Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

LGBTQ aktivist i DJ Bubbles ubijen u San Franciscu

"Ovo je zločin iz mržnje!"

  • Mixmag Adria
  • 11 September 2017
LGBTQ aktivist i DJ Bubbles ubijen u San Franciscu

Anthony Torres, obožavani LGBTQ aktivist i DJ, također poznat i kao Bubbles, upucan je i ubijen ispred striptiz kluba u San Franciscu, a njegov odvjetnik događaj je nazvao zločinom iz mržnje.

Pucnjava se dogodila u nedjelju, u 3 ujutro odmah ispred New Century striptiz kluba. Svijetom se ubrzo proširila vijest o njegovom ubojstvu, pa su prijatelji počeli pristizati na mjesto zločina, donoseći cvijeće, fotografije, svijeće te znak na kojem piše "Počivaj u miru Bubbles". Inače, područje na kojem se zločin dogodio, poznato je kao sigurno za pripadnike LGBTQ zajednice.

Odvjetnik Jim Reilly, koji je zastupao Torresa, progovorio je o tragediji:

"Ovo je zločin iz mržnje...da se transrodni aktivist upuca tako u njegovoj vlastitoj ulici, to ne bi smjelo i neće proći."

Informacija o mogućim sumnjivcima još uvijek nema, no Jane Kim iz kluba tvrdi da policija ima snimku nadzorne kamere, kao i sumnjivca, a otkrili su i da nemaju dovoljno informacija kako bi službeno klasificirali umorstvo kao zločin iz mržnje.

Šef labela Dark Entries, Josh Cheon, objavio je post o Bubblesu na Facebooku, dotaknuvši se koliko je ona bila jedinstvena te kako je djelovala na zajednicu.

"Ako ste bili dovoljno sretni da upoznate Bubbles, niste je nikada zaboravili, pravi artist u punom smislu riječi. Kao da nije iz ovog vremena i planeta, uvijek je bila prepuna pozitivne energije, uzbuđeno je dijelila priče o pokretanju nove modne linije, o otkrivanju b strane Severed Heads i organiziranju partyja u underground prostoru - sve to u istom razgovoru. San Francisco je izgubio jednog od najboljih i nikad više neće biti isti."

[Via: S.F. Examiner]
Load the next article...
Loading...
Loading...