Search Show Menu
Home Latest News Menu
Eventi

Progressive Astronaut u zagrebački SoundFactory dovodi premijerno nekoliko imena

The Homecoming

  • Mixmag Adria
  • 12 April 2017
Progressive Astronaut u zagrebački SoundFactory dovodi premijerno nekoliko imena

Upornost obično ovisi o količini volje i želje, a kako bi imali zašto biti uporni, važno je imati cilj te biti fokusiran na njega. U posljednje vrijeme upravo to vidimo u Soundfactoryu, koji je za svoju misiju uzeo premijerno predstaviti zagrebačkoj publici glazbeno bogatstvo koje imamo u regiji, pa smo u zadnjih nekoliko mjeseci u zagrebačkoj ‘tvornici zvuka’ čuli niz odličnih setova regionalnih izvođača, kao što su TKNO, AudioStorm i drugi, a očekuje se i Ilija Djokovic uskoro.

No, sada se u SoundFactoryju sprema još premijernih nastupa. U suradnji s Progressive Astronautom, jednim od najjačih YouTube kanala, koji je doživio veliku ekspanziju, najviše zahvaljujući izvanrednim premijerama glazbenih uradaka svih velikih labela, ali i onih manje poznatih koji imaju izvrsna izdanja, ‘tvornica zvuka’ ima priliku osladiti uši s artistima koji njeguju eteralni zvuk techna.

Tako će ovom prilikom , u subotu 22. travnja/aprila u SoundFactoryu glavni gost biti Izraelac Ran Salman, jedan od velikana koji nosi zastave labela, kao što su The Soundgarden, Einmusika, EIN2, Steyoyoke, Click, Global Underground. Započevši producentsku karijeru kao duo, pod aliasom Eastern Spirit, producirajući chill-out glazbu, imao je odličnu podršku unutar žanra, no svejedno se odlučio za solo karijeru, što je očito bila prava odluka, budući je kreirao svoj vlastiti stil i pečat, pod utjecajem širokog spektra elektronskih žanrova, od housea, deep housea i techna, pa sve do disca.

Tijekom godina Salman je zaslužio podršku od umjetnika kao što su Agents of Time, Fur Coat, Marc Romboy, Stephan Bodzin, Chris Liebing, Sébastien Léger, Hernan Cattaneo, Nick Warren i mnogih drugih, a nedavno je potpisao za The Soundgarden, etiketu jedne od glavnih faca progressive žanra, Nicka Warrena, na kojoj mu uskoro izlazi novi materijal, ‘Nights of Tel Aviv’ EP.


Uz njega će, također premijerno u Zagrebu, nastupiti i AFFECT, artist rođen u epicentru undergrounda, Berlinu. Ovaj producent i DJ nemilosrdno grabi prema vrhu, a razlog su njegove sjajne produkcije i remiksevi na labelima kao što su Moodmusic, Crossfrontier Audio, Chapter24 Records, Save Us Records, Salomo Records.

Zato jer SoundFactory njeguje i cijeni regionalnu scenu koja nas časti sve boljim i kvalitetnijim izdanjima, ali i nastupima, Salmanu i AFFECTu će se na line-upu pridužiti i Petar Šuškić, aka Bonaca, DJ i producent iz Pule, a s trenutnom adresom u Stockholmu, ali i vlastitim labelom, One of a Kind, koji vodi s kolegom Jelly for the Babies.

“Ipak, posebno zadovoljstvo bit će čuti ovog mladog gospodina, koji je najzaslužniji za ostvarivanje ovog eventa jer njegova pasioniranost prema glazbi ruši sve zapreke do ostvarenja zacrtanog. Povezali smo se putem Facebooka i šeranjem similarnih glazbenih numera, pa smo uvidjeli da imamo i dosta zajedničkog te smo počeli maštati o upravo ovom eventu. Dvije godine kasnije došao je mak na konac, ali tek sa ulaskom trećeg igrača bez kojeg bi ovaj event ostao samo crtež na papiru.”, rekao je Krešo Leboš.

A taj treći igrač nosi ime Nigel Milevoj i osnivač je "Progressive Astronauta", karika koja je upotpunila ovu puzzlu i osim medijske podrške dat će svoj obol za pultom SoundFactory kluba. Ni ovdje nije kraj onoga što vam ‘tvornica zvuka’ sprema 22. travnja, pa će se ovom eventu pridružiti i ‘tajni gost’ te sam osnivač kluba, Krešo Leboš, pod svojim zagonetnim pseudonimom – Le Bosh.

U Soundfactoryu znate da je rijetko kada kraj partyja….a beskraj se ovom prilikom produžuje sve do podne idućeg dana.

Za ovaj event vam poklanjamo i 2x2 ulaznice. Sve što trebate napraviti je u komentarima ispod ove objave na našoj Facebook stranici, navesti ime osobe koju želite povesti sa sobom na ovaj događaj. Vrednujemo broj 'lajkova' na komentare u odluci tko dobiva karte. Dobitnike ćemo proglasiti 20. travnja u 12h. Sretno i vidimo se na The Homecomingu, Progressive Astronauta.

Load the next article...
Loading...
Loading...