Search Show Menu
Home Latest News Menu
Tech

Native Instruments Thrill omogućuje stvaranje filimskih i video soundtrackova u stvarnom vremenu

Ovaj novi alat omogućuje stvaranje soundtrackova kod kuće.

  • Mixmag Adria
  • 31 May 2017
Native Instruments Thrill omogućuje stvaranje filimskih i video soundtrackova u stvarnom vremenu

Native Instruments najnoviji proizvod je "all-in-one" alat za stvaranje filmske glazbe i glazbe za video igre pod nazivom Thrill.

NI tvrdi da je Thrill prvi instrument koji kombinira orkestralne zvukove i dizajn zvuka sa sučeljom koje jedna osoba može koristiti za stvaranje kinematografske atmosfere u realnom vremenu.

Instrument ima 30 GB zvučne biblioteke s 963 zvukova, koji pokrivaju orkestralne zvukove, synth dronove i druge prilagođene instrumente. Oni se miksaju pomoću XY kontrole koja modulira efekte, spaja se između slojeva i povećava intenzitet kompozicije. Može se kontrolirati s trackpadom, tabletom ili čak smartphoneom.

Native Instruments također preokreće Thrillovu upotrebu tonskih grupa, vrste akorda koji se često koristi za generiranje napetosti. Tvrtka tvrdi da je Thrillov generator tonskih grupa najmoćniji među virtualnim instrumentima.

"Upotrebljavajući Thrill, jedna osoba može izvesti zastrašujuće tonove stringova iz filma The Shining. Mladi filmaši bi mogli samostalno svirati sve 'bass drone' tonove iz filma Arrival od kojih se želudac okreće već iz prvog pokušaja", izjavili su NI u priopćenju za medije.

Kao i glazba iz filmova i video igara, NI kaže da Thrill je pogodan za svakoga tko radi zvučne instalacije i kazališne produkcije. Sada je dostupan za 299 eura, a zahtijeva NI Kontakt 5 ili besplatni Kontakt 5 Player za pokretanje.

Dodatne informacije o načinu rada Thrilla potražite u nastavku videozapisa Uli Baronowskog.

Load the next article...
Loading...
Loading...