Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Lag u Americi, Marina Karamarko u Kolumbiji i Americi!

Uspjesi naših regionalnih izvođača

  • Mixmag Adria
  • 17 February 2017
Lag u Americi, Marina Karamarko u Kolumbiji i Americi!

Znamo kako su naši regionalni producenti i DJ-evi kvalitetni i vrijedni, no izgleda kako su internet, ali i usmena predaja o tome proširili glas , pa i 'preko bare' to prepoznaju. Brojni su naši regionalni izvođači posjetili Ameriku, a sada nam daleko odlaze Miloš Martinov aka Lag i Marina Karamarko.

Lag

Lagov glazbeni put uopće nije uobičajen, što se može primijetiti i u njegovom zvuku. Jedan je od predstavnika novog vala techno umjetnika, izdavao je za Teskobu, Sect i Wandl te sada za MORD i THEM, a prošle godine, osim što je puno nastupao po regiji, svoje vještine za pultom pokazao je i u Moskvi, Napulju, Tbilisiju, Terracini, Leipzigu, a nastupio je i u legendarnom berlinskom Tresoru.

Nakon što se krajem 2016. njegovo ime pojavilo na našoj listi 20 najprobitačnijih DJ-eva u 2016., Lag je sada, kako on kaže, "otišao u Amerike" te sutra, 18. veljače otvara turneju s nastupom na Nothing But Techno eventu u Dallasu, na tajnoj lokaciji.

Ispod pogledajte datume Lagove turneje, ali i kako je Lag doživio Ameriku te kako je došlo do same turneje:

"Do turneje je došlo preko John Templetona, kvalitetnog DJ-a i veterana američke scene kog smo bukirali za nastup u novosadskom klubu Tunnel prošle godine. John je znao za moju muziku i ranije, a posle žurke u Tunnelu, gde sam nastupao posle njega, predložio je da mi organizuje turneju kroz američke gradove. Za sada sam samo video New York, koji je potpuno sulud i nerealan grad. Definitivno najveći 'culture schock' koji sam doživeo do sada. Jedva čekam da se vratim u njega za par nedelja kada mi je nastup za The Bunker i da osetim energiju ovdašnje publike suočene sa zidom techno zvuka. Zahvaljujući ovoj turneji proputovaću dobar deo zemlje i jedna od meni najuzbudljivijih prilika koje se ukazuju jeste mogućnost da osetim razlike u odnosu ljudi prema muzici u različitim državama. Budući da ću posetiti razne događaje, poput Mardi Gras festivala u New Orleansu, ovo se ne odnosi samo na domen techno i klubske muzike (koja mi je najzanimlivija), već i na druge muzičke žanrove.", rekao je Lag.

Marina Karamarko

Marina je 2016. provela nastupajući po najboljim klubovima u regiji, bilo da se radi o čestim nastupima na Innocent Music partyjima, redovitim svirkama u Crkvi, u rodnoj joj Rijeci, ili ostalim nastupima poput onih u Sarajevu, Zagrebu, Dubrovniku.... Njena ThanQ etiketa proslavila je prvu godišnjicu, a izašlo je i njezino prvo izdanje na vinilu. Nije teško zaključiti zašto je krajem godine završila i na našoj listi Top 10 regionalnih DJ-eva.

Miljenica publike nastupila je na Ibizi u Sankeysu, Bassica Recordings showcaseu u Barceloni i Steam partyju u Ateni, a dio ljeta je provela na festivalima poput Hyte Zadar i Kostrena Sunrise Festivalu. Sada ju očekuje turneja po Kolumbiji i Americi, koju će ovog puta posjetiti po drugi put, pa nam je rekla:

"Ovog ožujka putujem u Kolumbiju na četiri svirke te ću posjetiti Cali, imati dvije svirke u Medelinu te skočiti i do Paname. Suradnja se kuha vec dvije, tri godine i napokon su se uspjele sve kockice posložiti. Jako se veselim prvom posjetu Kolumbiji te njihovom temperamentu.
Nakon toga ću produžiti za Sjevernu Ameriku, koju ću posjetiti drugi put te odsvirati u Orlandu, Miamiju (TBC), San Franciscu i Denveru te napokon upoznati mnoge kolege s kojima već godinama online surađujem i komuniciram. U San Franciscu ću nastupiti za P.U.N.C.H.I.S label night, gdje sam prošle godine izdala EP s Jasonom Timonthyiem koji se zadržao na broju 1 Beatportove ljestvice Minimal žanra dulje od 2 tjedna. Bit će to jedno divno putovanje ispunjeno glazbom, novim poznastvima, iskustvima i ono najbitnije, novom publikom."

Datume Marinine turneje pogledajte ispod.

Lag je već u SAD-u, pa mu želimo da razvali nastupe i sretno se vrati kući, a Marini želimo sretan put i dobru zabavu na dva američka kontinenta!

Load the next article...
Loading...
Loading...