Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Novi - stari promotor preuzeo Ultru i potvrdio kako će se festival ove godine ipak održati u Hrvatskoj

Povratak Joe Bašića

  • Mixmag Adria
  • 9 May 2017
Novi - stari promotor preuzeo Ultru i potvrdio kako će se festival ove godine ipak održati u Hrvatskoj

Nakon što je krajem prošlog tjedna došlo do vijesti kako tvrtka Adria MM više nije organizator festivala Ultra Europe te kako je na sudu s Ultrom Worldwide, došlo je do raspleta koji potvrđuje kako će se Ultra ipak ove godine održati u Splitu.

Naime, tvrtka Ultra Worldwide je objavila kako Ultra Europe ostaje u Hrvatskoj i ove godine te kako s novim partnerom, tvrtkom MPG Live nastavljaju s pripremama festivala. Na čelu spomenute tvrtke je Joe Bašić, koji je od početka održavanja festivala bio u organizaciji Ultre, ali je prije Ultre 2016. napustio organizaciju.

Joe Bašić i njegova tvrtka MPG Live vratili su se u organizaciju festivala Ultra Europe s ambicioznim planovima. Ne samo da će se ipak održati jubilarno peto izdanje tog festivala u Splitu koje je bilo upitno, već Bašić s američkim nositeljem licence planira produžiti ugovor o Ultri na još pet godina.

Iz projekta izlazi Nikola Bušljeta i njegova Adria MM Produkcija, iz koje je Bašić izašao 2015. godine zbog organizacije drugih koncerata, te će MPG Live biti jedini domaći organizator i promotor Ultre.

Međutim, problema koje još treba riješiti ima i kod kuće. Naime, već sada bivši promotori nisu uspjeli dobiti traženih 6-10 milijuna kuna pomoći od destinacija, odnosno Hrvatske turističke zajednice, lokalnih TZ-ova, hotelijera od kojih traže jeftiniji smještaj. Usto, još nije reguliran najam Poljuda s vodstvom Hajduka. Joe Bašić tvrdi za Poslovni dnevnik da se svi prijepori mogu riješiti, te da bi odlazak festivala imao nemjerljive posljedice za Split i za Hrvatsku kao turističku destinaciju.

"Pronaći ćemo rješenje da stanemo iza organizacije i odradimo festival ove godine što bolje, kako bismo potpisali novi ugovor za narednih pet godina. Osjećam osobnu odgovornost prema posjetiteljima festivala, ali i sponzorima i klijentima i ne želim dozvoliti da festival Ultra Europe ode iz Hrvatske jer bi to bio velik gubitak i za Hrvatsku i za Split. Teško možemo zamisliti kakvu bi štetu izazvalo da otkažemo događanje za koje su posjetitelji već kupili ulaznice", ističe Bašić za Poslovni dnevnik.

Tako će se peto izdanje najvećeg festivala elektronske glazbe u Hrvatskoj, održati i ove godine na Poljudu u Splitu, od 14. do 16. srpnja, kako su objavili organizatori festivala.

"Za peto izdanje festivala ULTRA Europe™, mi iz brenda Ultra Worldwide™ smo u suradnji s našim istaknutim lokalnim partnerima poduzeli važne korake kako bismo osigurali da i ovo izdanje bude slavlje u skladu s visokim standardima koje brend Ultra Worldwide™ zahtjeva. Posjetitelji se mogu nastaviti veseliti ovogodišnjem izdanju festivala i budućim događanjima koja će nositi brend Ultra, a koja će se održati idućih godina u Hrvatskoj. Zahvaljujemo svim obožavateljima i glazbenicima, lokalnim vlastima, partnerima i ostalima koji su pružali bezuvjetnu podršku za festival Ultra Europe ", stoji u službenoj izjavi tvrtke Ultra Worldwide , a u kojoj poručuju da će sve informacije oko ovogodišnjeg line-upa kao i nove uzbudljive detalje predstaviti u danima koji slijede.

Poručuju i kako će uskoro predstaviti i sve informacije oko ovogodišnjeg line-upa festivala, a tvrtka MPG Live, ekskluzivni organizator i promotor festivala Ultra Europe, poručuje da će, zajedno s partnerima, tvrtkom Ultra Worldwide, nastojati pronaći rješenje kako bi festival zadržali u Splitu i idućih godina.

Load the next article...
Loading...
Loading...