Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Medika ostaje još neko vrijeme

Stiglo pismo iz Ureda gradonačelnika

  • Mixmag Adria
  • 15 May 2017
Medika ostaje još neko vrijeme

Nakon potpisivanja peticije #medikaostaje, o čemu smo već pisali, za sada izgleda da se još uvijek neće dogoditi iseljenje.

Naime, iz Ureda gradonačelnika su za portal Dalje poručili da i kada se dogodi da Medika mora izaći iz prostora, da će im biti osiguran drugi, adekvatan prostor.

iz Gradske uprave odnosno Ureda gradonačelnika. Odgovor Ureda gradonačelnika o statusu Medike te korisnika tog prostora u Pierottijevoj ulici prenosimo u cijelosti.

Grad Zagreb, putem Ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada, nakon upozorenja Inspekcije zaštite od požara Ministarstvu unutarnjih poslova, kao vlasnik prostora je, prije svega radi sigurnosti korisnika u prostorima Medike i radi provođenja mjera zaštite od požara, zatražio od korisnika da napuste prostor kako bi se moglo detaljno pregledati instalacije, instalirati sustave protupožarne zaštite te izvršiti druge potrebne radove na objektu. Jučer, u poslijepodnevnim satima, zaprimljen je dopis udruge Attack koja djeluje na tim prostorima te je odmah danas po nalogu gradonačelnika Bandića održan sastanak u gradskoj upravi s korisnicima prostora (iz udruge Attack na sastanku su bili Sanja Burlović i Nikola Mijatović) te smo u pozitivnom ozračju dogovorili da ćemo prostor sanirati etapno kako korisnici ne bi nužno morali napuštati prostor. Već danas je u dogovoru sa korisnicima prostora poslana ekipa u Mediku da započne sa pregledima kako bi se mogao izraditi projekti te izveli potrebni radovi radi zaštite sigurnosti. Napominjemo također da je Turistička zajednica Grada Zagreba 2005. godine provela arhitektonski natječaj za izgradnju Kongresnog centra na tom prostoru. Odluka o izgradnji Kongresnog centra na tom prostoru nije donešena. Što će na tom prostoru u konačnici biti znat će se do kraja tekuće godine. U svakom slučaju, kada za to dođe vrijeme, za postojeće korisnike prostora naći će se adekvatan smještaj na nekoj drugoj lokaciji – stoji u odgovoru Odsjeka za informiranje Ureda gradonačelnika.

Korisnici Medike i dalje namjeravaju ostati u istom prostoru, a u jednom su danu skupili preko 5000 potpisa na peticiji protiv zatvaranja. Svoje su simpatije iskazali i poznati hrvatski umjetnici kao Darko Rundek, Vili Matula, Jerko Marčić, Vladimir Dodig Trokut, Remi (Elemental) i drugi.

Load the next article...
Loading...
Loading...