Search Show Menu
Home Latest News Menu
Eventi

Proslava 20 godina Omega Ritma u Auroru dovodi WestBama

Najdugovječnija hrvatska etiketa i event organizacija odlazi u mirovinu sa stilom

  • Mixmag Adria
  • 5 September 2017
Proslava 20 godina Omega Ritma u Auroru dovodi WestBama

Nakon postavljanja temelja scene i brojnih partyja po cijeloj Dalmaciji, nakon dva desetljeća rada, Omega Ritam etiketa i organizacija odlazi u mirovinu, ali sa stilom, pa ovom prilikom, u subotu, 9. rujna/septembra u Auroru dolazi WestBam, u pratnji Pera FullHousea, Edy C-a, Jolly Jokea, Chubya i Zorro-a.

Vrijeme je za neke nove avanture, kako kaže Pero FullHouse, koji je prije 20 godina utemeljio OR, što je jasno iz već drugog izdanja njegovog novog labela, Moondance Records, koje je izašlo prije nekoliko dana i doživjelo veliki odjek, kako u stručnom dijelu scene, tako i kod publike. John Heckle, koji je briljirao na prošlogodišnjem Moondanceu, dokazavši da je jedan od najzanimljivijih live izvođača iz underground techno housea, inspiriran ambijentom i atmosferom Moondance festivala, isporučio je EP znakovitog naziva 'Memories Of Kamerlengo', s tri stvari od kojih je svaka jedinstvena i drugačija, a mi smo imali premijeru 'Archipelago', koju možete poslušati ovdje.

No, vratimo se na WestBama, legendu njemačkog rave pokreta i DJ-a koji je višekratno zatvarao ljetne sezone primoštenske Aurore, s partyjima koji su postali neizostavni dio kolektivne memorija partijanera 'zlatnog doba' scene.

Pravim imenom Maximilian Lenz, WestBam je suosnivač etikete Low Spirit, a svoju je glazbenu karijeru započeo kasnih 70-ih na punk sceni, a svirao je bas, bubnjeve i sintisajzer u nekoliko bendova. DJ karijeru je započeo 1983. godine u klubu Odeon u Munsteru, a njegov moniker WestBam je posveta za Afrika Bambaataa i njegov Westphalia Bambaataa. Lenz je imao velik utjecaj na gradnju scene, pa je sredinom 80-ih napisao utjecajan tekst naslova 'What is Record-Art?', u kojem je opisao DJ tehnike i okarakterizirao DJ-a kao glazbenika koji komponira trake sa snimkama, a nakon toga je nastupio na Ljetnim Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, u sklopu njemačkog umjetničkog showa Goethe Instituta.

Kao i puno puta prije toga, WestBam će zatvoriti ljetnu sezonu u Aurori, no posljednji put u organizaciji Omega Ritma, zato ovu glazbenu poslasticu za kraj ljeta nikako ne bi trebalo propustiti, jer će vas osim headlinera, rasplesati kako samo oni to znaju, i: Pero FullHouse, Jolly Joke, Edy C, Chuby i Zorro, a mi ćemo vam pokloniti ulaznice.

Za ovaj jubilarni party OR-a u Aurori poklanjamo vam 2x1 ulaznicu. Sve što trebate napraviti je ispod ove objave na Mixmag Facebook stranici, linkati u komentar traku ili mix nekog od selektora s line-upa. Dva komentara koja skupe najviše lajkova, osvajaju ulaznice. Dobitnike ćemo proglasiti u subotu, 9.9. u 12h. Sretno!

Više informacija o eventu pogledajte ovdje.

Load the next article...
Loading...
Loading...