Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Poslušajte prvi singl novog projekta Vlajic & Dedic

Goran Vlajić (Go Cut) i Matija Dedić u spoju jazza i elektroničke glazbe

  • Mixmag Adria
  • 16 May 2017
Poslušajte prvi singl novog projekta Vlajic & Dedic

Duo Vlajić & Dedić je nova suradnja poznatih umjetnika na hrvatskoj glazbenoj sceni. Matija Dedić naš je proslavljeni jazz pijanist, a Goran Vlajić poznat je publici elektroničke scene kao DJ Go Cut. U novom projektu Vlajić & Dedić spajaju elektroničku bazu klupske glazbe sa jazzom, stvarajući u neiscrpnoj glazbenoj slobodi vlastitih žanrova.

“Želio sam stvoriti nešto izvan zadanih trendova koji su počeli gušiti elektroničku glazbu i ukalupljuju je silom u produkcijske okvire i žanrove iz kojih je potpuno nestao “ljudski faktor” - glazbenik koji uživo izvodi glazbu! Jazz me oduševio svojom slobodnom živom formom i izrazom u kojem je Matija neprikosnoveni broj jedan!” kaže Goran.

“Želim proširivati svoje vidike kao glazbenik i kao umjetnik u svim pravcima te me izuzetno inspirira suradnja sa umjetnicima izvan moje glazbene domene, a projekt sa Goranom je za mene jedno takvo novo iskustvo”, rekao je Matija.

Vlajic & Dedić najavljuju album pod nazivom “Kompozit” koji bi trebao biti objavljen do kraja 2017. a na kojem možete očekivati kombinacije žanrova poput housea, chilla, jazza i deepa uz gostovanja brojnih domaćih glazbenika.

Prvi singl 'Play Don’t Stop' ulazi u svjetsku distribuciju 16.5. preko Disco Records Croatia te ugoščuje još jednog “Porinovca” - Sašu Wozdeckog, virtuoza na saxofonu te predstavlja plesnu fuziju čvrstog house ritma, Sašinog energičnog saksofona i virtuoznog Matijinog piano groova.

'Play Don't Stop' možete poslušati ispod ili na Soundcloud linku.

Load the next article...
Loading...
Loading...