Keith Carnal nastupit će premijerno u Maximusu u subotu, 29.aprila u režiji Dangerous Minds.

Poslije Velike Britanije, Njemačke, Španjolske i Beograda, dolazi u Kotor kako bi posjetiteljima crnogorske elektronske katedrale predstavio svoje bogato stvaralaštvo, zbog kojeg je cijenjen i svrstan među najbolje artiste.

Karizmatični Nizozemac na svjetskoj elektronskoj sceni se pojavio 2008. godine, još uvijek pronalazeći svoj omiljeni glazbeni pravac. Zahvaljujući nevjerojatnoj energiji, ali prije svega talentu, ubrzo su stigle pohvale od velikih imena kao što su: Joel Mull, Chris Liebing i Ben Klock. S bazom u Amsterdamu, Keith je danas jedna od najvećih zvijezda sirovog techna, koja dijeli mix pult s najvećim imenima svog žanra, pa smo sigurni da će sladokusce malo tvrđeg, a u isto vrijeme melodičnog zvuka, obradovati njegov nastup u kotorskom klubu. Njegova vrhunska produkcija dobiva masivni support, a njegove trake ‘Analysis’, ‘Prospect’ i najbolja među najboljima, ‘Untold’ izdane su na AFFIN Recordings etiketi.

Pred nastup u Maximusu, Irena Mačić porazgovarala je s Carnalom o nastupu, očekivanjima

IM: Prvi put u Maximusu u Crnoj Gori. Da li si uzbuđen?

KC: To se podrazumijeva ;-) Uvijek sam uzbuđen pred prvi nastup u nekoj zemlji!

IM: Tvoja očekivanja i šta publika može očekivati od tebe?

KC: Nemam očekivanja, ali se nadam da je energična publika. Najvažnije je da oni vole muziku koja se reprodukuje. Mogu da očekuju deep i groovy techno.

IM: Kako si se prvi put upoznao sa elektronskom muzikom?Postoji li neko ko je imao uticaja na tvoju ranu rejving i producentsku karijeru?

KC: Moj prijatelj, koji je bio DJ, jednog dana predstavio mi je taj svijet u koji sam odmah bio upecan. Počeo sam producirati godinu dana kasnije i sve je rezultiralo ovim gdje jesam danas.

IM: Šta smatraš svojom prekretnicom u karijeri?

KC: Mislim da je to 'Analysis' EP na Affin etiketi. Tada su je puštali mnogi od najboljih artista svijeta.

IM: Kako bi opisao noćni život Amsterdama?

KC: Uzbudljivo! Mnogo toga se dešava svakog dana i novi klubovi nestaju i rađaju se svake godine. Ništa na šta bih se požalio. :)

IM: Kada je u pitanju produkcija, šta je u tvojoj glavi kada stvaraš u studiju?

KC: Ne znam stvarno. Uglavnom samo krenem da radim i par dana kasnije nastane traka. Šta se desi u međuvremenu... nisam siguran. Ako me pitate, ne mogu napraviti istu traku dva puta.

IM: Da li se vremenom promijenio taj osjećaj ili je svakog puta isti?

KC: Napraviti traku je svakog puta specijalan osjećaj. Ali za mnogo traka na kraju smatram da nisu dovoljno dobre, tako da ne pijem svaki put šampanjac po izlasku nove.

IM: Tvoje trake ‘Analysis’, ‘Prospect i ‘Untold’ izdate na AFFIN Recordingsu svrstavaju se u red najboljih na svjetskoj elektronskoj sceni. Kako se ti osjećaš zbog toga?Da li to znači da se naporan rad ipak isplati?

KC: Naravno. Kada većina artista koje volite, sviraju vaše trake, to je savršeno! To je najbolji osjećaj. Jako sam sretan zbog toga.

IM: Budući planovi: izdanja, nastupi?

KC: Definitivno će biti par izdanja o kojima ne mogu još uvijek ništa da otkrijem. U narednih par mjeseci stižu remixi i original izdanja. Nastupi su skoro svakog vikenda, ali uzbuđen sam jako sa Afterlife na Ibizi npr, ili Labyrinth festival u Hrvatskoj.

IM: Gdje si najviše uzbuđen kad nastupaš i zašto?

KC: Mislim da bi to bio Bassiani u Tbilisiju. Odličan klub i odlična atmosfera. Ljudi tamo zaista vole muziku i možeš da sviraš super dugačke setove, što je sjajno. Definitivno moja preporuka, ako budete imali priliku. :)

IM: Poruka za publiku u Maximusu koja jedva čeka tvoj nastup?

KC: Vidimo se sledeći put negdje na planeti. Novi podcast izlazi sledeće sedmice. Slušamo se do tada ;-)

Podršku za ovaj party u subotu 29. aprila pružit će Sugar Lobby i TZ Project.

Cijena ulaznice: do ponoći 6, nakon toga 8 eura.

Load the next article...
Loading...
Loading...