Search Show Menu
Home Latest News Menu
Premieres

Premijera: Manton remiksirao Christophera Ivora

'Venisaw' (Manton remix) + intervju

  • Mixmag Adria
  • 9 May 2017
Premijera: Manton remiksirao Christophera Ivora

Marko Antonijević, beogradski je producent i DJ, koji je na sceni od 2010. godine, a izdavao je i pod aliasom Mark Antoine, s Peter Portmanom radi UK tech-house pod aliasom Dust & Vertigo te trenutno pod aliasom Manton.

Do sada je izdavao za Patent Skillz, Synchronic, Tauten, A Must Have, a sada se vraća baš kao Manton na dubrovačku etiketu s remiksom trake Christophera Ivora.

'Venisaw' remiks je traka u kojoj Manton odlazi u progressive, s čim se odlično uklopio u A Must Have đir. Remiks je plesan i energičan, a karakteristični motivi dolaze u obliku melodija koje na trenutke zvuče digitalno, što čini traku jedinstvenom.

Vjerujemo kako ćemo ga ovog ljeta moći čuti i u setovima mnogih regionalnih, ali i stranih selektora.

'Venisaw' remiks poslušajte ispod, a dok slušate, pročitajte i intervju s Markom Antonijevićem.

m: Okušao si se u raznim stilovima elektronske glazbe. Od kada radiš produkciju i jesi li se opredijelio za jedan zvuk?

Marko Antonijević: Sada sam u fazi eksperimentisanja sa žanrovima, pre godinu dana sam radio techno, sad radim deep house /tech house, koji je u nekom progressive fazonu, ali opet sa druge strane smatram da producent ne treba da bude muzički ograničen i da treba što više da istražuje kako bi stvorio sopstven stil po kom bi bio prepoznatljiviji.

m: Sa svojim starijim alisom, Mark Antonie izdao si trake koje su podržala i neka veća imena. Radiš li još glazbu s tim aliasom?

Marko Antonijević: Mark Antoine je bio projekat gde sam sebe tražio kroz različite stilove muzike. Trake koje sam pravio pod tim aliasom su podržane od strane Umeka, Sam Paganinija,Third Sona, Los Paranosa...Nemam trenutno u planu da nastavim da radim na tom projektu, ali ako se ukaže prilika - naravno.

m: Koliko dugo puštaš muziku kao DJ? Gdje si sve nastupao?

Marko Antonijević: Puštam muziku već sedam godina, prvi put sam stao za plejere u svom rodnom gradu 2010. godine u diskoteci Mash gde sam vrteo stari Defected i Toolroom. Za sad sam nastupao na festivalima i klubovima kao što su : Gadost, Dot, KPTM, Plastic, Stefan Braun, Hot Mess, Tijuana, The End, Tresor, Monsun, Exit festival, Vibe festival, Dev9t festival, Hills Up..

m: Kako ti je raditi produkciju u suradnji s nekim? S Popi Divineom imaš projekt Hot Tub, a izbacio si i neke trake S Peter Portmanom. Možemo li očekivati i neke nove suradnje uskoro?

Marko Antonijević: Znate kako, mnogo mi je lakše kada radim sam jer onda mogu da realizujem ideju mnogo brže nego kada radim sa nekim. Popi i ja smo baš pre par nedelja završili prvi Hot Tub EP koji će se naći na voljenoj etiketi "A Must Have", dok sa Petrom radim UK tech house pod aliasom Dust & Vertigo, imamo pet, šest gotovih traka, samo čekamo pravo vreme da ih izdamo. Za sada trake super rade ljude na danceflooru tako da se nadamo najboljem.

m: Što misliš o trenutnoj situaciji na regionalnoj sceni što se tice produkcije? Kakva je, po tebi, danas situacija naspram prije recimo tri godine?

Marko Antonijević: Situacija!? NIKAD BOLJA! Imamo sve više i više priznatih producenata u svim pravcima elektronske muzike. Shoutout za Beogradske EDM producente : Pessto, MAD2MAD, Erick Kasell i Divolly & Markward. Pre 3 godine su ti momci maštali o nekim labelima, a sad u tim istim potpisuju svoja izdanja. Što se tiče underground scene, izdvojio bih neke momke koje nema potrebe više predstavljati: Pion, Bonaca, Pacco & Rudy B, Andrea Ljekaj.

m: U kojem smjeru vodiš svoju produkciju? Nekoliko riječi o ovoj traci koju premijerno predstavljamo? Kako je nastala, što te inspiriralo?

Marko Antonijević: Kao što možete da čujete u remiksu, dosta sam otišao u progresivu. Remiks je nastao je tako što sam seo u dnevnu sobu, pustio maestra Hernana Cattanea, pio kafu i aktivno slušao trake koje se nalaze u njegovim setovima,zatim sam upalio kompjuter i za 2 ipo sata zavrsio remiks. Jako sam zadovoljan kako remiks zvuči, od tehnike do realizacije. Dosta je bogatiji i mirniji sound od svega što sam radio do sad, ali opet ima vožnju i baš zategnute drumove. Mastering su radili Pacco & Rudy B (Topla preporuka).

m: Kako si ušao u svijet elektronske glazbe i kako i zašto si se odlucio baviti njome? Je li to bio neki 'trigger' ili više neki proces?

Marko Antonijević: Živeo sam 10 godina u Parizu gde su tada na radiju i televiziji bili jako aktuelni Bob Sinclar, David Guetta i Daft Punk. Uz tu muziku sam odrastao u Francuskoj, dok sam u Srbiji slušao hip hop. Gledajući reakciju mase na neke trake dok sam vrteo muziku, zamišljao sam kako bi bilo kada bih nekad pustio svoju muziku, pa sam zbog toga nadogradio produkciju na djing.

m: Komentar lokalne scene? Što bi mijenjao, a što ti je super?

Marko Antonijević: Manje kvantiteta - više kvaliteta.

m: Koga bi od regionalnih producenata izdvojio? Čija ti se glazba baš svida?

Marko Antonijević: Petar Dundov, The Origins - projekat koji rade Coeus & Luminous, Ilija Djokovic, Pion, Calavera & Manya.

m: Tvoji planovi za ostatak 2017.? Gdje ćemo te moći vidjeti ovog ljeta?

Marko Antonijević: Imam u planu da malo više poradim na sebi i svojoj produkciji. Ovog leta ću nastupati na Exit Festivalu i ovim putem vas pozivam da mi se pridružite na Urban Bug Stejdzu!

Load the next article...
Loading...
Loading...