Search Show Menu
Home Latest News Menu
Eventi

Doček Nove godine: Bosna i Hercegovina

Neki od najboljih dočeka u ponudi

  • Adnan 'Nane' Čalkić
  • 26 December 2016
Doček Nove godine: Bosna i Hercegovina

Nova Godina kuca na vrata, znaš li gdje ćeš ?

31.12. pripada u datume kada je zabava neizbježna. Htjeli mi to ili ne, dozvoljavale to mogućnosti ili ne muzika se mora pojačati i plesati se treba, jer će u protivnom naredna godina biti bez plesa, a ko bi to volio?

Ako u BiH tražite kvalitetnu novogodišnju zabavu s elektroničkom muzikom morat ćete malo "proletiti ispod radara" , ali srećom, Mixmag je vaša osobna kontrola leta koja će vas dovesti na sigurnu destinaciju bez šunda, folera i loše glazbe.

No krenimo po redu :

NOVOGODIŠNJI KARNEVAL, KINO BOSNA, SARAJEVO

U sarajevskom Kinu Bosna za novogodišnju noć 31.12. očekujte Novogodišnji karneval! Boemski program koji priprema umjetnički kolektiv Kreaktiva & Sena počinje u 20 sati. Posjetitelje očekuje luda atmosfera uz zvuke disko, jazz i funk muzike 80-tih koja će ispratiti staru godinu i najaviti nastup NKV Klemensa i njegov specijalni atmosferični novogodišnji liquid drum & bass. Selektor s Radio Nule još jednom će vas uvjeriti u svoju sposobnost da plešete na trake koje nikada niste čuli. Zabave u kinu Bosna su opjevane, tako da se ovo smatra zicer zabavom.

NEW YEAR'S EVE, PALMA, TUZLA

Proslava Nove godine u gradu Soli bit će vesela .

I ovaj put kao mjesto odrastanja mnogih generacija, Club Palma u Tuzli priprema pravu "plesnu poslasticu" za sve istinske ljubitelje elektroničkog zvuka, a i one ostale.

Nastupit će DJ-evi: Keon, Katze, Incept, Davor G. i Soole

Uz pristupačnu cijenu ulaznice i odličan program, organizatori najavljuju i nagradnu igru, a dva najsretnija gosta bit će nagrađena putovanjem. Zašto ne?

NOMEN NESCIO NIGHT NYE, SARAJEVO

U Sarajevu se digla velika prašina oko ekipe Nomen Nescio Night. Publika je uzela stvar u svoje ruke i za Novu godinu spremaju zabavu na obroncima grada u ambijentu planinske vile s regionalnim gostima za DJ pultom, vrhunskom produkcijom zvuka i osvijetljenja i internacionalnim posjetiteljima.

S obzirom na njihovu tajnost, uspio sam dobiti broj telefonske govornice na koju sam pozvao u dogovoreno vrijeme i kada sam tražio informaciju više za ovu zabavu, jedino što mi je bilo ponuđeno je e-mail adresa [email protected], "pa koga zanima, neka piše", odgovorio je hrapavi glas organizatora sa druge strane žice i dodao kako je prezadovoljan načinom na koji su se ljudi udružili da bi imali "dobru i glasnu zabavu".

Šta to znaći? - upitao sam ga: "Ovo je lagano zakuhavanje sarajevske underground priče, oholo se nasmijao i dodao slušalicu nekoj djevojci koja mi je odbrusila "Halo, e znaš šta, stajemo u kraj sarajevskim prenatrpanim partijama s lošom energijom i prosječnim DJ-evima!".

Poslije toga više nisam imao ni jedno pitanje. Mislim da je bolje da im pišem na mail. Njihova strast za perfektnom zabavom u smislu cjelokupnog ugođaja, produkcije i odabira muzike je već dobro "oprana" tema prepričavnja na sarajevskim afterima. Nazdravlje.

NEW YEAR'S EVE, S ONE, SARAJEVO

U ambijentu jednog od najljepših nedavno otvorenih prostora, doček Nove Godine može bit magičan i vrlo plesan jer je pogled s vrha zgrade na centar glavnog bosanskohercegovačkog grada impozantan.

Dobra atmosfera i vesela ekipa zaista mogu biti pun pogodak u "nebeskom baru".

Zabaviti će vas Gustavo Cossettii iz Londona te Amir Groove i Nazzif.

CREEPY DANCE, EVA, BANJA LUKA

Velika novogodišnja techno žurka održati će se u Banja Luci uz muziku eminentnih regionalnih DJ-eva.

Za organizaciju se brine DJ Joma Maja, a žurka će ovaj put biti održana u salonu Eva, koji se nalazi u Ulici Braće Podgornika 8, u banjalučkom naselju Lazarevo.

“Ove godine spojili smo već poznati koncept HBD NY s Creepy Dance pričom, pa ćemo novogodišnju noć provesti uz retrospektivu najboljih muzičkih momenata koji su obilježili godinu koju pozdravljamo. Razlozi za slavlje su brojni, ponesite i vi svoje razloge pa da plešemo!"

"DJ-evi uz koje smo plesali ne samo ove, nego i proteklih godina, iako regionalni, već odavno su dio naše male familije, a znamo da su u krugu familije praznici uvijek najljepši”, kaže domaćica zabave Maja.

Nastupaju: Siniša Tamamović, Marko Vuković, GEM.N., Woodie, Alexander G, Miroslav Pavlović, Torby Jay i Joma Maja.

ELECTRONIC UNDERGROUND, ČAPLJINA

Moja osobna preferencija Electronic Underground Čapljina, predstavljaju još jednu vrhunsku novogodišnju zabavu. U Čapljinu se ponovno počela vraćati elektronička scena, stvorio se pravi prijateljski duh i ozračje, te su se sklopila mnoga prijateljstva i ljubavi.

Kao i prošle Nove Godine, Zvonimirovi Dvori će biti mjesto plesa i upravo je to ono što me privlači na lijepi jug.

Ekipa s DJ pulta pobrinuti ce se da atmosfera i ovaj put bude na vrhunskoj razini, a čine ju Mario Prskalo, Alexander De Funk, Worda i Alen Milivojević

REPRIZA DOČEKA, CLUB VEGAS, TUZLA

Prvi januar ili repriza je u najavi havarija u Tuzli.

Otvara se novi klub Vegas. Ako bude po onoj staroj: "Što se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu", bit će totalno ludilo. Ekipi želimo puno uspjeha u radu, a da su ozbiljni igrači potvrđuje i line up za prvu noć reprize.

SINISA TAMAMOVIC, Alexander G, Davor Gvozden, Drazen Zimonjic, Frankie NV, Incept, Ronald Ljaljic, Soole, W. aka Wizard

Load the next article...
Loading...
Loading...