Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Novi projekt želi vaša rave sjećanja iz 90-ih

The Lapsed Clubber Heritage Map su spremni dokumentirati sjećanja iz zlatnog doba

  • Mixmag Adria
  • 12 August 2017
Novi projekt želi vaša rave sjećanja iz 90-ih

Madčesterska rave scena je bila dokumentirana u filmovima kao 24 Hour Party People, no koliko je zaista bio točan prikaz tog značajnog vremena u glazbenoj povijesti?

Lapsed Clubber Heritage Map je novi projekt koji želi otkloniti popularne pogreške o ovom zlatnom razdoblju clubbinga.

Projekt predvodi Dr. Beate Peter s Manchester Metropolitan University koji je rekao: "Svi smo upoznati s Haciendom i terminima poput acid housea i Madchestera, no nismo toliko upoznati s ljudima na podiju jer nisu imali nikakvu platformu na kojoj bi dijelili svoja iskustva".

Kako bi spojio te priče Dr. Peter gradi interaktivnu mapu mančesterskog klupskog pejzaža gdje će stari rejveri moći komentirati ili uploadati audio klipove prisjećajući se glazbe, mode, klubova, barova i prijateljstava koje su stvorili na znojnim plesnim podijima i afterima.

Slobondo svatko može doprinijeti, a prva interaktivna mapa bit će pokrenuta tijekom Manchester Histories Festivala sljedeće godine.

Richard Fowler, stanovnik Manchestera i bivši rejver koji je uključen u projekt kaže: "Ako gledate nostalgične dokumentarce o 90-ima, spomene ga se, ali ono o čemu se priča ne reflektira scenu kakvu smo mnogi od nas znali".

Load the next article...
Loading...
Loading...