Search Show Menu
Home Latest News Menu
Premieres

Premijera: Aethek

Ekskluzivan intervju i premijera

  • Mixmag Adria
  • 16 January 2017
Premijera: Aethek

Adis Kutkut, poznatiji kao DJ i producent Billain, rodom je iz Sarajeva a glazbenom produkcijom bavi se od 1997.

Izdavao je za etikete poput RiseAudio, Bad Taste Recordings, SyndromeAudio, Citrus Recordings, Breed12Inches, Close2Death Recordings i Fatality Records.

Sada svijetu predstavlja svoj novi alias, AETHEK, s kojim mu uskoro izlazi prvo izdanje za Renraku, a mi imamo premijeru trake 'Traveling Stone'.

EP naziva '1991 VG' sastoji se od tri trake, a izlazi 24. siječnja.

Adis nam je dao i ekskluzvni intervju uz ovu premijeru, koji možete pročitati niže.

Poslušajte 'Traveling Stone'

Razgovarao Adnan Nane Čalkić

M: Koja je priča iza ovog izdanja?

Adis: '1991 VG' je prvo EP izdanje mog side projekta pod mojim drugim imenom Aethek, koji je temeljac nove eksperimentalne slobode pod američkom etiketom Renraku global media. Projekt koji se sastoji od 3 trake posjeduje ekstremnu slobodu s ciljem da uspostavimo budućnost u pravom smislu postojanja iste etikete. Renraku global media je izdavačka kuća koja je za kratko vrijeme privukla internacionalnu pažnju od Noisia podcasta do Owsla / Nest Hq, zbog svog vrlo specifičnog ukusa, istančano bacanje kocke u nesigurnim vodama inovativnog. Sva izdanja su nešto što ima potencijal da postane standard u budućnosti. Takve primjere mogli smo vidjeti u etiketama Warp, Ninja Tunes itd.

M: Što se događa s tvojom matičnom izdavačkom kućom?

Adis: Ima ih više, u biti za svaku se nađe nešto novog materijala. Matična baza može se reći je ovo trojstvo koje smo spojili s Bad Taste, Eatbrain i Methlab nazvavši ga Terminalom. To su kuće koje su dugogodišnji prijatelji i mentalni projekti na duge staze s mojim novim planovima na duge staze.

M: Kakva je bila 2016. godina za tebe i tvoj rad?

Adis: Bila je zanimljiva godina, osim mnogo nastupa po internacionalnim festivalima, od inovatinog domaćeg mappinga na debitantskom nastupu u rodnom gradu do svjetlosne instalacije na Signal festivalu. Stvorili smo platformu za prvi svjetski VR kanal za muziku na YouTube kanalu koji ujedinjuje vrhunske etikete Bad Taste i Eatbrain, a kroz mnoga uvezivanja u svijetu programera iz raznih područja stvaramo nove platforme audio softvera i videa u neka nova prostranstva.

M: Po čemu se izdvaja ovo izdanje?

Adis: '1991 VG' se izdvaja po 3 različite fundamentalnosti. Prva kao eksperimentalni ambijent, druga kao nova forma Sci-Fi narativnog svemirskog svijeta i treća kao psihotekstura neistraženog praga između mozga i binarne inteligencije. To trojstvo u ranom promo mailingu je već napravilo interes u širokom dijapazonu.

5. Šta se dešava u svijetu drum & bassa? Postoji li neki novi umjetnik koji ti je privukao pozornost?

Adis: Volim razmjenjivati stvari sa prijateljima, u biti ko sličice za album, nema specifičnog umjetnika, svi oni nose neke svoje super momente. Mi u biti hranimo jedni druge i jaki smo kao zajednica, kako analogna tako i digitalna. U d'n'b svijetu događa se novi ciklus. Nakon par sezona istrošenih trendova traži se novi zvuk, pošto ni fan baza ni naša baza niti oprasta niti toleriše, d'n'b uvijek zbog tog pritiska doživi tehnološki trijumf, i inspiriše mnoge druge pravce. U trenutnom rascjepu komercijalizacije d'n'b-a koji se dešava širom svijeta, nova vrsta underground d'n'b-a je iza ugla.

6. Koji su tvoji planovi za 2017?

Adis: Tona novih traka, mnogo ozbiljnog novog medija, inovativnost disciplina i novi moždani frontovi, popraćeno novim nastupima i festivalima. Imam album koji spremam već 3 godine i ta priča još traje s obzirom na način koji treba prezentirati i upakovati. Mnogo etiketa je zainteresirano, ali to tek trebamo vidjeti kada se materijal privede kraju ove godine.

Load the next article...
Loading...
Loading...